Clicky

Jump to content

iPhone 5C in premiera la Mobilissimo.ro

Recommended Posts

Uite ca cele doua coexista ... Si s-au vandut 9 milioane in week-end ... Inseamna ce ceva ceva stie Apple despre marketing si le-a cam dat peste nas analistilor lui peste.

Scria cineva mai sus ca Apple se duce in jos, ca "vor fi cumparati de Nokia" ... Pai astia au vandut in primul weekend niste telefoane care arata la fel ca cele de anul trecut cat nu vinde Nokia in jumatate de an ...

Apple stie ca vinde si face bani in continuare, pentru ca am mai zis de atatea ori, Apple nu vinde doar un simplu telefon, ci vinde un intreg ecosistem la cheie. Evident, pentru bani multi, foarte multi, cel putin pentru noi.

Apple nu inseamna iPhone, Apple inseamna iPhone, iPad, iPod, Apple TV, MAC, MAC Pro, Macbook, Air, iMac, iTunes, AppStore cu 800.000 aplicatii, 200.000 special pentru iPad si altele. Oare am enumerat tot? :P

Toate astea se leaga si putini pricep asta. Nu e doar un plastic acolo, e un telefon care va avea suport inca 3 ani de acum inainte si platesti pentru asta.

Pentru noi e scump, sa cumperi mereu aplicatii, sa inchiriezi filme, dar pentru ei nu. Si asa mai departe :D

Sunt perfect de acord cu tine cu o singura mentiune: Apple e scump si pentru ei, pentru americani. 650 de dolari pentru un telefon e mult, in mentalitatea lor. Desi au 1200 dolari salariu, sa dea jumatate din el pe un telefon unlocked e mult, in mentalitatea lor sanatoasa. De asta majoritatea isi prelungesc abonamentele si dau 200 de dolari pe un telefon de top. Foarte foarte putini dintre ei cumpara la pret intrg produsele enumerate de tine pentru ca au tot felul de promotii, coduri si cupoane sa le ia mai ieftin intr-un fel sau altul.

In schimb sa ai 1200 lei salariu, cum e la noi si sa faci credit sa dai 3 salarii pe un telefon, fie el Apple, Samsung, Htc si apoi sa furi aplicatii de pe net, sa umbli cu bip-uri si cartele prepay de 3 euro e ok la noi, romanii.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Se pare ca iPhone 5 in carcasa de plastic, numit iPhone 5C nu prea are  succes. S-a vandut de 3 ori mai putin ca iphone 5S, conform unor statistici, ceea ce inseamna ca oamenii nu prefera carcasa de plastic, strategie copiata de la Samsung cu carcasa de plastic si de la Nokia colorata si implementata ca sa scape de loturile de iPhone 5 nevandute.

The mysterious failure of Apple's iPhone 5c

http://appleinsider.com/articles/13/10/19/the-mysterious-failure-of-apples-iphone-5c

Apple cuts orders of iPhone 5C as consumers prefer 5S

http://www.reuters.com/article/2013/10/16/us-apple-5c-idUSBRE99F08J20131016

Apparently Apple's iPhone 5c Is A Failure Already

http://www.forbes.com/sites/timworstall/2013/10/15/apparently-apples-iphone-5c-is-a-failure-already/

Nobody seems to want Apple's iPhone 5c

http://www.cnbc.com/id/101110056

2500 de lei varianta de 16GB si 3000 de lei varianta de 32GB, la PC Garage.

http://www.pcgarage.ro/smartphone/apple/iphone-5c-16gb-yellow/

Edited by n_iulian

Stirea cea mare nu e ca un telefon nu se vinde, ci ca un produs Apple nu se vinde. Cred ca cineva, acolo in OZN-ul ala (l-or fi construit ?) ar trebui sa se trezeasca. O imagine construita cu greu in ani de zile se poate strica foarte usor in cateva luni. Inca un fail sau doua din asta si imaginea de firma care produce relativ exclusivist se duce naibii. Si apoi sa vezi cum vor intra cei de la conducere in vrie si vor incepe sa calce si mai rau in strachini. Si nu o spun cu bucurie.

Se pare ca m-am inselat, am zis ca aparand 5C, nu va mai vrea nimeni 5S.

De fapt, trebuia sa imi sustin banuiala, degeaba apare un telefon putin mai ieftin, nu se va vinde, pentru ca nimeni nu vrea un telefon iPhone castrat. Ori e iPhone, ori e altceva, ce mai?

Asa este, Apple au reputatia de a avea produse premium, nu ieftinache, dovada o face Mini 2, care e la fel cu Air, cu ecran mai mic doar.

Cred ca Apple ar trebui sa lase prostiile deoparte si sa nu mai fie sedus de piata ieftina, altfel isi pierde imaginea cultivata de-a lungul anilor si munca lui Jobs se duce la dracu.

Au nevoie de un leader iconic, similar lui Jobs, care sa ii duca mostenirea si sa nu mai caute sa lanseze produse "ieftine", vorba vine, ca numai ieftine nu sunt.

La ei e chiar ieftin, dar comparat cu telefoane de la concurenta, cam paleste la dotari/hardware/ecran. 5C e deja depasit de situatie, piata cam cauta ecrane mai mari, desi nu neaparat este mai bine, dar inspre acolo se indreapta piata. Si in USA, pentru 100$, ai un 5S, cu diferente serioase de performanta si materiale premium. Ai fi nebun sa nu iti iei, as da oricand diferenta asta. Din nefericire, in haiducia in care traim, aici dai peste 500 lei diferenta pentru un 5S

Din cate stiu eu la ei telefonul costa 200$ la abonament de 40-50$ si daca vii cu iphone-ul vechi se mai scade 100$ si ai si garantie buna, daca se strica ceva, telefonul se schimba automat.

La noi cum este ? :))

Edited by n_iulian

Lasand la o parte preturile la abonamente de "n" $, preturile la liber mi se par astronomice. Sunt telefoane foarte, foarte bune - mai ales 5S - nu poate nega nimeni asta, dar, totusi, 649$ ? Iar acel "budget phone" care ar fi trebuit sa fie 5C 549! Nici macar in comparatie cu 5S nu l-as numi telefon low-cost. Cred ca cine ia 5C face o greseala, e prea scump pentru ce ofera fata de 5S, avand in vedere diferenta ridicol de mica; sa mai punem la socoteala carcasele care se vand separat la 29$ bucata (!). Pai iti iei un 5C, una sau doua carcase, alte cateva accesorii oricare ar fi ele si mai ai ~50$ pana la 5S; avand in vedere chestiile astea, e de la sine inteles de ce se vinde 5S mult mai bine.

Repet, am vorbit strict de pretul full al telefonului, daca il iei prin prelungire de abonament s.a.m.d. nu prea ai cum sa sesizezi chestiile astea.

Sent from my Samsung Galaxy S III using Tapatalk

• 2 weeks later...

Iara eu ala cu gura mare, :)) care am zis de multa vreme ca 5C e un fiasco. Pacat, Apple s-au coborat prea mult la nivel, vor pierde in continuare daca vor proceda asa. Noroc cu Mini 2 ca s-au gandit sa il aduca la nivelul lui Air, ca primul a fost o duda scumpa.

Au testat si ei piata sa vada daca merge si la ei cu low cost varianta apple.Nu poti sa zici ca au investit cine stie ce in dezvoltare ca il aveau deja si doar au bagat carcasa de plastic.Si apoi au vandut ceva cat sa acopere investitia si sa iasa pe plus.

Eu astept cu interes tableta de plastic de la ei :))

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...

Important Information

Terms of Use