Clicky

Jump to content

Setari router cu firmware DD-WRT


Recommended Posts

Am deschis acest topic pentru a intelege mai bine acest firmware si pentru ca, trebuie sa recunosc, pe acest forum am auzim prima data de DD-WRT.

Ce aduce in plus am inteles, mai exact o putere mai mare a semnalului WiFi, ce doresc eu sa stiu, este ce alte setari suplimentare se mai pot face (fata de cele standard).

Am instalat acest firmware pe un router WiFi D-Link 600 pus "peste" cel clasic (fara wireless) de la Romtelecom.Pot confirma ca raza de acoperire WiFi a crescut undeva pe la 10%, insa as dori sa aflu daca pot creste aceasta raza de acoperire cu niste setari specifice sau daca se poate mari viteza de download ?

 

 

Link to post
Share on other sites

Sa-i schimbi antena cu una mai puternica, a ta cred ca este de 2-dB, cauta una mai mare gen 5-dB. Poate sa creasca un pic semnalul...

Da si tu mai multe detalii, unde il folosesti, cat, cum, de ce? ;)

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to post
Share on other sites

Raza de actiune se poate modifica in dd-wrt prin marirea puterii de transmisie a emitatorului dar depinde de router. Sa nu se confunde cu puterea antenei. Cum am spus, e posibil sa nu ai aceasta setare in dd-wrt deoarece acesta e diferit in functie de router. Ca sa intelegi, in functie de router iti poate da noi functionalitati. Router-ul asta are antena detasabila? Daca da, poti inlocui antena cu una de putere mai mare omnidirectionala sau directionala (daca vrei sa iti bata intr-o anumita directie). Marirea puterii de transmisie este cu dus si intors. Sa intelegi mai bine dau urmatorul exemplu: doi oameni vorbesc la o distanta de 5m unul fata de celelalt. Unul e emitator si celalalt receptor. Cu cat distanta dintre ei se mareste se va mari si puterea de emitere pentru a putea comunica, ajungand sa tipe unul la celalalt. In momentul cand acestia tipa exista si riscul sa nu se mai intelega perfect ceea ce in cazul nostru se traduce prin pierderea de pachete de date chiar daca o sa ai semnal wifi. Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun. Cel mai bine este sa te uiti in dd-wrt si sa vezi daca ai vreo setare de marire a transmisiei, apoi sa o urci putin cate putin pana cand iti vei da seama ca acea conexiune nu mai e stabila. In momentul acela vei reveni la valoare imediat mai mica. Sa nu crezi ca va face minuni, adica sa iti mareasca raza cu vreo 100 de metri :)). De preferat e sa schimbi si antena cu una mai mare daca este detasabila.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use