Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Am înțeles. Deși sunt dezamăgit este puțin spus........ de ce se mai chinuie să ne"traducă" limba telefoanelor dacă nu le putem folosi decat în engleză. Mai bine nu se mai oboseau. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Da, e o reala problema lucrul ăsta. Eu folosesc o varianta de swype care știe sa bage singur cratimele, însă nu pot sa o fac sa nu mai scrie cu diacritice. (chiar de la parintelu este) Nu știu acum dacă un singur caracter mănâncă 90 de caractere, dar știu sigur ca 159 de caractere care conțin și un caracter cu diacritice vor însemna cel puțin 2 mesaje. Mai știu însă și faptul ca telefonul poate fi setat sa nu transforme sms-ul în mms, dar cu siguranță îl va transforma în mai multe sms-uri. Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Sunt tare curios cum ar trebui să „maltratăm“ limba română pentru a ne încadra în limita de 160 de caractere. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Simplu, sa scriem fără diacritice. Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Nu se poate spune ca ț ocupa 91 de caractere si țț ocupa 182 de caractere. SMS-ul, cand a fost inventat, era pentru limbile vestice si au hotarat ca 160 de caractere din setul extins de 256 sunt de ajuns (cineva, mare filozof, a studiat problema si a ajuns la concluzia ca marea majoritate a mesajelor - nu neaparat electronice - se invart in jurul a 160 de caractere). In momentul in care ai tastat un ț, softul converteste automat intregul mesaj din ASCII extins in Unicode (Unicode permite sa scrii in orice limba). Dezavantajul e ca Unicode are nevoie de mai multi biți pentru a reprezenta un caracter, chiar daca acel caracter apartine limbii engleze, De aici si necesitatea de a reduce numarul de caractere disponibile pentru un SMS. In concluzie, daca vrei sa scri cu diacritice romanesti, unguresti sau vietnameze, ai la dispozitie doar 70 de caractere. Transformarea automata in MMS o face SO (sau aplicatia de SMS). Probabil s-au gandit ca lumea prefera un singur mesaj, nu mai multe de x caractere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Există vreo metodă de a împiedica transformarea automată în MMS a unui sms banal? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Eu am în setări la sms-uri niște opțiuni prin care pot împiedica transformarea asta. Te uiți la mms alert și la creation mode. Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Åži da, se pare că o literă diacritică ocupă 91 de caractere. Åži mie mi s-a părut foarte mult, dar chiar așa este. Eu am verificat simplu, uitându-mă la contorul de caractere. Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Si dupa a doua litera diacritica nu scade cu 1, de la 69 la 68 ? Sp1tfire 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Eu am în setări la sms-uri niște opțiuni prin care pot împiedica transformarea asta. Te uiți la mms alert și la creation mode. Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2 La mine pe 4.0.3 interfața este diferită. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Si dupa a doua litera diacritica nu scade cu 1, de la 69 la 68 ? Corect, ai avut dreptate dupa prima diacritica, scade cu 1, dar inutil, 70 de caractere nu-s de-ajuns pentru un sms. P.S. mesersmith, avantajul oferit de Swifkey in dauna Swype e ca stie sa-ti sugereze cuvintele si fara diacritice pentru limba romana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Åžtiu, doar că m-am obișnuit atât de tare cu Swype, încât nu cred că voi renunța vreodată la genul ăsta de keyboard. Chiar nu pot să suport swiftkey. Am viteză foarte mare cu Swype. Adi, da, după primul diacritic, nu mai scade 91 de caractere și e absolut normal să fie așa. Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Ești reticent la nou...... Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Daca ma uit pe lista lui de telefoane n-as prea zice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 (edited) Nu la telefon mă refeream... hihihi. Ci La atașamentul lui față de Swipe. Versiunea 3..... Iar a început forumul sau Tapatalk să nu mai coexiste armonios. Nu mai primesc notificări și nici nu îmi mai memorează subscrierile.Ați modificat voi ceva sau au comiso` eu din nou cu ultimul update? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Edited January 8, 2013 by Innoxius Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Nu Parintele, nu sunt deloc reticent la nou. Nu vrei sa stii ce am prin casa, toata lumea-si prinde urechile pe aici. Doar ca Swift-ul si Swype-ul au modalitati total diferite de introducere a caracterelor si mie nu-mi place cum face swift-ul. Atat. Cel mai al dracului lucru pe care-l poate face swype-ul, este ca stie sa introduca singur cratimele si nu numai. Nu am mai vazut niciun alt soft care sa stia sa faca asta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Îți știam părerea, încercam să mai facem conversație să nu creadă lumea că ne-am pensionat. Cat despre introducerea cuvintelor cu cratimă. Å¢i-am spus că a apărut și TouchPal ver. 5. Este Free deocamdată în Market și la fel folosește cuvinte care sunt despărțite prin cratimă. Tastatura este mai aerisită decat Swipe 3.0, dar cheia faină este că în momentul în care memorezi un cuvânt nou îți memorează atât varianta cu majusculă cât și cea cu minusculă. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Si ca sa nu mai spui ca sunt reticent, uite ca l-am instalat si pe asta de care spui tu si, surprinzator, chiar e bun. Insa parca tot mai bun este swype, varianta pe care mi-ai dat-o tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 (edited) Așa mai vii de acasă. Vreo idee cum pot da păcălesc și eu un PC ca să îmi meargă și mie prostia aia kies acum când va veni Jelly Bean în vizită . Ann încercat dezinstalarea driverele a softului în sine și nimic. Nu vreau să ajung la reinstalarea vindozelui....deși cred că spre asta mă îndrept. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Edited January 8, 2013 by Parintzelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Nici mie prima oara nu mi-a mers instalarea,l-am dezinstalat...restart...etc.Am incercat a doua...tot nu a mers.Apoi asa a fost soarta ca imi trebuia un reinstal de win,ca apoi sa pot instala si Kies pe el.Adica,la mine a mers doar cu reinstal de windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Daca sunteti lenesi si nu vreti sa puneti win pe curat mai des...eu ce sa va fac? Eu il pun la max 2 luni, dar rareori ma apuca atat. Si niciodata nu am avut probleme cu kies si nu cred ca o sa am. Probabil ca e ceva mai sensibil la gargaunii pe care-i aveti voi in windoows-urile alea obosite si pline de balarii. Dupa cum stiti, windows-ul se murdareste si stand degeaba, daramite cand sta pe net, lucreaza diverse chestii, etc. Se umple de balarii in no time. Asa incat, faceti o socoteala simpla. Cat dureaza sa fumati o tigara? 5 minute? 7 minute? Dar un pachet intr-o zi? 5x20=100 minute. Va spun ca win plus drivere si aplicatii, nu va ia 100 de minute. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Eu de obicei sunt conservator cu vindozele. Nu instalez haotic....dar o să fac un install fresh când apare update-ul. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 As mai adauga la ce zice mesersmith, pentru viteza de reinstalare. Daca aveti un HDD extern destul de mare, dupa ce ati instalat faceti un mirror pe HDD-ul extern (o copie "in oglinda", diverse programe de back-up stiu asta) si astfel scapati de multe minute de reinstalare. Doar o restaurare a "oglinzii" si gata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 Da, eu am o solutie proprietar a celor de la Acer, solutie cu care a venit laptopul, dar n-o folosesc. M-am jucat putin si cu Norton Ghost dar imi place sa pun eu windows-ul. E ca si cum mi-ar placea sa dau la peste, dar ma duc si-l cumpar de la piata. Innoxius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parintzelu Posted January 8, 2013 Report Share Posted January 8, 2013 (edited) Subscriu până la un punct. Windowsul până la un moment dat se instalează rapid mai tragic este când trebuie să instalezi programele mele de grafică. Te iei singur la palme. Unde mai pui că eu am un model de Dell luat de la emag care nu exista pe site la Dell cu configurația mea. Trebuie să răscolesc arhiva de devedele să văd unde am driverele salvate. Nu-i o gaură în cer doar încercăm să găsesc o varianta mai rapidă. Mai are cineva problemă cu notificările în Tapatalk? Am revenit la o versiune mai veche și aceeași problemă, notificările de la voi vin când și când iar topicurile la care sunt abonat mi se "dezabonează " dacă mă pot exprima așa. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Edited January 8, 2013 by Parintzelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts