Clicky

Jump to content

SMS cu expeditor fals


Recommended Posts

Azi primesc un SMS ca de la nevasta. SMS-ul era de fapt un mesaj comercial (sa cumpar 2 anvelope si pot pleca in Tenerife, plus o adresa web). Ambele numere de voda. Ambele de firma, deci publice. Ca idee de spam e foarte desteapta: il primesti de la cineva din organizatia ta, deci cel putin il citesti si chiar daca nu te intereseaza, nu poti nici sa-l blochezi dupa numar, pentru ca, nu-i asa, in cazul meu, n-ar fi indicat sa blochez mesajele nevestei :))

Nu banui vreun troienas pe telefonul ei, pentru ca e un dual-sim Samsung C6712, botezat duminica asta si care nu stie decat Java.

De aia banui ca e o campanie de marketin cu acordul voda (sau macar cu stiinta cuiva de acolo). Ce sa fac, sa ma ratoiesc la firma rosie ? Sau sa astept pana, prin aceeasi metoda, apar niste divorturi ;)

Edited by Innoxius
Link to post
Share on other sites
Azi primesc un SMS ca de la nevasta. SMS-ul era de fapt un mesaj comercial (sa cumpar 2 anvelope si pot pleca in Tenerife, plus o adresa web). Ambele numere de voda. Ambele de firma, deci publice. Ca idee de spam e foarte desteapta: il primesti de la cineva din organizatia ta, deci cel putin il citesti si chiar daca nu te intereseaza, nu poti nici sa-l blochezi dupa numar, pentru ca, nu-i asa, in cazul meu, n-ar fi indicat sa blochez mesajele nevestei

Nu banui vreun troienas pe telefonul ei, pentru ca e un dual-sim Samsung C6712, botezat duminica asta si care nu stie decat Java.

De aia banui ca e o campanie de marketin cu acordul voda (sau macar cu stiinta cuiva de acolo). Ce sa fac, sa ma ratoiesc la firma rosie ? Sau sa astept pana, prin aceeasi metoda, apar niste divorturi

 

Este SPAM pe telefon, la fel ca pe mail. Cineva a pus mana pe numarul tau de telefon, sau te-ai integistrat undeva unde cerea numarul de telefon. Ce crezi ca i-a oprit sa il dea mai departe?

Link to post
Share on other sites

Stiu ca e spam si nu faptul ca l-am primit e problema (cum spuneam sunt numere de firma, publice si mai primesc, dar in clar de la Metro sau Real sau Mall), ci ca apare ca fiind trimis de o persoana.

O sa fac reclamatie oficiala, asa cu PM nu e.

Link to post
Share on other sites

Primul raspuns:

Dorim sa va informam ca datorita regulilor de confidentialitate interne numarul de telefon nu poate fi aflat de la noi

 

Raspunsul meu la primul lor raspuns:

Nu ma interesa numarul, ci cum este posibil ca, cineva care se foloseste de infrastructura dvs., sa-mi trimita un mesaj ca venind de la un alt numar

 

Al doilea raspuns:

Nu se foloseste nimeni de infrastructura noastra, iar mesajele care se trimit de la noi nu au un astfel de continut si au ca "sender" numerele noastre de centrala

 

Frumos, nu ? Dar frumusetea adevarata abia acum vine. M-am gandit sa propun un concurs pe acest forum cu titlul "Ce mi s-a mai intamplat ?", dar, neavand ce premiu sa dau, am renuntat :))

 

Dupa ce primesc primul raspuns, zic hai sa fac si o captura de ecran cu mesajul. Dar, sa vezi lume - lume, toate mesajele schimbate cu nevasta (tot thread-ul) disparuse ca prin farmec. Si asta fara sa fie ceva probleme de spatiu, tocmai facusem o stergere generala a tuturor mesajelor cu cateva zile inainte. In rest, toate celelalte SMS-uri erau bine-merci.

Se pare ca regulile de confidentialitate functioneaza intr-un singur sens :P

Link to post
Share on other sites

He he, firma rosie n-o sa recunoasca niciodata ca uneori o da in bara rau de tot.

Chiar si fara premiu, tot o sa va povestesc ceva :P

Prima chestie, ceva mai lipsita de importanta, e ca am primit un sms de la un amic undeva prin iunie sau iulie, dar acesta a fost trimis de craciun.

 

A doua patanie insa, e ceva mai grava.

De un revelion trimit un sms unei dre in care-mi exprimam parerea de rau ca e singura intr-o astfel de zi. Buuun.

Cine credeti ca primeste mesajul? Sotia unui f apropiat prieten care era cu mine la acel revelion.

Faza si mai grava e ca exact in momentul ala stateau amandoi si citeau mesajele care le veneau.

Nevasta-sa a vazut mesajul si a apucat sa citeasca ceva din el si, stiindu-si sotul extrem de gelos, l-a sters.

F grav, pt ca ala a luat foc.

Norocul meu a fost ca, atunci cand m-a luat la intrebari, i-am aratat mesajul care a plecat de la mine, in care se vedea exact catre ce nr de telefon plecase si aveam si raport de primire si s-a convins ca nu e nr neveste-sii...

Ei, ce parere aveti? Ca de la o astfel de chestie poti ajunge star la stirile de la ora 5, cu gatul taiat de vreun idiot gelos.

Edited by mesersmith
Link to post
Share on other sites

Pai exact o faza din asta le dadusem eu exemplu intr-unul din mesaje: daca primesc un sms de genul "Trebuie neaparat sa ne intalnim," ca venind de la secretara si apuca sa vada nevasta pop-up-ul de pe tel ?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use