Clicky

Jump to content

Componente PC


Recommended Posts

 

sfatul meu este sa gasesti forumuri dedicate.

apoi inca un sfat, un competitor al emag (care de mult nu mai are cel mai bun pret) are o sectiune wishlist in care iti poti face wishlistul si il poti posta solicitand comunitatii respective opinii.

un alt competitor are o aplicatie numita configurator (care nu te va lasa sa selectezi componente incompatibile).

 

totusi te voi ajuta cu un raspuns.

NU sunt de ajuns 60 GB pentru windows. daca in schimb vei pune "program files" pe alta partitie atunci 60GB sunt destui pentru windows. dar pentru asta trebuie sa-ti configurezi windowsul sa stie ca program files e pe alta partitie.

 

apoi dupa ce m-am uitat la prima componenta postata de tine... am renuntat sa ma mai uit.

si apoi totusi le-am adaugat in cos si am ajus la 3600 lei bani la care inclin sa cred ca iti poti lua laptop gaming.

 

oricum gandeste-te f.f.f. bine inainte sa ingropi o groaza de bani intr-o bucata de mobila de birou (a se citi PC).

 

Edited by DTTR
Link to comment
Share on other sites

http://www.emag.ro/procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-3570k-ivybridge-3400mhz-6mb-socket-1155-box-bx80637i53570k/pd/EQN4TBBBM/?ref=list_p2_l3&ref=ps&emag_click_id=26d31b74904fdbdf2eb67c53efea61d0

 

Eu il am pe asta si pot sa iti spun ca zboara.Problema e ca iti trebuie alta placa de baza, nu corespunde soclul.

 

Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nu stiti un magazin unde are preturile mai mici ? Am auzit ca emag cam umfla preturile..

 

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta

 

Edited by denis
Link to comment
Share on other sites

Am un laptop pe care am dar 1900 lei si la jocurile cu grafica mai buna trebuie sa tin detaliile pe low ( de ex Sniper 2). Si mie mi se pare mult 3500 lei, de asta ma uit acum la ce sa renunt.. Am schimbat procesorul si placa video dar pretul cu tot cu monitor e acelasi..

 

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4 Beta

 

Edited by denis
Link to comment
Share on other sites

Daca vrei putin ajutor in alegerea CPu-ului si GPu-ului poti accesa www.cpuboss.com si www.gpuboss.com. Compara acolo componente, ti se spun si avantaje/dezavantaje. De exemplu Intel CoreI5-ul care l-am postat eu bate detasat acel AMD Fx X6, chiar daca are 6 nuclee, 3.9 GHZ si 14 MB L2 Cache.

Aici benchmark-urile sunt chiar relevante ;).Iti mai dau un exemplu.Inainte aveam un I3 2100.Aveam un prieten care avea un AMD mult mai dotat d.p.d.v. al cifrelor.AL meu rula Crysis3 mult mai bine decat al lui.PS: Aveam acelasi GPu si culmea, el avea 8 GB RAM.

Edited by Mihnea
Link to comment
Share on other sites

http://www.emag.ro/sistem-desktop-serioux-extreme-v10-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-3350p-3-10ghz-6gb-hdd-1tb-nvidia-geforce-gtx650-1gb-serioux-extreme-v10/pd/E37M0BBBM/

mai multe:

http://www.emag.ro/desktop-pc/filter/tip-sistem-f206,gaming-v2298/c?ref=landing_1_0

stiu ca e mai bine sa iei pe componente dar te ajunge prea scump, 3000 RON pentru a te juca. eu ziceam ca atunci cand o sa-mi iau pc il rup in doua cu jocuri. intr-un an jumate am terminat 2 jocuri, te vei plictisi repede. la fel au patit si prietenii mei..

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt de alta parere.Daca il faci din bucati poti pune ce doresti pe el.Daca il cumperi configurat deja, e posibil sa nu iti placa un anumit lucru.De exemplu eu am cautat mult si bine un sistem Desktop gata configurat, iar cu ce eram de acord trecea de 2500 de lei.Asa cu 2000 de lei + asamblare am cumparat un sistem high end in anul 2011 care imi rula si acum toate aparitiile in materie de jocuri.Acum mi l-am upgradat cu acel I5, avand grija ca placa de baza sa suporte pana la i7.Daca vrei sa iti incanti privirea cu grafica la maxim, scoti 8000 de lei din buzunar, cumperi un AlienWare si faci foamea o luna, doua :D

Link to comment
Share on other sites

Doar pentru joace nu se merită să dai atâția bani. Eu cu următoarea configurație:

-AMD Athlon 2 X2 260 3,2 GHz

-Kingston DDR2 single-channel 800 mhz 2 GB

-Nvidia GeForce 9500 GT-1024 MB RAM

-HDD WD-SATA2-500 GB 7200 ROT/MIN

-Placă de bază Gigabyte GA-M61PME-S2P

- sursă 500 W m-am jucat fără probleme tot ce am dorit. Acum le-am șters pe toate nu mai am nici unul. ;)

Achiziționat în 2010 inițial cu un procesor AMD Sempron 140 de 2,7 GHz single-core iar procesorul l-am upgradat cu ce cel de acum m-a costat pe componente 999 de lei+170 de lei Athlone-ul.

AAA și un monitor din 1900 toamna cu plasmă cu rezoluție de 1024x768.

Contează foarte mult dacă ți-l faci pe piese placa video dacă vrei să joci joace multe pentru că ea duce greul. În general procesoarele Intel sunt mult mai bune față de cele AMD mai ales pe partea de consum. Cele AMD consumă de rup și trebuie sursă bună pentru ele. Eu de exemplu puteam să-i deblochez Athlon-ului încă două core-uri dar îmi era teamă că-mi arde sursa așa că am l-am lăsat așa. Mi se pare ciudat faptul că atunci când mi-am luat eu acest PC la piese era mult mai convenabil dar vorbim de 3 ani în urmă, acum văd că cele făcute gata sunt destul de bune la piese și mai ieftine decât cele cumpărate pe bucăți.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Nu am fost eu atent.Mie mi se pare ca iesi mai ieftin pe bucati.Incearca sa iei la puricat fiecare piesa dintr-o configuratie deja facuta.Ai sa vezi ca preturile sunt umflate .Problema e ca nu gasesti o caracterizare completa, fie zice ca are 2GB GPU-ul si nu specifica marca, fie nu spune denumirea placii de baza.Asa sigur iti iei teapa cu ceva.

 

Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Parerea mea, treci pe Intel si lasa AMD-urile. Eu mi-am facut prin ianuarie un PC tot la ei si in 2600 lei am bagat urmatoarele. Intel Core i7 3770 Ivy Bridge, 4-core, 3.4 GHz, 8MB Cache, 8 GB RAM DDR3, HDD 1 TB, Placa video GeForce GT630 2GB GDDR3, Cooler separat pentru procesor,Sursa 520W si o placa de baza decenta, plus o carcasa cu un ventilator inclus spate si 2 optionale de 120 pe lateral. Ce-i drept, placa video peste cateva luni va trebui sa o schimb, insa nu am simtit niciun moment ca imi sta in loc acest sistem. Iar cat despre memoria de 60 GB pentru windows, mi se pare cam putin si chiar nu stiu de ce ai vrea sa il pui pe un SSD in loc sa il incluzi pe HDD-ul principal.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use