Clicky

Jump to content

Recommended Posts

Salut. Din cate am inteles recent de la un utilizator a-l forumului Monilissimo daca GB ram este mai ocupat cu atat merge telefonul mai repede. Este adevarat? In ce constau acei GB ram? In memorie sau in ce? Adica daca instalez aplicatii mai multe pot ocupa GB ramul sau cum?

Link to comment
Share on other sites

Cu siguranță te-ai referit la ca am scris eu. Se aplica doar la telefoanele cu mai mult RAM. Ideea e simpla. Intra într-o aplicație și apasă pe home apoi. Intra din nou în ea, o sa observi ca timpul de deschidere s-a diminuat considerabil. Repeta experienta dar inchide aplicația și intra din nou în ea. Nu e sesizabil mai rapid? De asta ai 2Gb RAM pe S4, pentru multitasking mai rapid. Ai înțeles? Am explicat mai... pentru toți :) Ideea de baza e sa nu mai cureți RAM-ul dacă e suficient cantitativ, pentru ca nu te vei deosebi aproape cu nimic de unul care doar 1GB. Aduce și beneficii la autonomie, e mai ușor pentru CPU sa relueze aplicația decât sa o pornească de la capăt. Probabil nu m-am exprimat nici eu corect când am scris acea postare. Oricum, practica îți răspunde la întrebare.

 

Trimis de pe Nexus 5

Link to comment
Share on other sites

De la care? :)) Incerc sa inteleg ce doresti sa intrebi, mai greu ca ai multe greseli ortografice. Te referi la faptul ca daca ai telefon cu mai multa memorie RAM ai performanta mai buna? Fals. Sunt telefoane ce se descurca bine si cu 512MB sau 1GB. Totul depinde de optimizari. Ca sa ai telefon cu performanta buna ai nevoie de procesare si optimizare. Echilibrul asta se poate atinge cu un ROM custom.

Si mai mult, cantitate mai mare de RAM inseamna consum mai mare de acumulator pentru ca o tii mereu sub tensiune si o faci sa fie activa. Asta se numeste irosire.

Depinde foarte mult si de terminal. De exemplu Nexus se descurca bine cu memoria, avem destui posesori multumiti, doar Samsung are o problema majora la optimizare, au prea mult bloatware si acela tine activa memoria si procesorul, consumand bateria.

 

 

Vad ca Mihnea mi-a luat-o inainte :)) Da, RAM mai mult te ajuta la multitasking si lag mai putin, in teorie. Dar, tot la optimizare ajungem :P

Link to comment
Share on other sites

Nu am mentionat platformele. Pardon. Nu era vorba doar despre Android. Intr-adevar, acum jocurile sunt mult mai pretentioase, dar revenim tot la optimizare.

@Codrin

Tocmai ca am intrebat de la care, pentru ca nu ai mentionat initial si nu stiam. Am aflat intre timp ca era vorba despre Mihnea, s-a prezentat singur :)

Link to comment
Share on other sites

@VladPaul, uita-te de exemplu la iPhone 4s, are 512 mb ram si functioneaza perfect pe jocuri gen asphalt 8... cum au zis mai sus colegii, totul tine de optimizare

 

Trimis de pe șukaru' de LG G2 prin Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use