Bogdan@GiZ Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Daca ar fi sa va cumparati un iphone ce ati alege? Iphone 5 sau 5s sau 5c?.Eu as astepta iphone 6 si atunci sar ieftini mai mult 5s care las cumapra doar daca iphone 6 va fo super si schimbat. Rog hateri sa nu comenteze:) iPhone 5 cand o sa aiba jailbreak pe iOS 7. Principale motive Firewall IP http://cydia.saurik.com/package/com.yllier.firewall , Zephyr http://chpwn.com/cydia/zephyr.html si File http://cydia.saurik.com/package/eu.heinelt.ifile iPhone 5S nu merita deocamdata pentru ca nu sunt aplicatii optimizate pe 64 biti, cred ca nici iOS nu e in intregime pe 64. Infinity Blade ruleaza cu diferente minore si pe iPhone 5 si pe 5S. Probabil ca la iPhone 6 o sa mai creasca ecranul cu 0,5 inch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 "Scuze, am fost un pic rautacios" si apoi "restul sunt idioti" .... Buna asta. Oricum, tare logica ta, daca mie nu-mi place ce-ti place tie se cheama ca-s idiot O, Doamne! Bizaaa, esti nedrept cu mine. Nu am spus ca esti idiot, nu m-am referit nicio secunda la tine. Eu explicam acolo, in cuvinte putine, cum ca cei mai multi dintre utilizatorii de iPhone sunt idioti in pas cu moda. Si ar trebui sa fii de acord cu mine, gandindu-te la cei pe care ii cunosti si care au iPhone. Eu am zeci de astfel de exemple in jurul meu si doar unul care stie cu ce se mananca si cu care pot din cand in cand, sa port o discutie serioasa pe tema asta. Imi pare rau daca te-ai simtit lezat si-mi cer scuze. Tu sigur faci parte din aia 1%. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Asta spuneam si eu. E cartela prepay, n-am abonamet la Orange. Ideea este ca nu toti stau asa cum spui tu fara net si fara minute. Stiu ca sunt si multi din astia la noi in tara, cei mai multi sunt din astia, dar nu putem sa generalizam sau sa-i facem idioti pe cei care folosesc altceva fata de noi. Am avut si su smartphone cu Android. Oricum acum mi-am dat seama de ce unii apreciaza Apple si altii Androidul. Eu am avut Iphone inainte de Android. Si ma obisnuisem cu el. 3 ani numai Iphone. Si cand am trecut la Android bineinteles ca nu mi-a placut si m-am intors la Apple pentru anumite lucruri care-mi placeau mie mai mult. Sunt sigur ca tu ai avut Android ca un prim smartphone si de aceea nu te poti impaca cu Apple. La toata disputa asta conteaza cel mai mult pe care dintre ele l-ai avut primul si cu care sistem de operare te-ai obisnuit. Probabil daca aveam un android inainte de Iphone si ma obisnuiam ani de zile cu el as fi spus si eu ca Apple e o porcarie. Nu generalizam, Bizaaa, dar ar trebui sa stii si tu ca sunt extrem de multi cei de care vorbeam eu. Repet, nu ma refer si nu m-am referit la tine, pentru ca nu te cunosc, dar stiu destui care sunt asa cum spuneam eu. Cat priveste primul SO, este si nu este asa cum spui tu. De exemplu, eu am venit de pe Windows si nu mai voiam sa aud de altceva si refuzam sa butonez alt sistem de operare. Apoi, am butonat S1. Wow. Am luat foc. Mi s-a parut extraordinar pe langa ce aveam eu. Diferenta ca de la cer la pamant. Am luat in cateva zile un S2. Chiar atunci s-a intamplat sa apara. Tot in perioada in care aveam Windows, am butonat si iphone. Nu mai stiu ce model era. Am fost incantat doar de ecran si de culorile lui. Sistemul de operare, grafica, mi-au creat convingerea ca n-o sa am niciodata nimic de la marul stricat. Tu spui ca ai tableta. Din cate am vazut, nu ai o tableta de varf. Butoneaza un Note2-3, un S3-4. Stai cateva zile cu el, customizeaza-l cum doresti tu si crede-ma ca n-o sa mai vrei sa mai auzi de mar. Fa testul asta. Eu de exemplu, il am customizat la maxim, in sensul ca de pe pagina de home pot suna direct pe oricine la o simpla si singura apasare de buton, pentru cand sunt la volan. Un coleg de-al meu a cumparat de la un sofer de tir un S2, doar pentru ca TouchWiz-ul nu-i oferea default posibilitatea de a accesa imediat contactele favorite. Daca s-ar fi priceput putin, ar fi vazut ca e foarte simplu sa il customizeze cum voia el. Lucian Manoloiu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bizaaa Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Am avut S2 si S3 inainte de Iphone 5. S2 mi-a placut, l-am tinut aproape un an. S3 -ul l-am vandut dupa vreo doua luni. Se bloca, lag, etc. Si nici unul dintre ele nu m-a facut sa "tin" la ele. Adica le-am luat, le-am tinut fara husa, fara folie, s-au zgariat, nu mi-a pasat... Probabil ca asta-mi place la Apple, faptul ca iti da senzatia de un lucru de calitate cand tii telefonul in mana. Aaa, si S3 ul mi se parea foarte mare. S2 ul era acceptabil. Dupa ce am trecut de la S3 inapoi la Iphone n-am simtit nicio secunda nevoia de widgets sau ecran mai mare ... Si nici n-am simtit nevoia sa-i schimb bateria sau sa-i pun vreun card SD. Imi ajung 16 giga pentru poze, ca altceva nu pun pe el. Cu HTC One l-as fi schimbat dar mi-a trecut repede cand am vazut ca si-a luat un prieten si i-a murit jumatate de ecran in 2 saptamani si a stat aproape o luna pana sa-i dea altul de la Orange. Daca pateam asa ceva cu iphone-ul primeam altul pe loc, fara discutii. Si in plus de asta ... Daca vreau acum sa vand iphone-ul, vechi de 1 an, iau 1700 lei pe el. Daca as fi avut un galaxy s3 sa spunem tot vechi de un am (anul trecut nu era aparut S4) spune-mi tu, cat luam pe el? 1000 lei probabil.... Apple isi pastreaza mult mai bine valoarea in timp. Daca am dat 2500 lei pe el, il dau cu 1700 nu pierd mare lucru. Daca luam un S3 cu 2300 lei sa spunem si-l revindeam acum pierderea era cel putin cat o tabeta nexus 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 S3 pe Okazii nu am gasit cu mai putin de 1400 lei. Si oricum iphone 5 a costat si costa mai mult decat s3. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bizaaa Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Deci unul nou costa 1289 lei si unul de 1 an nu exista sub 1400?? Mi-e greu sa cred asta. http://www.okazii.ro/telefoane-samsung/samsung-galaxy-s3/samsung-galaxy-s3-alb-16gb/vand-samsung-galaxy-s3-noi-noute-0-minute-libere-de-retea-cutie-i9300-cel-mai-avatajos-pret-a132869854 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Eu unul nu as cumpara un telefon fara factura/garantie. Pana si de pe un site obscur am primit factura/garantie la telefon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Si eu am garantie la Nokia, il am de la Gabi Gsm.. Faza e ca mai mult ca sigur e la un service de cartier.. @Bitzaa, da, 1300 lei FARA garantie, la "importatori" dinastia.. Tu ai mai fi avut 1 an garantie la telefon.. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Feri 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Redenumit titlu, ca am dat-o pe aratura rau de tot. Keep going Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bizaaa Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Cu sau fara garantie mai putin conteaza ... Gaseste-mi si mie un iphone 5 neverlocked, nou, fara garantie, la un pret apropiat de S3-ul asta, avand in vedere ca ele au fost lansate in acelasi an si teoretic concurente ... Ideea era cat de mult scade pretul Samsung comparativ cu Apple. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mesersmith Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Da, Bizaa, ai dreptate, dar eu nu as putea sa-mi cumpar ceva doar pe acest criteriu. De exemplu, se stie ca cel mai grav se devalorizeaza masinile frantuzesti si, in special, Citroen si Peugeot. Stii ce masini am eu? Doua Citroen C5 si un Peugeot 308. Imi plac masinile frantuzesti si niciodata n-o sa-mi cumpar un lucru gandindu-ma la faptul ca trebuie sa scada cat mai putin pentru o revanzare. Dar si asta e un criteriu dupa care iti poti cumpara un lucru, insa nu ar trebui sa fie doar asta atunci cand achizitionezi un lucru. Pana la urma, si cu iPhone-urile astea, e o chesti de gust si de placere. Daca tie-ti place, jos palaria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bizaaa Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Si un review facut de un fan Android. Omul le spune pe bune: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
n_iulian Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 (edited) De ce sa cumperi un iPhone : - este frumos, poate cel mai reusit design, nota personala 10/10, conteaza si aspectul la un telefon, asa cum conteaza si la o femeie, deci din partea mea designul este un motiv bun pentru a cumpara acest device; - soft foarte rapid si fara lag prin meniu, merge uns; - greutate mica, acum 2-3 zile tineam intr-o mana un iPhone 5 cu iOS 7 si Nokia N9 in cealalta mana, iphone era ca o pana, nu se simtea deloc pe cand N9 aveam impresia ca ar fi din metal fabricat; - dimensiune si diagonala, iar un motiv foarte bun, nu toata lumea vrea telefoane mari, este mai lejer, mai comod de tinut in mana si-n buzunar un iPhone 5 fata de un SGS4; - soft simplu, unii nu vor 7000 de customizari, vor ceva simplu si eficient; - camera buna; - nu se devalorizeaza, un iPhone 3 inca mai costa nou 1200 de lei, este ca un W Golf in lumea masinilor, conteaza si acest aspect la revanzare pentru ca nu pierzi multi bani; - garantia, daca se strica primesti altul, nu stai 2-3 saptamani cu el la reparat; - aplicatii de calitate. Are acel ceva ce te atrage, iPhone, te hipnotizeaza, este eye candy, este un telefon prezentabil atat la carcasa cat si la OS, este simplu, foarte rapid si stabil, este un all-rounder, calitate la convorbiri, scrii mesaje usor desi este mic; iti faci treaba cu el simplu, rapid si nu dezamageste la nici un capitol. De ce sa nu cumperi iPhone, cam opusul la ce am scris mai sus : - pret mare, diagonala mica, iOS prea simplu si nu prea customizabil, multe limitari fata de telefoanele cu Android mai ieftine. Depinde de gust si de buget la final, fiecare isi alege ce ii place si pentru ce vrea sa faca cu el. Eu personal, DA, as cumpara un iPhone, dar nu as da mai mult de 2000 de lei pe el pentru ca pana la urma este doar un telefon. Probabil ca am zis mai multe motive de achizitie pentru un iPhone decat posesorii de asa ceva Edited September 30, 2013 by n_iulian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts