Clicky

Jump to content

MacBook Pro

gabyzzuu

Recommended Posts

Salut,de cand ma stiu am utilizat Windows incepand de la 95 pana la 7,de mult imi doresc un Mac dar chiar daca am citit si rascitit topicuri intregi daca merita achizitionat un Mac tot nu sunt convins,in general ma uit la filme 720p/1080p si cateva jocuri.

In momentul actual am un Asus de 3 ani destul de bun dar care incepe sa isi arate varsta.

Din ce am inteles pe un Mac se poate pune Windows in paralel dar acest fapt o sa afecteze fluiditatea OS original? O sa imi apara erori?

Acesta ar fi modelul pe care am pus ochii.  http://www.emag.ro/laptop-apple-macbook-pro-13-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i5-2-50ghz-4gb-500gb-intel-174-hd-graphics-md101ro-a/pd/EZS6TBBBM/?ref=grid_p1_l1

Sunt multi bani in joc si nu imi permit sa imi cumpar altul dupa o luna daca nu imi place si din cauza asta vreau sa fiu 100% convins ca merita sa fac pasul acesta,as dori sa il cumpar pe la inceputul verii cand ma intorc din voiaj..

PS-Si inca un lucru ma ingrijoreaza ca nu are placa video dedicata,are doar un HD4000 care nu stiu cat de buna este,de ex merg filme 1080p?

Edited by gabyzzuu

Discuții generale

Discuții generale legate de telefoane, tablete, sisteme de operare și operatori de telefonie mobilă.

;)

Da, poti pune Windows "in paralel" (adica dual-boot, cu BootCamp, iti vine la pachet) sau in masina virtuala (VMWare Fusion - pe bani, VirtualBox - gratuit), dar n-am inteles de ce vrei Mac ca sa-ti pui Windows ?

Eu zic ca este o decizie foarte buna. Sistemul de operarea se misca rapid si rareori se intampla sa ti se afiseze "crash" :)).Iar aplicatiile se se misca mult mai bine decat pe windows.

Cu el vei economisii mult timp deoarece totul se incarca mult mai rapid .

Din ce am vazut,hdd pe care il are are 5400 rpm ceea ce in ziua de azi si la pretul ala e jalnic...sincer.Sa nu crezi ca o sa poti schimba hdd ala usor sau sa pui mai mult ram pentru ca la Mac e mult mai greu de operat printre componente ca la Windows,Pentru ca nu e un laptop de 15,6 s-ar putea ca nu toate aplicatiile sa nu fie fullscreen si sa stii tot ce e mai sus sau mai jos ,vorbim din punct de vedere al ecranelor,va fi mult mai scump ca unul standard de 15,6.La wireless suporta doar 802.11 n nu si a b g .Pe partea de aplicatii,mac are in plus si mac store insa multe aplicatii costa de la 40$ in sus , chiar 60$,vorbim aici de aplicatii utile.Mi-am exprimat opinia despre macbook-ul ales de tine.La pretul pe care il platesti pe macbook-ul ala eu ti-as recomanda http://www.emag.ro/laptop-asus-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-3630qm-2-40ghz-ivy-bridge-8gb-750gb-nvidia-geforce-gtx-660m-2gb-free-dos-printing-black-g55vw-s1200d/pd/E5CSKBBBM/?ref=list_p1_l8.

Windows vreau pentru World of tanks(un joc la care tin prea mult ca sa renunt la el)

Hdd-ul chiar asa slab sa fie? Avand in vedere softul bine facut nu cred ca o sa fie asa lent..

Cu reteaua Wi-fi nu este problema ca nu suporta si alte benzi.

Recomandat ar fi unul cu ecran mai mare?16''? Pe cel actual am 16'',dar cred ca m-as descurca si cu un 13''..

Imi cer scuze ca nu am postat unde trebuie,se poate muta la cafenea daca trebuie  :)

Edited by gabyzzuu

Pai e mutat.

OK, nu poti renunta la Windows. Ramane intrebarea "Atunci de ce vrei Mac ?" Te intereseaza productivitatea de pe Mac (aplicatii pe care le gasesti doar acolo + avantajele SO) ?

Plus ca fiecare versiune de os va fi 20 $ si nu va fi foarte schimbata ci doar cateva imbunatatiri si daca te uiti pe site-uri care necesita flash,sa stii ca apple se lupta din rasputeri sa scape de flash asa ca nu stiu cat o sa te mai poti bucura de el ... 

P.S:Sa stii ca macbook-urile se misca ca vantul atunci cand au un ssd ceea ce face pana si windows-ul sa zboare.....

Edited by madydec

Imi place cat de usor se umbla prin el,toch pad-ul m-a cucerit complet,am auzit ca stau bine si la baterii,nu are 11mii de ventilatoare/aerisiri prin toate partile,la Asus s-a ard hdd-ul ca l-am tinut in pat si nustiu ce ventilator nu a facut fata..nu scartaie din balamale este construit foarte bine.Cam astea ar fi motivele.

Pai si nu se poate adauga un ssd? Ma refer pe cale officiala

Edited by gabyzzuu

Da, nu are 11 mii de ventilatoare,insa ventilatoarele alea cand te joci tu elimina caldura de pe placa video sau procesor  care sunt solicitate la maxim.Eu iti spun de acum,macbook-ul nu e un laptop pentru gaming asta sa fie clar.De ce? El se foloseste de intel hd graphics 4000 care e destul pentru jocurile din mac store,insa sa zicem ca vrei sa joci far cry 3 sau call of duty sa stii ca de jucat daca reusesti sa intri in joc atunci sa fii sigur de un lucru o sa aiba lag in continuu si cu setarile date pe low.Apropo daca pui windows in Paralels de exemplu, sa stii ca nu o sa rulezi fluid jocurile de pe windows.Mac e mai mult business sau office.

Apropo daca pui windows in Paralels de exemplu, sa stii ca nu o sa rulezi fluid jocurile de pe windows.

Asta pentru ca Parallels e masina virtuala (a se adauga la cele enumerate de mine mai sus). Daca bootezi separat Windows cu BootCamp, e "pe curat", ca orice masina Intel cu Windows. Mai greu cu echivalarea tastaturii ;)

Iti recomand un macbook pro de 15, ca are 2 placi video. Hd4000 nu e asa slaba si poti rula filme 1080p, dar vei avea probleme in viitor la jocuri.

Daca vrei sa te joci si sa ai windows, mai bine ti-ai cumpara unul dintre modelele asus recomandate de colegi mai sus.

Intradevar, designul, touchul si inchegarea macbook nu le vei avea, dar cu siguranta o sa fie laptopul pe care faci ceea ce iti doresti.

Ma bag si eu pe aici, ca de obicei de altfel. Deh, defect profesional :))

Apple ofera doar un an garantie. Asus 24 luni. Am mai trimis MacBook-uri Pro la Noumax (service autorizat Apple Romania), ca eu nu le-am putut repara din lipsa de piese, si am vazut ca o placa de baza este 1000 euroi.

Pentru mine oricum, un laptop este groaza intruchipata, specializarea mea este despre desktopuri PC, pentru ca repar laptopuri doar daca ma rogi extrem de frumos :))

Dar.... Poate acel Asus gaming edition e chiar frumusel. 24 luni si specificatii extrem de interesante. Si, "easter egg", Asus reparam si noi, suntem certificati :D de catre Asus, noi si ESC Romania. Doar doua service-uri autorizate exista in Romania.

E cam balena laptopul, dar poate ca desktop replacement, nu arata rau.

Bine ca stiu la cine imi duc PC-ul in caz ca este nevoie de doctor.Nu este nici Asus...nici Apple....

Este un imitatie de PC cumparat de la Real...la pret de nimica... :)