Clicky

Jump to content

Cost servicii telefonie mobila


Laur Dj

Recommended Posts

Poate ca nu suntem noi cei mai in masura sa criticam preturile, dar cred ca ar trebui tras un semnal de alarma!

Pretul terminalelor si costul unui contract credeti ca sunt pe masura buzunarelor noastre?

Iata cel mai elocvent exemplu cat costa un plan tarifar cu tot cu terminal in Uk:

http://www.o2.co.uk/iphone/iphone-5

si dupa ce va lamuriti, facem o comparatie cu ce e la noi si cu ce oferte ne incanta operatorii de la noi?

UK reteaua O2 contract 24 luni: iPhone 5 (16Gb) - 249,99 Lire (1290 lei) - 27 lire (149 lei) pe luna - minute si mesaje nelimitat plus 1Gb trafic date. Deci? Cost Final 3575 + 1290 = 4865 - adica cam 1/4 din salariu mediu lunar in UK...

Costul in Romania? Nu vreau sa fac calculul, dar ma voi speria...

 

 

Si ca sa nu mai vorbim de Galaxy S4 , la ce pret il ofera britanicii de la O2 :

https://www.o2.co.uk/shop/phones/samsung/galaxy-s4-white-frost/

Link to comment
Share on other sites

Exista tari unde abonamentele sunt mai scumpe sau la acelasi pret ofera mai putine beneficii decat operatorii nostri. Nu pretul abonamentelor este problema, ci pretul telefoanelor cu conectare.

Link to comment
Share on other sites

Exact.

As fi curios sa văd căti își permit un abonament de 40 de euro, chiar dacă terminalul este gratis.

 

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

 

Link to comment
Share on other sites

Totusi si asa sa fie 59 euro adica 260 lei pe luna e putin cam mult nu? si mai platesti si 1535 lei pe terminal ..... costul final dupa 24 luni 6240 + 1535 = 7775 (adica iti iei linistit o masinuta second hand)

Si totusi vorbim despre Romania si despre puterea noastra de cumparare, eu zic ca e hotie pe fata pe care o accepta clientii.

Eu personal, mi-am strans banii si mi-am luat telefonul fara contract, chair daca am abonament si platesc aproape 100 de lei pe luna si puteam sa fac prelungire...dar nu vreau sa le mai bag bani in buzunar asa , cu nemiluita....

Link to comment
Share on other sites

Eu am abonament de 27 de euro și am dat pe telefonul din semnătura încă 350 de euro, fata de 600 cât ar fi fost la liber în acea perioadă.

 

Eu am făcut un calcul dacă luam telefonul la liber+fostul abonament...... și ieșeam cam la același preț.

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

 

Link to comment
Share on other sites

Si Feri, crede-ma pentru un iPhone 5 gratis, daca ipotetic vorbind, s-ar intampla cumva minunea asta, ar fi cred o gramada care ar da banii astia pe luna....

Stiu ca pentru operator e riscant, fiindca s-au intamplat multe cazuri de neplata de abonament, dar macar pentru clientii cu istoric si cu potential cred ca s-ar putea, dar nu se vrea!

Politica de hotie de la drumul mare nu are pic de rusine la noi... 

Oricum pretul in Angila pt SGS4 la liber e de 400 de lire adica cu 30% mai ieftin decat la noi, si asta in precomanda!

Link to comment
Share on other sites

Deci nici nu ma mir cu de ajung asa de multe telefoane aduse din Anglia pe piata de la noi, si stiu din surse sigure, colhaie ofertele in interiorul Orange cu terminale noi aduse de acolo.

 

 

pai fa un calcul e 5,185 lira , 4,4 euro

 

 

Uite aici oferta de la O2 Uk : https://www.o2.co.uk/shop/phones/#page=1

Link to comment
Share on other sites

La ora asta este greu sa fac calcule. Sunt deja în pat.....

Dar cu "respectul" fata de abonații cu vechime.... ai dreptate. Eu de exemplu sunt client Connex/Vodafone din 1998.

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Share on other sites

Si eu sunt client Orange din 1999, am statut platinum la ei, mi-au facut tot felul de oferte de modificare de abonament, dar deja vad ca pe an ce trece, tot mai mult incearca sa iti dea chipurile mai multe beneficii dar fara sa reduca costurile, chiar sa le majoreze, m-au tras in piept cu o modificare de abonament, fara sa imi zica ca orice modificare inseamna prelungirea abonamentului cu inca 6 luni. Dupa ce am descoperit, am facut sesizare si au remediat problema, fara sa comenteze prea mult.

Oricum daca am fi mai multi clienti care ne-am cere drepturile , cred ca s-ar face dreptate :)

Link to comment
Share on other sites

@Laur Dj: Vezi ca exista buton de editare a postului. Nu mai adauga posturi noi daca tu esti ultimul pe lista.

 

Ne dai si link-ul ala cu 400 de lire ? Ca pe O2 am vazut pretul de 399,99 la abonament de 22.

Link to comment
Share on other sites

oh fratilor... nu stiu in ce zole ale tarii locuiti dar la noi in ardeal... sau crisana...

ne tziganim pentru orice.

 

eu de ex. am 2 abonamente unul vdf si unul orange.

unul de 2,75 euro pe luna si unul de 2,5. si am si beneficii si minute si toate alea.

cum?

simplu. am negociat cu ei abonamentele.

spre deosebire de cumnatul meu care cand a aflat ca primeste mii de minute... si alte rahaturi... la acelasi pret a inghitit galusca eu le-am zis:

"vorbesc atata pe luna" faceti-mi abonament pentru mine si deci am:

- 2,75 euro la vodafone - ii zice vodafone 75 - 75 minute vodafone - 30 minute nationale si inca 30 minute de vechime vodafone (deci 105+30 minute = 2 ore de convorbiri)

- 2,5 euro la orange - ii zice delfin 5 sau ceva... redus la 50% - cu 300 minute orange - 30 minute nationale si internationale pe fix - inca 30 minute nationale si 300 sms. total... fara numar.

 

consider ca un om normal (nu ma refer la afaceristi sau pitipoance) nu are ce sa vorbeasca mai mult de 4-5 ore pe luna la telefon.

 

iata deci cum se dovedeste ca SE POATE daca iti cunosti drepturile si mai ales daca ai tupeu.

 

i-am notificat IN SCRIS ca renunt la serviciile lor si drept urmare 2 saptamani m-au sunat cu oferte pe care le-am refuzat.

un caz haios a fost la orange unde aveam abonament de 4 euro + extraoptiune de 3 (dar care am dezactivat-o online). m-a sunat domnitza si mi-a propus abonament de 8 euro. si i-am zis frumos: "domnisoara nu va suparati, se inregistreaza aceasta convorbile? a zis da! atunci va rog sa nu va bateti joc de mine. eu va zic ca nu mai pot 4 si imi oferiti 8. vi se pare dupa vocea mea ca sunt idiot?" i-am zis ca daca in 30 de minute nu ma suna un sef al ei o reclam cu nume si prenume la OPC. femeia s-a scuzat si dupa 7 minute m-a sunat un domn cu care ulterior am negociat abonamentul.

Edited by dtatar
Link to comment
Share on other sites

Nu e ceva neobisnuit sa negociem abonamentele, o fac de cativa ani cu cei de la Orange, daca ai citit mai sus era vorba despre pretul telefoanelor la conectare si abonamentele aferente, ori ce imi spui tu mie, ai abonamente fara date incluse, pe mine unul ma intereseaza si date incluse, dar la ce pret?

Si mai mult de atat daca tot ar trebui sa platim 6200 lei in 24 luni pt un abonament la Vodafone, de ce pretul asta la terminale ??? Macar sa le vanda la un pret mai mic. Oricum nu comparam salriile de la noi cu cele din Anglia sau Germania sau asa suntem vazuti, noi, clientii de aceste companii.

Si ca sa punctez, de ce in reteaua RDS, se vorbeste si se trimit sms-uri nelimitat?

Edited by Laur Dj
Link to comment
Share on other sites

acum ce sa zic. eu efectiv NU am nevoie de date dar culmea... am date peste tot. la noi in oradea rds si primaria au impanzit orasul de hotspoturi.

stau in parc... am date...

stau la finante sa depun declaratii... am date...

sau pe malul crisului... am date...

ma plimb prin oras pe pietonal... am date...

poate il alte orase nu am date... dar nici nu sunt depedent de date...

dar asta sunt eu. si vorba aia. am 6 adrese de mail private si de job pe care trebuie sa le urmares si reusesc relativ usor. fara abonament de date...

Link to comment
Share on other sites

da. erdeeeeeeeeeeesh victorieeeeeeeeee! aleeeeeeeeeeee ale ale aleeeeeeeeeeeeeeeee erdeeeeeshhhhhhhhh victorie!

legat de postul colegului de mai sus. din cate imi amintesc si cosmote da comunicare nelimitata. oriunde... 31 euro pe luna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Similar Content

    • By Liviu Roşca
      Anul 2018 a fost anul marginilor mici, în anul 2019 trendul continuă. Este normal, telefoanele sunt dispozitive media, ecran mai mare, conținut mai mult, distracție mai multă în aceleași dimensiuni în buzunar.
      Au fost sacrificate pe rând butoanele de navigație fizice, cititorul de amprentă frontal convențional, difuzoarele stereo frontale devin o raritate, casca pentru apeluri fiind plasată în extrema superioară, etc
      Camera frontală însă a rămas. Atunci a apărut bretonul, slider-ul, decupătura, camera motorizată, display-ul secundar pe spate (lol), ecranul cu gaură (S10), etc. 
      Probabil mai durează până o să avem camera integrată în display precum senzorul de amprentă în așa fel încât atunci când folosim ecranul camera să fie invizibilă. 
      Merită un display sacrificat de decupături, pete negre, colțuri tăiate, etc pentru cameră? Am văzut câteva leaks-uri cu S10. "gaura neagră" mi se pare chiar mai enervantă decât un notch tip lacrimă gen One Plus 6T. 
      De ce nu au devenit populare slide-urile și mecanismele motorizate pentru camera frontală? Oppo, Xiaomi și o mână de producători au încercat asta dar nu prea am văzut să fie așa populare. 
      Eu folosesc mult telefonul pentru video, probabil și voi. Un notch, gaură, etc m-ar distrage, enerva, etc. E ciudat, pare ceva nefinisat, ceva pus acolo de urgență, din lipsă de altceva mai bun. 
      Voi cât de des folosiți camera frontală să suportați găuri în display, decupături, etc? Eu unul fac 2-3 selfie-uri pe săptămână și maxim un apel video pe WhatsApp. 
      Folosesc un LG G6 care nu are notch iar marginile în 2019 sunt undeva la nivel de midrange aș spune. Folosesc carcasa asta (https://www.amazon.co.uk/dp/B06XCY1JQM/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_OAbBCbFCCA9JN) deci clar și cu margini mai mici nu aș vedea mari diferențe. 
      Stiu că e un topic cu frustrări cu titlu de topic de poll dar sunt singurul care dacă ar fi să-și aleagă un telefon acum preferă să aleagă un S9 de exemplu sau să mai aștepte? Consider un moment de experimente anul acesta și aș prefera să stau pe bară cu achizițiile. 
    • By andyground
      Vând iPhone 5S alb:
      - liber de rețea;
      - memorie interna 32 GB;
      - are folie aplicată;
      - 11 huse diverse culori din care 2 tip carte;
      - prezintă urme de uzură normale (a se vedea pozele);
      - nu funcționează sensorul de amprentă;
      - fără încărcător și căști.
      Predare personală în Târgu-Jiu, iar prin curierat se mai adaugă transportul.
       
      Preț - 350 lei.







    • By Ovidiu Cretu (OviOne)
      Salutare,
      Am urmarit un pic forumul si as dori sa primesc si eu niste sfaturi de la colegii forumisti.
      Doresc sa cumpar un telefon performant cu urmatoarele cerinte in minte: buget 2500 RON; doar Android, pe cat se poate un flagship, va fi folosit in filme, jocuri gen PUBG, youtube si altele uzuale: chat, facebook etc.
      Am restrans optiunile la urmatoarele firme si modele:
      1- Oneplus 6 de pe site-ul lor, varianta 8Gb RAM/128GB stocare
      2- LG V30 
      3- Xiaomi Mi 8 
      4- Samsung Galaxy S9 sigilat de pe un site de vanzari online, cu factura si garantie.
      5-Sony Xperia XZ2 compact. (am mai avut un Sony in trecut si am fost super multumit; in plus nu imi plac telefoanele foarte mari, cu toate ca asta e trendul)
      Multumesc in avans pentru sugestii.
       
    • By Szilárd Ervin Szőgyenyi
      COMUNICAT DE PRESA:
      Vodafone își va întări poziția pe segmentul de servicii convergente prin achiziționarea UPC România
      Vodafone Group va achiziționa operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, printr-o tranzacție cu o valoare de 18,4 miliarde de euro Clienții persoane fizice și juridice din România vor beneficia de acces la noi servicii și de investiții mai mari în creșterea vitezei si calității rețelei de cablu  
      București, 9 mai 2018 – Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează. Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.
      În urma achiziției, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de nouă generație („next generation network”, NGN), cu 54 de milioane de gospodării care beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria rețea și o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării și companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alți operatori, devenind unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa de servicii de telecomunicații fixe și convergente pentru clienții persoane fizice și juridice.
      Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.
      Vodafone România este al doilea cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobilă, iar UPC România operează a doua cea mai mare rețea NGN din România, cu o acoperire de 3,1 milioane de gospodării (41% din numărul total).*
      Compania creată în urma achiziției va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și servicii mobile, pentru cei 9,9 milioane** de clienți mobili ai Vodafone România și pentru utilizatorii celor 2,1 milioane de abonamente de servicii fixe ale UPC România („revenue generating unit”, RGU)***. Compania astfel creată va avea o cotă totală de piață de 25% după veniturile totale.
      Ca și în tranzacțiile similare efectuate de Vodafone, managementul și angajații companiei achiziționate vor avea un rol important în entitatea creată în urma achiziției, punându-și în valoare aptitudinile în arii precum servicii prin cablu, servicii fixe și de televiziune. Angajații UPC România vor beneficia și de oportunitatea de a-și construi o carieră internațională în Vodafone Group.
      Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, a declarat: „Această achiziție va duce la transformări semnificative și va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicații, contribuind la creșterea competiției pe piața din România. Tranzacția va aduce beneficii atât pentru clienții celor două companii, cât și pentru economia românească, deoarece noua companie va acționa ca un catalizator pentru inovația în servicii și va oferi un context mai amplu pentru investiții în rețeaua fixă. Vodafone și UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor și sunt complementare prin prisma segmentelor de clienți deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband și de servicii TV”.
      Este de așteptat ca tranzacția să fie revizuită și aprobată de Comisia Europeană. Vodafone anticipează că încheierea tranzacției va avea loc la jumătatea anului 2019.
    • By Feri
      Asa se pare ca Vodafone va cumpara o parte din Liberty Global care este si proprietarul lui UPC Romania. Ce parere aveti despre aceasta achizitie?
      Eu personal astept aceasta fuziune, si astept ofertele care vor veni de Vodafone&UPC.
      Mai multe detalii in articolul care a fost publicat pe Mobilissimo.
      https://www.mobilissimo.ro/stiri-diverse/alo-upc-buna-sunt-andreea-ghidul-tau-vodafone
       
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use