Sp1tfire Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Vodafone ofera abonatilor sai din multe tari europene (Germania, Italia, Spania, Marea Britanie) posibilitatea de a achizitiona aplicatii din Google Play cu plata la factura. Am postat pe forumul Vodafone si pe pagina de facebook Vodafone Buzz si se pare ca si Vodafone Romania are in vedere aceasta optiune. Voi ce parere aveti ? Vi se pare utila optiunea ? Eu unul prefer sa platesc la factura, decat sa-mi introduc datele cardului pe un telefon Android. Nu-s obsedat de securitate, dar se stie ca datele/informatiile de pe telefoanele Android, din cand in cand mai ajung si pe la terti. Poate obtinem si un punct de vedere oficial de la Tudor, cu ceva informatii concrete. Mai jos aveti un articol despre expansiunea serviciilor Google: http://androidheadlines.com/2012/05/featured-google-makes-buying-books-music-and-videos-easier-through-carrier-billing.html Vali Mihai 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvann Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Mi se pare o idee foarte buna si sa fie aplicata la toate companiile, dar pentru cei care au cartela ce s-ar putea face? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 (edited) Mi se pare o idee foarte buna si sa fie aplicata la toate companiile, dar pentru cei care au cartela ce s-ar putea face? Ti se scade valoarea aplicatiei din creditul cartelei. Daca nu ma insel pe Samsung Apps este posibil. Cu plata la factura este posibil sigur pe Samsung Apps, nu am cartela si nu pot testa daca e valabil si pentru cartela prepaid. P.S. Da, este posibil si pe cartela in Samsung Apps http://www.chip.ro/stiri/18682-samsung-apps-plat-prin-sms Pacat ca in Samsung Apps sunt multe ciurucuri si putine aplicatii de top. Iar la capitolul update-uri aplicatii stau mai prost decat Amazon Appstore, care la randul lor stau mai prost decat Google Play. Edited May 3, 2012 by Sp1tfire Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Vodafone ofera abonatilor sai din multe tari europene (Germania, Italia, Spania, Marea Britanie) posibilitatea de a achizitiona aplicatii din Google Play cu plata la factura. Am postat pe forumul Vodafone si pe pagina de facebook Vodafone Buzz si se pare ca si Vodafone Romania are in vedere aceasta optiune. Voi ce parere aveti ? Vi se pare utila optiunea ? Eu unul prefer sa platesc la factura, decat sa-mi introduc datele cardului pe un telefon Android. Nu-s obsedat de securitate, dar se stie ca datele/informatiile de pe telefoanele Android, din cand in cand mai ajung si pe la terti. Poate obtinem si un punct de vedere oficial de la Tudor, cu ceva informatii concrete. Mai jos aveti un articol despre expansiunea serviciilor Google: http://androidheadli...er-billing.html Datele cardului nu stau pe telefon, ci pe Google Wallet (wallet.google.com). Daca iti pui PIN la achizitie la PlayStore, nu trebuie sa te temi ca iti ia careva datele. Asa e si la Apple. Si daca telefonul ajunge in maini nepotrivite, poti intra pe Google Wallet si schimba parola. Dar e interesanta partea cu Vodafone. Oare se platesc comisioane? Adica platesti doar contravaloarea aplicatiei pe PlayStore, fara nimic in plus? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Datele cardului nu stau pe telefon, ci pe Google Wallet (wallet.google.com). Daca iti pui PIN la achizitie la PlayStore, nu trebuie sa te temi ca iti ia careva datele. Asa e si la Apple. Si daca telefonul ajunge in maini nepotrivite, poti intra pe Google Wallet si schimba parola. Dar e interesanta partea cu Vodafone. Oare se platesc comisioane? Adica platesti doar contravaloarea aplicatiei pe PlayStore, fara nimic in plus? Stiu unde stau datele. Problema e ca exista tastaturi care trimit datele in cloud si au existat scandaluri legate de tastaturi care trimiteau datele necriptate, plus ca si Google Wallet a avut parte de scandal cu utilizatorii de prepaid, ale caror date, la fel, puteau ajunge prin alte parti. Android nu e atat de sigur pe cat pare, iar daca ai si telefon root-at te expui la mai multe riscuri. Platesti doar pretul aplicatie, fara nimic in plus, probabil sunt parteneriate intre respectivele companii si operatori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Eu cand am cumparat aplicatii de pe google play, nu-mi amintesc sa fi pagat parole sau pin. Pur si simplu am bagat nr cardului si atat. Si asta numai prima oara. Apoi, ori de cate ori am mai cumparat, doar m-am dus pe aplicatie si doar am fost intrebat daca sunt de acord sa mi se ia banii de pe card. Ideea cu plata la factura e f buna, si eu prefer sa platesc tot in factura. Asteptam informatiile legate de acest aspect de la Tudor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Sa va zic cum e la Nokia: datele cardului stau pe server-ul lor, atasate contului tau Nokia (bine, poti sa le introduci si in momentul cumpararii cu optiunea de stocare sau nu) si cand cumperi (daca ai deja cardul stocat) doar bifezi cu factura / cu card. Iar daca ai mai multe carduri stocate iti afiseaza cateva cifre din numar, cat sa poti face diferenta. Comisioane nu platesti, le plateste dezvoltatorul. La Nokia primesti 70% daca se cumpara cu card, 60% daca pe factura. Si dezvoltatorii au posibilitatea de a alege ce plati sa accepte. Sunt care accepta doar cu card, pentru a nu pierde cei 10%. Dar, asa cum s-au spart bazele la Sony parca... Eu aleg plata cu factura (pentru cartela se scade din credit), dezavantajul e ca o faci foarte usor si cumperi ca disperatul, te trezesti cand vine factura ca ai 40-50 de lei in plus la terti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudor Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Nu am detalii in acest sens. Stiu doar ca ideea a fost trimisa si este luata in considerare din momentul in care s-a incheiat concursul cu care a debutat forumul Vodafone. Intr-adevar datele sunt salvate o singura data in Google Wallet. Pentru siguranta, puteti intra si sa le salvati acolo http://www.google.com/wallet/ Din acel moment datele sunt salvate pe server. Nu sunt reticent la a-mi salva datele de cont pe un server cum ar fi cele de la Google sau de la Apple. La fel se intampla si la Paypal. Doar ca acolo, plata nu se face in interiorul unei aplicatii ci direct intr-o pagina a unui browser. Da, esential este sa setezi si un PIN la contul de Wallet. La iPhone se cere implicit parola contului de iTunes daca au trecut mai mult de 15 minute de cand ti s-a cerut parola. In principiu, daca o sa aflu ceva la un moment data si va pot transmite asta, o sa o fac. Feri 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szilárd Ervin Szőgyenyi Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Din informațiile mele, această opțiune e deja în teste din vara trecută și pentru România. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted May 3, 2012 Author Report Share Posted May 3, 2012 Nu am detalii in acest sens. Stiu doar ca ideea a fost trimisa si este luata in considerare din momentul in care s-a incheiat concursul cu care a debutat forumul Vodafone. Din moment ce in celelalte tari Vodafone ofera acest serviciu, in mod normal ar trebui sa apara si la noi mai devreme sau mai tarziu, in speta mai tarziu ca intotdeauna Numai sa-si dea interesul cei care ar trebui sa se ocupe de asta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudor Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 (edited) Din link-ul acela http://androidheadli...er-billing.html am aflat si eu ca in patru tari e lansat pentru Vodafone serviciul acesta. E posibil ca in viitorul apropiat sa fie si la noi asta(o spun strict din punctul meu de vedere). Edited July 7, 2012 by Tudor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 La Nokia se incheie conventie intre Nokia Store si operator. Si nu e ca daca au incheiat conventie cu Vodafone UK atunci automat au si cu Vodafone RO. La noi abia de cateva luni a intrat asta, pe cand in Vest e de ani de zile. Deci, presupun ca si la Play e aceeasi situatie. Trebuie incheiata conventie cu fiecare operator de tara separat. Ganditi-va la update-uri: ele vin (oficial) pe fiecare operator de tara in parte. Probabil pentru ca fiecare Vodafone are o cu totul alta infrastructura (ma refer la generatia echipamentelor), pentru ca fiecare are o cu totul alta politica (de achizitii, de preturi etc.) Tudor and IonuÈ› 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IonuÈ› Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 In Romania,doar la Orange se pot face achiziții de aplicații Google Play cu plata pe factura. http://www.androidpolice.com/2014/12/16/google-play-direct-carrier-billing-expands-7-operators-czech-republic-hungary-italy-poland-romania-turkey-uk/ Vedem in cat timp se va alinia si Vodafone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted December 17, 2014 Author Report Share Posted December 17, 2014 Din cele citite de mine, cam toate filialele Vodafone din Europa au renuntat la optiunea asta. Nu cred ca va mai fi disponibila vreodata la Vodafone. La noi in Romania nici gand. http://forum.vodafone.co.uk/t5/Pay-monthly-services/Google-Play-and-Carrier-Billing/m-p/1793166#U1793166 Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mihai Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Am mutat aici postul lui Ionut, desi vad ca topicul e vechi (2012?). Nu pot decat sa ma bucur ca se poate cumpara cu adaugarea la factura. Asta e, Vodafone nu are dragan de Google. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted December 17, 2014 Report Share Posted December 17, 2014 Nokia Store, plata pe factura Vodafone, in 3 ani: 75 euro Google Play, plata cu cardul, in 2 ani : sub 10 euro La Nokia era asa: 25% magazinul, 15% operatorul, restul dezvoltatorul. Mi se pare ca si la Play e tot asa. Deci, prin faptul ca lipseste aceasta modalitate de plata, bani pierd urmatorii: dezvoltator, magazin, operator. Singurul castigat sunt eu Nokia tot timpul s-a laudat dezvoltatorilor, aratand cat de mult castiga acestia daca permit si plata prin operator. Si asa si este, cumperi in nestire. Te simti mai in siguranta nefolosind cardul si este acel efect psihologic la factura: nu platesc acum, ci la sfarsitul lunii. IonuÈ› and Alpe d'Huez 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudor Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Eu am platit 200-250 euro la Apple si 3-5 euro pe Google Play. Card only. Pe factura Vodafone imi iau doar bilete de fiecare data cand merg la film prin Cinemagia. Nu as face plati insa pentru Google Play sau iTunes pe factura, sunt mult prea obisnuit cu cardul. IonuÈ› 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 Si iti convine plata pe factura a biletelor? Parca era hotie la drumul mare prin Cinemagia, din cate imi amintesc. Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IonuÈ› Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Pentru mine,platile pe factura Orange nu sunt o necesitate.Am facut cateva ca idee,dar tot plata cu cardul ramane de baza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tudor Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Sp1tfire, suma care aș plati-o la casa e fix aia de pe Cinemagia. Uneori în plus cu cateva zeci de bani, dar alte ori mai puțin. Nu se mai adaugă TVA la suma afișata, e subinclus. Sp1tfire 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted December 29, 2014 Author Report Share Posted December 29, 2014 Aham, poate imi iau si eu prin Cinemagia. Pe la inceputurile aplicatiei stiu ca era diferenta mare intre pretul de casa si cel de pe Cinemagia. Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts