Clasic Costi Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 (edited) In '99 era cool si o minunatie sa ai un telefon cu un joc pe el.Va dati seama 1 joc stupid de 1-2 biti facea furori.Astazi rulam pe un simplu iPad GTA III ceea ce la 2 ani de la aparitia jocului era de domeniul fantasticului.Nu o sa incep sa compar trecutul cu prezentul insa o sa concep cum va arata viitorul.Astazi putem rula jocuri foarte realiste pe telefoane care stiu cand te uiti la ecran care-ti recomanda programe sau care pur si simplu te asurzesc Spre exemplu azi un calculator mediu are un procesor de 2,60-2,66 Ghz procesor si 2 GB RAM pe cand spre exemplu Note 3 atinge 2,30 GHZ si 3GB Ram.Vedem tot felul de concepte pentru viitoarele telefoane in fiecare an care arata incredibil pe partea de desing dar si de performante.Probabil ca peste 30 de ani vom face imposibilul de acum 10 ani prin rularea a Windows 7 fara probleme ,si da asta pentru un telefon care va atinge probabil si 10 inch in cazul phablet-urilor si 6-7 inch in cazul smartphone-urilor.De ce?Ganditi-va cat de repede evolueaza tehnologia in materie de telefoane mobile.Ma astept ca calculatoarele(scuzati-mi cacofonia) sa fie inlocuite de Smartphone-uri.Ceea ce mi se pare incredibil. Acum curiozitatea mea este cum vedeti voi telefoanele mobile(smatphones) peste 30 de ani?Vor reusi sa faca ce am fabulat eu mai sus? Edited March 9, 2014 by Clasic Costi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Telefoanele,niciodata ever pe planeta,nu voi inlocuii pc-urile,experienta de gameplay pe pc este inedita.Doar pentru acest fapt sunt foarte sigur ca nu se vor inlocuii calculatoarele cu telefoanele,adica cum ar fii sa joci un joc care necesita sa tii mana dreapta/stanga pe mouse si cealalta mana pe tastatura,poti sa ai telefon de șaișpă inch ca tot nu va fii la fel ca pe pc.In legatura cu viitorul,clar vom devenii roboti,adica daca avem deja telefoane,tablete,ochelari,ceasuri,casti si alte minuni(mie atatea mi-au venit in cap in acest moment,poate sunt mai multe minuni..) peste 10 ani sa zicem vom avea proteze care le controlezi prin bluetooth,sau alte chestii,totusi,viitorul pare sa fie interesant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Pentru mine, nici tabletele nu vor inlocui PC-urile...degeaba, ai un mouse, ecran mai mare (nu cred ca e comfortabil sa stai cu tableta de 20" in mana), nu trebuie sa stai cu grija ca ti se termina bateria, tabletele si telefoanele vor fi asa pentru oamenii care sunt mereubpe drumuri.. eu n-as putea sa editez de exemplu poze in photoshop sau sa fac programe in CodeBlocks pe o tableta.. cam asta e parerea mea. Trimis de pe șukaru' de LG G2 prin Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Eu prezic o plafonare a tehnologiei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clasic Costi Posted March 9, 2014 Author Report Share Posted March 9, 2014 (edited) Sebi nu neaparat am vazut clipuri pe YouTube în care se demonstra cum se poate juca San Andreas cu ajutorul unui G2 ,un joystick și un adaptor pentru portul USB,Dar gandește-te ce va fi peste 30 de ani,că telefoanele vor face și de mâncare dacă d-abia de acum s-a scos telefonul-tensiometru(Galaxy S5) Gabi Gabi se vor adapta tot felul de gadget-uri pentru telefoane/tablete pentru PhotoShop să zicem și nu numai pot fi fabricate și tablete facute special pentru editing și alte chestii de acest gen dotate cu o baterie care sa te țină în condiții hardcore și 3-4 zile. Una peste alta cred că amandoi aveți dreptate, într-o oarecare măsură telefonul/tableta ar putea să înlocuiască parțial PC-ul,Parțial. Edited March 9, 2014 by Clasic Costi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Dacă în zece ani a înaintat tehnologia atât de mult, cum putem estima cum va fi peste 10 ce 30 de ani? Nu putem ști niciodată. Dar de un lucru sunt sigur: Poate să aibă enșpe mii de miezuri la procesor, ecran de 20 de inchi, pentru că la ora actuală un smartphone este folosit la check-in pe Facebook, câteva jocuri, și ascultat muzică, eventual mail-uri sau poze. Altceva? Nimic deosebit... Sebi and n_iulian 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Daca acum 10 ani sa ai un telefon de 1 kil cu o rezolutie de 20x30 si snake pe el, erai cel mai smecher, acum un FHD cu quad core de 2.x e parca ceva normal... Trimis de pe șukaru' de LG G2 prin Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Mai repede o nimeresti cu numerele la Loto decat cu telefoanele peste 30 de ani. Sebi and ionel 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentinobv Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 In viitor se va ajunge ca-n filmele SF de azi . Ia ganditi-va ca acum ceva timp vedeam in star trek de ex ecrane ce se derulau cu mana si alte smecherii. Si acum sunt la ordinea zilei. The future is now Gabii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Sau chiar terminale complet din sticlă, cum sunt unele reclame unde dispar procesoarele, bateriile, antenele radio și toate din ele ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Întrebarea mare este: Ne va face această evoluție a tehnologiei viața mai ușoară? Vom fi în stare să o stăpânim? Nu am fost împotriva tehnologiei, dar problema este că oamenii nu știu să mai stăpânească tehnologia ci tehnologia îi stăpânește pe ei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentinobv Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 O sa ajungem sa avem implementat vreun chip n-core pe undeva si o sa ne trezim ca trecem unii pe langa altii pe strada vorbin singuri. Ma rog, nu singuri, cu interlocutori, dar fiecare cu treaba lui ==> harmalaie totala. Si Robocop se va zgaria pe casca de ciuda . Bine a punctat Ionel...ajungem sclavii tehnologiei...daca nu deja suntem pe acel drum. Sebi and ionel 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Nu putem ajunge sclavii tehnologiei, decât dacă ne dorim asta, dacă nu o folosim cum trebuie. Atunci este strict o problemă de alegere nu de evoluție, impunere sau alte probleme. Problema este să nu credem că tot ce zboară se mănâncă. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Codrin112233 Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 Intradevar, nu se vor inlocui cu calculatoarele, dar calculatoarele la randul lor vor fi inlocuite Pe cand telefoanele..vor avansa in continuare cu fel de fel de jucarii de-ale lor. Telefoanele le-as vedea mai degraba niste phableturi banuiesc... Multe telefoane au probleme cu bateria, asa ca ei incearca sa le inlocuiasca bateria cu una mai mare, si unde sa bage o baterie mai mare decat intr-un telefon mai mare? Sincer puteti afla unde le vedeti dupa 30 de ani doar daca veti mai trai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Citind pe aici,imi pare rau nu m-am nascut si eu acu' 30 de ani,parca viitorul pare infricosator dupa cum l-ati descris voi. Adica cum sa ne puna chip-uri si sa trecem pe strada ca niste roboti? Pai asta suna a Terminator 3.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Daca vor pune problema in asa fel incat sa convinga (si la asta se pricep de minune, trebuie numai sa faca ce fac tot timpul, adica sa creeze dorinta), lumea va sta la coada sa fie implantata. Ce, acum nu se sta la coada sa-ti cumperi telefoane ale caror functii nu le folosesti ? ionel, Sebi and n_iulian 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
katees Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Daca v-om mai fi pe pamant peste 30 de ani! Acum suntem 7 miliarde... n_iulian and Codrin112233 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Codrin112233 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Imi place cum ai pus problema Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihnea Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Noi suntem cu 50 de ani în urma fata de ceilalți, deci nu ai de ce sa îți faci probleme. Zic ca s-a cam ajuns la apogeu cu smartphone urile, și asta o arata valul de accesorii. Își manifesta lipsa de inovație prin smartwatch uri, smart bands și asa mai departe. La MWC s-a pus mai mult accent pe ele decât pe telefoane și tablete. Trimis de pe Nexus 5 n_iulian, Sebi, ionel and 2 others 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Codrin112233 Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Bine punctat Mihnea. Dupa cum spune si el, dupa SmartWatch-uri cine stie ce va mai aparea, au aparut si acele cordeluse sau nu stiu cum sa le spun care le pui la inima si-ti masoara bataile inimii, degeaba ca S5 are deja aceasta functie. Cred ca din telefoane nu vor avea de ales decat sa le puna camere mai bune, si un procesor mai bun, asta daca vor avea unde. Poate le vor face rezistente la apa, la socuri, din fel de fel de metale, asta la spectul fizic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Codrine,avem telefoane deja cu camere mai bune ca cele de pe aparatele foto compact,procesoare avem cat calu',noua ne trebuie baterii mai mari,mai bune mai de durata..Daca in 5 ani vom vedea telefoane cu camera de 4000 de mp si procesoare 30-core de 4 ghz si baterii de 5000mha,si te joci pe un 4k de 5.5" IPS ce te faci?Iti spun eu:iti cumperi atatea incarcatoare cate perechi de pantaloni ai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Stai liniștit că piața o să se mai domolească, oamenii toți de pe planetă au un smartphone, chiar și cei care încă nu au venit pe lume . Stau și mă gândesc cât de inutile sunt aceste smartphone-uri, parcă ar fi românașii noștri buni la orice, dar care dacă îi iei la bani mărunți nu prea știu cum îi cheamă. La fel și telefoanele băștepte. Un telefon a ajuns să coste cât un frigider și mașină de spălat la pachet, deși nu face nici a miliarda parte din treabă. Pe mulți îi depășește la inteligență telefonul din buzunar. Telefoane de milioane la oameni de doi lei care slăbesc 2 kg doar când se semnează....și am terminat. Unde vom fi peste 30 de ani? Nu știu, vom trăi și vom vedea... Mihnea, Sebi, Gabii and 1 other 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabii Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Ai pus foarte bine problema cu românii !! Trimis de pe șukaru' de LG G2 prin Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Ca să dau o predicție pe termen scurt de maxim 3 ani ar fi cam așa: -toți producătorii de smartphone-uri nu vor mai inova mare lucru, -se va pune în continuare accentul pe mușchi și nu pe creier -va fi cantitate dar nu calitate -va fi supraproducție de smartphone-uri și va apărea devalorizarea. -toată lumea va avea smartphone-uri și se va atinge nivelul maxim de producție, apoi declinul..... Sebi and Feri 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Codrin112233 Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Pai cum spunea cineva, si-au atins apogeul Baterii mai bune? Grosime mai mare/inch mai mult. Nu ai de unde.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now