Clicky

Jump to content

Tranzitie Android->iPhone

Recommended Posts

A trecut cineva de la Android la iOS si regreta? Am de gand sa schimb telefonul meu cu un iPhone 4 si nu stiu la ce sa ma astept. Initial am cumparat Android pentru ca vroiam sa ma joc putin cu el, dar nici macar un root nu am facut. Asa ca acum ma gandesc sa trec la ceva mai stabil (citesc peste tot ca iOS e mult mai stabil si sunt sigur ca asa e).

Problema e ca nu as vrea sa regret apoi ca am renuntat la Android si am dat bani aiurea pe un iPhone care pana la urma nu ofera chiar atat de multe in plus, dar cum preturile au scazut dramatic acum am sansa de a pune mana pe unul.

Ce vrei de la telefonul tau? Cum vrei sa-l folosesti? Raspunde la intrebarile astea si o sa afli daca merita. Daca as avea un iPhone, probabil ca la inceput as fi multumit de ceea ce vad, insa tot "Android-ul e fruncea". Gandeste-te ca vei renunta la customizari si ca jailbreak-ul se face mult mai greu decat rootarea pe Android.

In cel mai rau caz, as cumpara in iPod touch :) iOS este foarte stabil pentru ca este o platforma inchisa. Trebuie sa iei in considerare ca vei fi nevoit sa cumperi multe din aplicatiile pe care le foloseai pe Android (chiar daca iti mai bagau si o reclama din cand in cand).

Pana in luna ianuarie a acestui an am avut Htc Desire si Htc Sensation pe care le-am folosit aprox. 2ani (astea dupa ce am folosit o perioada foarte lunga vechiul Symbian) bineinteles ca am fost foarte multumit de Android (inca sunt) si in urma unor probleme hardware pe care le-am avut cu Htc Sensation am decis sa-l vad si sa imi iau altceva, problema era ca nu ma prea incanta nimic la acea perioada asa ca am hotarat sa imi iau un iPhone 4S desi eram putin cam recalcitrant la ideea de iOS, iTunes si restrictiile pe care le stim cu totii am hotarat sa fac acest pas si mi-am luat un 4S si dupa aprox.4luni nu regret absolut deloc pasul pe care l-am facut, ba din contra sunt foarte incantat (lucru la care nu ma asteptam)

Vreau sa mentionez faptul ca imi place ft. mult sa customizez interfata telefonului deoarece ma plictisesc destul de repede (acest lucru la iOS se poate face doar cu Jailbreak)

Totodata as dori sa spun ca nu sunt un fanboy de iOS sau Android, consider ca ar tebui sa te joci putin si pe unul si pe altul si numai in acest fel iti poti face o parere, ambele mi se par 2 sisteme de operare foarte bune desi iOS pare putin mai smooth (nu am apucat sa ma joc pe ICS4.0, am auzit ca este destul de mult imbunatatit si la acest capitol)

Minusuri iOS/iPhone:

-Nu poate fi personalizat (in acest fel paote deveni plictisitor, dar cu Jailbreak se poate rezolva)

-Ecram mic fata de terminalele Android de pe piata

-Lipsa Widgeturi-lor

Minusuri Android:

-Calitatea aplicatiilor

-Nu este la fel de smooth ca iOS (posibil ca dupa ICS sa fie)

-Lipsa animatiilor

Nu vreau sa se interpreteze gresit si mai mentionez inca odata ca nu sunt un fanboy de Android sau iOS ci pur si simplu mi-am exprimat parerile referitor la ambele platforme/terminale

Ca si concluzie ambele platforme sunt bune, terminalele sunt o.k. (in mare parte) si pot sa trec oricand fara retineri la oricare dintre platforme, totul se rezuma pana la urma la nevoile si la gusturile fiecaruia.

Ati folosit iOS?

Eu recunosc ca nu am folosit iOS...doar am vrut sa stiu de la initiator ce probleme de instabilitate are cu telefonul.

Sent from my Optimus 2X

Pana in luna ianuarie a acestui an am avut Htc Desire si Htc Sensation pe care le-am folosit aprox. 2ani (astea dupa ce am folosit o perioada foarte lunga vechiul Symbian) bineinteles ca am fost foarte multumit de Android (inca sunt) si in urma unor probleme hardware pe care le-am avut cu Htc Sensation am decis sa-l vad si sa imi iau altceva, problema era ca nu ma prea incanta nimic la acea perioada asa ca am hotarat sa imi iau un iPhone 4S desi eram putin cam recalcitrant la ideea de iOS, iTunes si restrictiile pe care le stim cu totii am hotarat sa fac acest pas si mi-am luat un 4S si dupa aprox.4luni nu regret absolut deloc pasul pe care l-am facut, ba din contra sunt foarte incantat (lucru la care nu ma asteptam)

Vreau sa mentionez faptul ca imi place ft. mult sa customizez interfata telefonului deoarece ma plictisesc destul de repede (acest lucru la iOS se poate face doar cu Jailbreak)

Totodata as dori sa spun ca nu sunt un fanboy de iOS sau Android, consider ca ar tebui sa te joci putin si pe unul si pe altul si numai in acest fel iti poti face o parere, ambele mi se par 2 sisteme de operare foarte bune desi iOS pare putin mai smooth (nu am apucat sa ma joc pe ICS4.0, am auzit ca este destul de mult imbunatatit si la acest capitol)

Minusuri iOS/iPhone:

-Nu poate fi personalizat (in acest fel paote deveni plictisitor, dar cu Jailbreak se poate rezolva)

-Ecram mic fata de terminalele Android de pe piata

-Lipsa Widgeturi-lor

Minusuri Android:

-Calitatea aplicatiilor

-Nu este la fel de smooth ca iOS (posibil ca dupa ICS sa fie)

-Lipsa animatiilor

Nu vreau sa se interpreteze gresit si mai mentionez inca odata ca nu sunt un fanboy de Android sau iOS ci pur si simplu mi-am exprimat parerile referitor la ambele platforme/terminale

Ca si concluzie ambele platforme sunt bune, terminalele sunt o.k. (in mare parte) si pot sa trec oricand fara retineri la oricare dintre platforme, totul se rezuma pana la urma la nevoile si la gusturile fiecaruia.

Perfect de acord!Eu sunt "mai fan" android decat iOS,dar la capitolul hardware,"build quality" iPhone este peste,din pacate...Telefonul ideal este de calitatea Iphone-ului la Hardware cu ICS la soft si cu ecran de4.5 " HD...parerea mea...!

Ati folosit iOS?

Ati folosit iOS?

Eu recunosc ca nu am folosit iOS...doar am vrut sa stiu de la initiator ce probleme de instabilitate are cu telefonul.

Sent from my Optimus 2X

Eu pot sa va spun ca le am pe amandoua. Am avut destul timp iPhone 4S si am iPad 2 (un iPhone/iPod mai mare). Am zis si in topicul la diferentele dintre sistemele de operare. Fiecare are ce nu are celalalt.

Eu am butonat telefonul unui amic și am fost profund dezamăgit pentru vă nu puteai să faci mai nimic, deși era deblocat.

La setari și customzări era foarte limitat. Tot ce vroiai să ai în el trebuia să cumperi, ceea ce nu e o problemă pentru mine, dar mi s-a părut foarte complicat. Mai multe nu știu, dar nu cred vă mi-aș lua așa ceva în cursul vieții ăsteia. Poate în următoarea.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Edited by mesersmith

Dar ce este instabil la androidul tau?

Nu am spus ca este instabil androidul meu, dar dupa cum citeam si in o postare de mai sus aplicatiile sunt mai instabile si cateodata chiar prost codate si implementate in sistemul de operare. iOS chiar daca nu prea ai ce customiza te poti baza oricand ca nu vei avea parte de nenumeroase crash-uri si lag consistent.

Ce vrei de la telefonul tau? Cum vrei sa-l folosesti? Raspunde la intrebarile astea si o sa afli daca merita. Daca as avea un iPhone, probabil ca la inceput as fi multumit de ceea ce vad, insa tot "Android-ul e fruncea". Gandeste-te ca vei renunta la customizari si ca jailbreak-ul se face mult mai greu decat rootarea pe Android.

Ce vreau de la telefon? Vreau sa fie cat mai stabil. Din pacate la partea de customizare ai dreptate. Adevarul este ca sunt genul care se plictiseste repede de ceva si totdeauna caut sa mai schimb cate o chestie la telefonul meu. Pe iOS nu o sa pot face asta asa usor.

Dupa toate cele citite si documentarea de pe internet am decis sa raman la Android, si asta doar pentru ca iOS este prea limitat. Cred ca daca voi cumpara un iPhone voi risca o gaura financiara destul de mare pentru ca ma plictisesc repede de telefoane(desi Nexus S-ul il am de cateva luni bune).

Trec pe iPhone doar daca tipul de la care vreau sa-l cumpar lasa o oferta foarte buna pentru mine, ceea ce nu cred ^_^ .

Nu am crezut ca o sa spun asta dar ...dupa aproape 2 ani de Android parca as astepta viitorul iPhone.Poate vreau doar sa mai vad si altceva ..nu neaparat ca ma nemultumeste Android. :)

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2

Nu va mai fi de 3.5 pe iPhone 5.

Daca nu-l deranjeaza sa-si ia 4/4s acum cu 3.5.

Acesta e singurul aspect negativ pentru mine ... display-ul mic (dar cel putin pot sa-l "transport" fara probleme ). Imi e dor de Gnex .. cand ma uiam pe youtube fara probleme.

Edited by Scorpio

iti pot spune atat, eu am facut greseala imensa de a imi cumpara sony xperia S si am avut Iphone 4 si pot sa spun ca abia astept sa apara Iphone 5 ca sa scap o data de telefon si de android.

cei care spun ca softul de la apple e sub android sunt doar cei care nu au avut asa ceva si nu prea s-au jucat.

Asta ti-o spune cineva care nu suporta iOS :) pana cand l-am folosit cateva zile si am vazut diferenta si stablitatatea. Intr-un an de zile nu mi s-a blocat niciodata telefonul.

la ce te referi ca e limitat?? ca sa-ti spun ca sa scapi de limitele alea.

Eu la iphone si dupa 1 an ma jucam taota ziua pe el, si nu m-am plic niciodata de el dar pur si simplu mi-a placut cum arata sony xperia S si de aceea am faut greseala de al da :(( .

Edited by dannao082

Nu stiu sa-ti explic punctual, dar nu mi-a placut nimic la el.

Nici forma, nici ecran, nimic.

Sunt convins ca tu crezi altceva si nu incerc sa te conving de contrariul situatiei.

Nici nu as avea argumente.

Pur si simplu nu am avut acea sclipire in suflet ca atunci cand am pus mana prima oara de SGS 2.

De asta ma si feresc sa spun ca nu e bun un terminal sau altul, ci doar sa spun daca-mi place sau nu.

iti pot spune atat, eu am facut greseala imensa de a imi cumpara sony xperia S si am avut Iphone 4 si pot sa spun ca abia astept sa apara Iphone 5 ca sa scap o data de telefon si de android.

cei care spun ca softul de la apple e sub android sunt doar cei care nu au avut asa ceva si nu prea s-au jucat.

Asta ti-o spune cineva care nu suporta iOS :) pana cand l-am folosit cateva zile si am vazut diferenta si stablitatatea. Intr-un an de zile nu mi s-a blocat niciodata telefonul.

la ce te referi ca e limitat?? ca sa-ti spun ca sa scapi de limitele alea.

Eu la iphone si dupa 1 an ma jucam taota ziua pe el, si nu m-am plic niciodata de el dar pur si simplu mi-a placut cum arata sony xperia S si de aceea am faut greseala de al da :(( .

Scuze de exprimarea gresita. Cand am zis ca este limitat ma refeream la customizare. De exemplu pe telefonul care il detin acum am instalat MIUI si imi place sa schimb temele odata la 2-3 zile. Cu iOS pot schimba wallpaper-ul si...se mai poate ceva fara root si alte magarii?

Nu stiu sa-ti explic punctual, dar nu mi-a placut nimic la el.

Nici forma, nici ecran, nimic.

Sunt convins ca tu crezi altceva si nu incerc sa te conving de contrariul situatiei.

Nici nu as avea argumente.

Pur si simplu nu am avut acea sclipire in suflet ca atunci cand am pus mana prima oara de SGS 2.

De asta ma si feresc sa spun ca nu e bun un terminal sau altul, ci doar sa spun daca-mi place sau nu.

Acum ca am vazut SG3 am renuntat la orice gand pe care il aveam despre iPhone. Stiu ca multi nu apreciaza design-ul, dar mie chiar imi place. Plus fluiditatea cu care se misca si ce stie sa faca ma determina sa imi pregatesc de pe acum pusculita :))

Dupa 2 ani de Android am trecut pe iOS, intai cu i4 si dupa 4s. Iti poti spune ca e cea mai inteligenta miscare care am facut-o vreodata. Si sa nu crezi cand ti se spune ca iOS e un sistem inchis. Android e un sistem de operare mult, mult mai inchis decat iOS.

de exemplu exista o aplicatie in cydia, se numeste dream board si cu ea poti sa schimbi interfata telefonului ( exemplu aici :

, sunt zeci de teme pt dreamboard) + multe alte tweakuri care poti sa faci tot feluld e animatii pe ecran sau in aplicatii sau sa nu mai folosesti HOME BUTTON deloc ( cum e nokia N9 ) , sunt foarte multe + la customizare din moment ce faci jailbreak la telefon.

--

+ am uitat sa precizez de App Store, sincer cand intram in TOp 25 la Iphone gaseam cel putin 5 aplicatii interesante pe gratis, la android nu doar ca nu gasesc aplicatii interesante in top 25, dar pe langa asta am luat Real racing si imi da eroare.

Din cate imi aduc eu aminte mie iphoneul nu mi-a dat nici o eroare sau mi s-a blocat vreo aplicatie etc...

--

Exemple frate, exemple.....ca asa fiecare gaseste motive....

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Exemple ca Android e un sistem inchis?

Ca tu dai 20 de milioane pe telefonul tau, si ai pe el 7 aplicatii de la operator, inca 5 de la de la Samsung, si dupa 2 luni apare Android x.y.z+1 si tu nu il mai primesti, ca poate nu vrea google, sau vrea google, si nu vrea samsung, sau vrea samsung si google, dar operatorul nu are chef sa ti-l dea.