Zupo Marian Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Se pare ca vom putea vedea primele telefonae facute pentru Ubuntu abia in anul 2015 conform http://www.theregister.co.uk/2014/01/16/no_ubuntu_phone_until_2015/ . Telefoanele trebuiau deja sa fie pe piata de la sfarsitul lui 2013, dar se pare ca nu a fost sa fie. "This is a long road though with many components, and I would be surprised if we see anything like this before 2015." Ubuntu community manager Jono Bacon Se pare ca deocamdata singura modalitate de a instala Ubuntu este cu ajutorul Canonical's installer pentru deviceurile cu Android. Singurele telefoane pentru care se dezvolta deja acest OS sunt Nexus 4 si varianta de 2013 a lui Nexus 7. Au decis sa inceteze cu development-ul pentru cele noi deoarece era prea costisitor. "We decided against moving to the latest Nexus phone, because the switching costs were simply too high taking our current engineering goals/agenda/needs for [ubuntu] 14.04 into account,". Canonical developer, Alexander Sack Cati dintre voi ar fii interesati de un telefon cu Ubuntu? Cat ati fii dispusi sa platiti pentru un astfel de telefon? Ati testat deja acest OS? Ce parere aveti de el? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Nu sunt interesat. Am telefon cu Linux. ionel, Sebi and Clasic Costi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zupo Marian Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 Innoxius ai putea te rog argumenta și de ce nu ai trece de la Linux la Ubuntu? Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted February 12, 2014 Report Share Posted February 12, 2014 Ubuntu is a Debian-based Linux operating system The MeeGo Core operating system is a Linux distribution, drawing on Nokia’s Debian-based Maemo and Intel’s Fedora-based Moblin Alpe d'Huez, ionel, NokNok and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zupo Marian Posted February 12, 2014 Author Report Share Posted February 12, 2014 Nu mai am cuvinte =)) Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogDANhumor40 Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Eu unul mi-asi cumpara un telefon care sa aiba ubuntu pe el...si asta datorita faptului ca si pe descktop am folosit foarte mult timp Linux... Problema va fi daca va aparea acest tip te telefon...cu ce va veni..daca vor fi si aplicatii dar si jocuri... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Ubuntu...nu știu ce să zic. Dacă îl mai amână mult timp, lumea își pierde interesul. Este greu să dezvolți un sistem de operare. Uitați-vă ce-au pățit cei de la Tizen OS. Surle și trâmbițe și vorba aia, s-au scremut munții și a ieșit un șoricel. Mihai, n_iulian and Innoxius 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 Au strans niste bani, dar se pare ca ii vor da inapoi celor care au donat. Au facut pe fecioara ranita pentru ca nu s-au strans banii si au spus ca renunta. Acum vor sa scoata pana la urma un telefon. Se asteptau ca HTC si Samsung sa renunte la Android si sa faca numai telefoane cu Ubuntu. Trebuie sa creezi o stare buna, iar ei au esuat in a face asta. Nu as da banii pe un telefon scump cu Ubuntu doar pentru ca are Linux-ul de la Ubuntu. ionel and Innoxius 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethereal Posted February 19, 2014 Report Share Posted February 19, 2014 (edited) Eu mi-as cumpara un highend ubuntu. Daca ar avea cpu si gpu de ultima ora, 3gb ram, foarte multa memorie interna si slot de card microsd, ecran de 5" sau mai mare si iesire hdmi va putea inlocui laptopul meu (care e oricum folosit doar pentru odin, apktool, apksign redsn0w si android kitchen+ filme). Cu hdmi se conecteaza la tv, cu bluetooth la mouse si la tastatura si cu microusb se incarca => statie de lucru portabila. Deja majoritatea televizoarelor si laptopurilor au porturi hdmi, deci vei avea cu tine pc-ul peste tot intr-o borseta. (Asta e avantajos pentru cei care calatoresc mult) Tinand cont ca e ubuntu, deci tinta lor vor fi developerii, probabil vor aparea la un moment dat si echivalente ale apktool si apksign, eventual android kitchen. Si, desigur, comenzi de terminal pentru instalarea unor aplicatii de baza. Asta e doar un inceput, s-ar outea face multe cu un ubuntu pe telefoane. Cel putin asa vad eu lucrurile. Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Edited February 19, 2014 by Ethereal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei P. Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 Pentru a fi o statie de lucru suficient de puternica ar fi nevoie si debaterie mare si nu ar incapea într-un telefon. Stiu ca il pui la incarcat când il folosești pe post de stație de lucru, dar cand vrei sa joci un joc, sa intri pe net si altele cand esti in metrou /scoala/lucru atunci ar trebui sa stai cu bateria externă lângă tine. Trimis de pe G2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ionel Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 Astea-s vise umede copii. Ce Android nu tot pe Linux este proiectat? Și ce? N-ai nevoie de PC ca să-i faci flash, back-up, instalare de ROM-uri,etc. În plus, va trebui creat un magazin de aplicații, nu cu minciuna că emulează aplicații Android, etc, etc. Se chinuie Microsoft, și nu le iese, de ce le-ar ieși celor de la Canonical? Sunt ei mai cu moț? Nu prea cred. Ca să creezi un magazin de aplicații, iar este foarte greu și așa mai departe. Eu zic că Ubuntu nu prea mai poate intra acum să mai aducă ceva important. Mihai 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethereal Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 (edited) Ma refer la development de romuri/aplicatii. Nu la backup si flash. Android ar putea si el sa faca asta tinand cont ca e bazat pe linux, dar nu s-a facut acum dupa atatia ani si sunt sigur ca cineva a incercat, nu cred ca sunt singurul care vrea apktool, apksign si "bucatarie" de romuri direct pe telefon. Ubuntu are magazin de aplicatii pe pc, pot merge pe modelul ala cand il fac pentru telefon. Nu am zis ca e usor sau ca se va face repede si nu va avea erori. Am zis ca e posibil si ca mi-ar placea sa existe si sa am asa ceva la un moment dat. Fara "vise umede" nu prea poti sa progresezi stiintific. @andrei bateria normala oricum nu te tine 2 zile de heavy usage. Pe note 2 ma joc gta san andreas cu grafica mediu spre maxim o ora si pierd intre 10 si 12%(date mobile, wifi si gps dezactivate, luminozitate minim). In ritmul asta ajung de la 100 la 0 in 8 ore si ceva. Nu m-am jucat atat de mult ca sa iti zic exacr. Asta pe un telefon cu o baterie, zic eu, dintre cele mai bune. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Edited February 20, 2014 by Ethereal ionel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 Ideea ta e OK. Problema e profitul. Implementarea a ceea ce spui tu nu este o problema tehnica. Dar costa. Si cati ar cumpara ? Asta e problema, daca costurile vor fi acoperite de vanzari. Ca asa, nu e nici o problema sa construiesti navete spatiale. Intrebarea e cati le vor cumpara. ionel 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 Nu as cumpara un high end pentru ca avem deja hardware si software maleabil. Iti trebuie un telefon deblocat cu Android si CyanogenMod pentru a realiza ceva frumos. Faptul ca e Ubuntu nu ma incalzeste cu nimic. Sunt foarte convins ca va costa mult chiar si in comparatie cu HTC One sau S4. Nici nu aduc in discutie Nexus-urile care sunt obscen de ieftine pentru dispozitive de dezvoltatori. Innoxius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethereal Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 A moment of silence for what could have been awesome [email protected] noi in fiecare zi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted July 4, 2015 Report Share Posted July 4, 2015 N-a fost sa fie. BQ Aquaris E5: An Ubuntu Edition Phone that severely disappoints Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts