Parintzelu Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Mulțumesc frumos. Linkul de pe xda îl citisem deja. Dar nu văd nicăieri nimic despre kernel. Toată lumea la schimbat deja...... Sau ignoră total probabilitatea de a le crăpa telefonul? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 In variantele de firmware JB 4.1.2 nu mai exista kernel brick bug. Au rezolvat problema. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutzvip Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Brick bug e numai pe ics 4.0.4 din cate stiu eu. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 (edited) Nu mai știu unde găsisem că și 4.0.3 este în aceeași categorie. Adică dacă m-aș apuca și aș pune 4.1.2 aș fi safe? Fără backup la efs, parcă așa am văzut într-un filmuleț pe Youtube. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Edited March 5, 2013 by Parintzelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Si 4.0.3 din iunie sau iulie încolo are binecunoscutul brickbug. Gingerbread și Jelly Bean sunt safe după cum au zis și colegii. Lucrez și eu la încropirea unui tutorial dar îmi vine destul de greu deoarece sunt pe mobil... Îl fac întâi în Word și apoi o sa ii dau copy paste aici. Sper sa rămână valide link-urile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutzvip Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Asta e un thread intreg despre brick bug. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1756242 Nu vreau sa fiu gica contra dar peste tot unde am citit am vazut ca 4.0.3 e safe. Chainfire are o aplicatie got brick bug.poti verifica cu ea. Just google it nu stiu daca am voie sa postez link Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 "VERDICT Unknown chip, don't know if dangerous. At least it isn't one of the chips known to be bad!"..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutzvip Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Asa mi-a dat si mie si. Nu iti mai bate capul. Treci pe 4.1.2 sau daca vrei sa experimentezi 4.2.2. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 4.2.2. este ceva stabil, pe piata? Ai incercat asa ceva? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutzvip Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Cm10.1 e 4.2.2 si e inca in stadiul de nightly.parerea mea e ca e cel mai avansat dintre custom romuri. Buguri nu am intalnit. Se poate folosi normal. E mai rapid decat 4.1.2. Acum depinde de gusturi. Momentan recomand doar 2 romuri Cm10.1 si Neat Rom lite 4.3 ( stoc lsd fara bloatware) pe care il am de 2 sapt. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Asta e un thread intreg despre brick bug. http://forum.xda-dev...d.php?t=1756242 Nu vreau sa fiu gica contra dar peste tot unde am citit am vazut ca 4.0.3 e safe. Chainfire are o aplicatie got brick bug.poti verifica cu ea. Just google it nu stiu daca am voie sa postez link Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 ionutzvio, ai citit thread-ul respectiv in totalitate? Citeste aici .Este o informatie din thread-ul postat de tine. Si o postare destul de documentata, zic eu. Nu este ceva inventat de mine. In orice caz, paza buna trece primejdia rea. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutzvip Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Nu te contrazic. E mai bine sa fi sigur. Majoritatea celor care aveau brick bug pe 4.0.4 recomandau sa treaca pe 4.0.3 ca ar fi safe.La asta m-am referit.Nu m-am documentat prea mult deoarece am luat tel nou si la 2 zile dupa am trecut pe cm. Si am mai avut stock rom 2-3 zile cand a aparut 4.1.2 leaked version. Deci in concluzie max o sapt cu stock rom. Merci pt actualizare totusi. Nu stiu daca voi trece sub 4.1.x dar cine stie Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 sCary 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Prefer stock cu root și eventual un kernel custom deoarece îmi place sa am un telefon full funcțional și stabil. Ascult și radio fac și filmări HD. Nu ma pot lipsi de nici o funcționalitate a telefonului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ionutzvip Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Exact asta am si eu fara bloatware. Nu e stock pur are scoase aplicatiile inutile (pentru mine).Mai testez din cand in cand Cm10.1 sa vad cum evolueaza. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 Ce kernel ai sCary? Și ai idee cam în către zile se stabilizează modemul? Parcă citisem pe xda că undeva la 3 zile..... Pare că se încinge, dar nici eu nu l-am prea lăsat în pace. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 (edited) Momentan sunt pe kernel stock. Cu root prin metoda descrisa în tutorial. (de fapt asa am făcut root pe LS8 spania, acum am făcut cu mobile odin pro cu opțiunea everroot). Sunt mulțumit de el și nu am vrut sa trec la altceva. Pe xda lumea recomanda philz care e bazat tot pe stock. Doar ca îți oferă și ceva opțiuni și CWM. Cat despre modem parintzetule pot sa zic ca în aproximativ 2-3 zile. Dupa cum ai și citit. Oricum ar fi bine sa îl lași sa se descarce pana când moare telefon de tot pentru prima descărcare. Apoi sa îl încarci preferabil cu telefonul oprit. Dupa ce am făcut asta bateria a început sa ma tina mai bine. Verifica sa nu ai media scaner bug. (sa nu îți apara ca consuma prea mult în info la baterie). Sunt mulți care au întâmpinat problema asta și nu se știu exact cauzele. Dar sunt câteva soluții. Edited March 6, 2013 by sCary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 Sunt proaspat posesor de GT-I9100 dupa o lunga perioada de folosire SonyEricsson P1i Una peste alta sunt multumit de acest telefon cu trei mici exceptii: 1. In momentul in care mi-am download-at agenda telefonul s-a incins foare tare in zona inferioara a camerei, stanga (creda ca erau 40-45 grade...) aria fiind de aprox. 1cm2; 2. Din cand in cand (destul de rar) ramane blocat ca si cum ar fi inchis si nu poate fi readus la "viata" decat daca-i scot bateria; 3. Nu stiu cum pot aloca o aplare vocala pentru un numar salvat in agenda? La P1i aveam un camp dedicat pentru Record Name si atunci cand foloseam Hands Free-ul masinii si lamsam comanda "Phone Name", rosteam numele salvat si telefonul incepea sa-l apeleze. Aplicatiile Voice Talk, Voice Comand sau altele de genul acesta tin cont de apelarea fonetica (engleza) a numelui salvat si nu de pronuntia acestuia in romana. Mai mult nu se lanseaza daca nu ai conexiune de date activa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 (edited) Kiki, ce Rom și modem ai? Vezi în setări /despre. Modemul e baseband version. Cât despre celelalte probleme: 1. Nu e normal dar poate fi cauzat și de un program care iti rămâne agățat, de semnal slab la net 3g(daca erai pe 3g) sau de la modemul care nu se împacă cu zona în pentru care e. 2. Este vorba de SoD(sleep of death), un bug foarte des întâlnit la ultima generație(mulți care au cumpărat de la eMAG de black Friday aveau problema) dar și la telefoane mai "vechi" cum e al meu(martie 2012). Nu trebuie sa scoți neapărat bateria, tine apăsat butonul Power pana se restartează. Se rezolvă (cel puțin la mine și confirmat încă de câteva persoane) prin upgrade la Jelly Bean 4.1.2. Găsești tutorialul pe forum. 3. Nu stiu sa existe asa funcționalitate pe S2 dar cu siguranță exista un program third party pentru asta. Vezi astahttps://play.google.com/store/apps/details?id=it.sngnet.android.voicecaller Edited March 8, 2013 by sCary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 (edited) sCary, Versiunea Android: 4.0.3 Baseband: I9100XXLLPS Kernel: 3.0.15-I9100XWLP7-CL340913 dpi@DELL134 #3 Legat de temperatura ridicata, cred ca atunci cand procesorul lucreaza aprope de intrega lui capacitate degaja o cantitate mare de caldura. Stii care este aproximativ pozitia lui pe placa de baza? Temperatura ridicata am citit-o si pe baterie (cu Battery Monitor Pro) in prima ora de incarcara de incarcare. aprox.42 grade dupa care scade progresiv in doua ore pana la 30 grade. (5 grade/ ora) Edited March 9, 2013 by Kiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Telefonul e branduit de vreun operator? Poți încerca să pui alt modem dacă nu vrei sa treci la Jelly Bean (deși te-aș sfatui). Pentru Orange cel mai lăudat e BVLP7 iar pentru vodafone BULP7. Te pot ajuta cu BVLP7 : https://www.dropbox.com/s/oc82bhncpuvre5i/I9100_radio_BVLP7_CWM.zip Îl pui din recovery (volume up+home+power) si și selectezi Instal zip from sd card, selectezi fișierul zip ce ti l-am dat și o sa ii facă flash. Apoi ești gata. In recovery navighează sus/jos cu tastele Volume și selectezi cu power. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiki Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Nu e branduit. A fost luat la liber dar sunt client Vodafone. O sa urmaresc tutorialul sa fad cum se face. Este necesar sa fac back-up la agenda? Dar la apicatiile deja instale? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 (edited) In caz ca vrei sa faci flash la celalalt modem nu trebuie sa faci nici un backup. Pentru vodafone ai aici BULP7: https://www.dropbox.com/s/ud5ojyhlvmeeljp/I9100_radio_BULP7_CWM.zip In schimb dacă vrei sa faci upgrade la Jelly Bean atunci da, trebuie sa faci backup la agenda(sincronizare cu contul google sau export pe card extern). Aplicațiile din păcate se pierd în momentul în care faci wipe. Și e indicat sa le interzică pe "curat" ca sa nu te trezești cu bug-uri, dat fiind ca e alta versiune de android. Baftă! P.S. Urmărește tutorialul pas cu pas și totul va fi bine. Edited March 10, 2013 by sCary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EMP83 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 (edited) Am adaugat cateva tutoriale video. Edited March 10, 2013 by iepurasu_poznas sCary 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sCary Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ma bucur ca au ajuns și pe acest forum tutorialele lui HLG de pe celalalt forum. Mersi iepurașule! I-am cerut și am obținut acceptul sa le postez și eu aici dar pana la urma am scris eu un tutorial de la 0 doar pentru update la Jelly Bean. Totuși vreau sa atrag atenția asupra ultimului tutorial din topicul tau(cel pentru root cu CWM-SuperSU-v0.99.zip redenumit în update.zip). Un coleg de pe acest forum a întâmpinat o eroare care ii zicea ceva de file signature. Aici mai multe detalii: http://forum.mobilissimo.ro/index.php?/topic/40-%5BROOT%5D-Samsung-Galaxy-S2#entry17772 Eu nu am încercat acea metoda deoarece am card extern și nu știu care a fost problema la el și dacă metoda e într-adevăr funcțională. Poți veni tu cu mai multe informații? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EMP83 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Din pacate eu nu mai pot testa aceasta metoda ca nu mai am SG2! O sa incerc sa aflu mai multe si o sa incerc sa updatez informatiile! Merci de atentionare! Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2 sCary 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts