Clicky

Jump to content

Voi ați vrea mai mult spațiu de stocare fizic pe smarturile voastre?

ionel

Recommended Posts

Trăim într-o lume în care conținutul multimedia consumă o grămadă de memorie fizică, la fel sistemele de operare cu aplicațiile aferente. Jocurile din cauza ridicării rezoluției consumă tot la fel de mult spațiu de stocare. O variantă de 16 GB deja este o relicvă, cu câteva jocuri, vreun filmuleț capturat cu camera, vreun film și gata spațiul.

Deja Apple a spart bariera de 128 GB cu Ipad 4, sunt sigur că mai urmează și alți producători care vor pune la fel de mult spațiu. Lipsa de spațiu fizic este uneori compensată de soluțiile de stocare în cloud, sau de USB OTG, însă uneori este necesar mai mult spațiu de stocare. Eu la N900 am 32 GB de stocare NAND+micro-SD și îmi ajunge.

Voi ce credeți?

Adevărul este ca 16GB este deja puțin. Eu pe lângă memoria interna mai am un card de 32GB.....

La ora actuală telefoanele ar trebui să vină cu minim 64GB ca să satisfacă nevoile consumatorului ;)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Guest Deio

Ar fi interesant ca 64GB sa fie la acelasi pret cu 16GB, ma refer la device.

Stiai ca pretul FOB (din China) per chip NAND flash, este ~10$? Mai adauga cativa $ pentru fiecare dublare capacitate si nu ar iesi o suma asa mare, asa-i? Toshiba, Samsung si Nanya sunt printre cei care produc la 90% din lume.

Pretul ridicat este fictiv, pentru ca sa stimuleze cloud-ul, Apple, Samsung si HTC au cloud propriu si ar pierde clienti daca ar da la preturi mici stocare. Pe vremuri erau scumpe, pentru ca tehnologia nu permitea, acum e ieftina.

Cerc vicios :P

Depinde de fiecare.Eu personal nu ma uit la filme pe device-uri portabile, rar pe laptop.Prefer sa iau un blu ray full HD si sa il vad pe Smart TV.Nu as cumpara un device cu memorie mai mare de 16GB pentru ca nu am nevoie si apoi nu pun lucruri importante in telefon.La capitolul jocuri trebuie sa ai si o jucarie care sa le poata duce.Cu standardul Open GL ES 3.0 jocurile vor creste considerabil in dimensiuni, dar totusi nu cred ca vor depasi 4-4.5 GB.Problema cu  Open GL ES 3.0 este ca doar GPU-ul Adreno 320,330 si probabil Tegra 4 ofera suport pentru el. 

Edited by Mihnea

Eu imi cumparasem Note2-ul cu 16 giga si apoi, in urma unei intamplari nefericite(oare?), am dus telefonul la service si mi-au schimbat placa de baza.

Si wow...m-am trezit cu 32 giga pur si simplu.

Pot sa spun ca inainte de intamplarea asta, mereu aveam probleme cu spatiul, lucru pentru care mi-am cumparat si eu card de 32giga.

Eu tin multa muzica pe telefon, precum si filmuletele si pozele pe care le-am facut cu telefonul de-a lungul timpului.

Asa ca, intr-adevar, pentru un utilizator care face cateva poze si nu vrea sa stea toata ziua sa le mute pe pc sau in cloud, ar fi bine macar 32giga.

Acum ce sa zic, iti pui un card mai mare si ai rezolvat si aceasta problema.

In cazul in care nu ai root si nu poti muta aplicatiile pe card, 16 giga e suficient pentru aplicatii, asta daca nu ai 20 de shuterr-e instalate pe telefon in acelasi timp.

Ideal pentru mine ar fi un dispozitiv de 64 GB. Daca nu vorbim de aplicatii instalate, atunci orice device cu card extern este bun, indiferent de memoria interna.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Eu 32 GB iar din aceștia mai am liberi cam 22,5 cu tot cu sistemul de operare Maemo 5, 253 de melodii 4 jocuri instalate pe emulatorul de jocuri pentru WebOS, aplicații micuțe, două filme :), și mai am spațiu. Bine că nici nu am Android care are mai multe aplicații, jocuri și alte chestiuni.

Totuși eu zic că 64 GB sunt extraordinari, ideali, mai ales când n-ai posibilități de extindere.

Cred ca cei 16GB interni sunt arhisuficienti unde mai pui ca la S2 mai poti adauga alti 32GB.

Eu n-am adaugat decat 8GB, prefer sa-mi copiez pozele si video clipurile pe PC, nu-mi obosesc tel. cu cloud-ul.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Eu am 16 GB, tin si 500 de poze in telefon si muzica, jocuri, doar cele care le joc. Nu tin cele in care intru doar cand imi amintesc. Momentan imi ajung 16 GB.

Un sfat as vrea. Doresc sa imi cumpar un S4 si stiu ca are doar 9,15 memorie disponibila din 16GB. Sa imi ajunga ? Plus ca am inteles, nu stiu daca este adevarat, ca avand card consuma mai multa baterie telefonul sau poate merge mai greu (vreau sa stiu daca este adevarat).

Aplicatiile instalate pe card se deschid mai greu. Din aceasta cauza de la Android 4.2.2 Google nu mai permite instalarea aplicatiilor pe card si multi producatori au renuntat la cardul extern. Despre consumul bateriei nu pot sa ma pronunt. Intotdeauna am avut card extern.

La un telefon as vrea sa aiba minim 32gb, chiar 64gb. Datorita calatoriilor lungi pe continent*, imi car tot ce am cu mine. Pe ipad am 32gb si imi ajung, dar tel face si poze mai mari..... Dar la s4 la care din 16(13)gb se pot utiliza doar 8-9gb...nu as cumpara 8-9gb cu 600€!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Pentru poze, filme, muzica, documente si alte fisiere nu-i problema, are card extern. Pentru aplicatii instalate s-ar putea sa nu-ti ajunga spatiul pentru S4, dar numai daca esti gamer inrait si tii multe jocuri pe telefon. Altfel, 9 GB pentru aplicatii e mai mult decat suficient.

• 2 weeks later...

Cred ca daca un telefon cu 32 de G (care inseamna cam 29 de G) ofera ca spatiu de stocare pana in 26 de G, spatiul respectiv ar trebui sa fie suficient. Poate un slot de card ar rezolva problema, pentru ca poti pune cati G vrei. Acum un card de 32 de G ofera cel mai bun raport pret/G.