Clicky

Jump to content

Setare Router wireless pentru bridge connection - Verbatim MediaShare Wireless


Recommended Posts

Recent am cumparat acest gadget. Sunt multumit de achizitie, streaming-ul de pe SD card sau de pe unitatile de stocare USB este OK. Autonomia bateriei este buna. Am o nelamurire in ceea ce priveste setarea router-ului de acasa pentru a accesa internetul pe smartphone sau tableta atunci cand sunt conectat la media share. In manualul de utilizare este specificat ca prin bridge connection acest lucru este posibil. Aveti idee ce setari trebuie facute? Multumesc.

Link to post
Share on other sites

"Making the internet bridge connection was easy, although I had to try to enter my password several times; the entry window popped away quite often before I could tap OK. Initialy the internet bridge functionality did not work but a reboot of the MediaShare solved that. Perhaps the iDevices needed to be made aware that the connection now could be requested internet IPs too."

de aici http://tweakers.net/productreview/82556/verbatim-mediashare-wireless.html

Link to post
Share on other sites

Nu zice nimic. Pur si simplu nu se conecteaza. Dupa ce ii introduc parola de la router incearca conectarea si dupa 4-5 secunde revine la starea initiala cu un semn de exclamare pe conexiunea respectiva, fara nici un mesaj. Am filtru pe mac. Routerul da ip-uri dhcp statice.

Link to post
Share on other sites

Pai scoate tu filtrul ala de mac sau adauga daca gasesti macul jucariei(tre sa fie pe cutie sau direct pe device) in router si probabil o sa mearga.

Aprp dhcp nu inseamna ip static... ori le da la rand ori le rezervi tu pentru un anumit dispozitiv.Static e cand il pui cu mana in pc/device.

 

Ca recapitulare :verbatim trimite la router parola de wireless si cere conectare,Routerul citeste macul si daca nu e in lista inchide comunicarea .Daca nu era filtru pasul urmator era conectare si apoi alocare ip via dhcp-> netul mergea.

 

Daca merge te astept cu un like :)

 

LE: daca tot nu si nu poti sa citesti in logul routerul.Trebuie sa scrie acolo ce se intampla cand incearca sa comunice cu device-ul tau.99% o sa gasesti cauza acolo si apoi probabil se poate corecta.Nu lasa wirelessul fara parola .O criptare decenta este wpa-psk, cu filtrul de mac poti sa stai dezactivat daca ai parola pusa si nu e de genul 1234 sau password.

Edited by argoteck
Link to post
Share on other sites

Si chiar daca nu merge, tot meriti un like, pentru ca e corect tot ce ai spus.

Da, scoate filtrul de mac de tot, vezi daca se conecteaza si dupa aceea poti pune inapoi filtrul si sa bagi in lista router-ului si mac-ul jucariei.

Link to post
Share on other sites

Eu nu as face asa si in general, cand am cate o chestie noua care-mi creaza probleme, scot orice filtru, parola, firewall de pe router. Dupa ce se conecteaza, bag inapoi tot ce am avut.

Cu un filtru de mac am avut si eu probleme, in sensul ca desi-l bagam in router, tot nu se conecta.

S-a conectat dupa ce am facut cum am spus mai sus.

Link to post
Share on other sites

Resetare la factory default, nu pornit / oprit. Eu am mai patit o chestie. Aveam router SMC. Dupa ce am luat D-Link, PC-ul cu placa de retea WiFi tot SMC nu a vrut de nici o culoare sa se conecteze decat open. Dupa ce am luat acolo tot o placa D-Link a mers fara probleme.

Link to post
Share on other sites

Toate celelalte device-uri functioneaza perfect (iPad, Tv, imprimanta Wi-Fi, smartphone, laptop etc). As pierde prea mult timp cu factory reset. Poate schimb router-ul ca este destul de vechi. Am mai avut unul care dupa un an s-a dus si am revenit la cel pe care-l folosesc acum dupa ce am renuntat la dansul crezand ca este depasit.

Link to post
Share on other sites

Ip-urile de la router sunt de forma 192.168.2.1xx, ip-ul routerului fiind 192.168.2.1

Media Share are implicit un ip de forma 10.10.10.234. Eu l-am schimbat si am alocat ip-ul setat manual in router, 192.168.2.1xx.

Cand ma conectez cu smartphone-ul sau ipad-ul la MS acestora le aloca ip-uri de forma 192.168.2.x, router-ul avand pentru mac-urile respective ip de forma 192.168.2.1xx. Nu am reusit sa setez MS astfel incat acesta sa aloce ip de forma 192.168.2.1xx identice cu cele din router. Ma gandesc ca daca as realiza acest lucru ar trebui sa functioneze. Daca logica este gresita astept corectii.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use