Clicky

Jump to content

Decriptare card extern dupa reinstalare Android

Pyr

Recommended Posts

Mda... Ce zici tu este de bun simt. Dar sa fim serioși.. Cine face backup tot la câteva zile la ce are pe card? Cred ca nimeni.

Și în anumite domenii(financiar, inginerie, Sri :D) poti stoca o mulțime de date importante doar într-o zi. Sa nu mai iau în discuție fișierele media personale, probabil primii pași ai copilului, prima lui aniversare, etc.

In fine... Speram sa prinzi ideea de baza.

Ideea e ca sistemul de criptare are o problema. Chiar dacă s-ar lua toate masurile ca sistemul sa te avertizeze în cazul în care întreprinzi o acțiune care ar periclita siguranța datelor criptate(deși nici asta nu se intampla) exista oricând riscul unei defecțiuni a aparatului. Pentru cea din urma problema eu cred ca ar trebui obligatoriu sa existe o soluție din partea producătorului sistemului de criptare.

Nu vreau sa intru în polemici. E doar părerea mea personală.

Salutare, respect parerea voastra ,dar sunt mai mult de aceeasi parere cu sCary,deoarece nu mi-se pare corect sa detii parola si sa nu poti face nimic cu ea. Ce criptare este asta?, ca si telefonul a fost criptat dar cand am instalat 4.1.2 si am dat reset s-a decriptat deci daca mi-l fura sau il pierdeam ,oricine il poate refolosi ,si stiu ca unii o sa spuneti de urmarire tel. sau sim dar cred ca e vrajeala sau daca e adevarat atunci il vinzi in ce stiu eu ce tara unde nu e control sau il vinde pentru piese de schimb. Deci parerea mea e ca cei de la samsung ar trebui sa priveasca si acesta problema cu criptare/decriptare sa dea posibilitatea de a folosi parola.Sa stiti ca unele documente au fost salvate pana in 10.12.2012,dar de atunci si pana acum, nu am avut timp, pentru ca nu cu asta ma ocup sa fac back-up in fiecare zi sau miut, iar aceasta problema a venit dintr-o actualizare de soft ;ce trebuia sa fac, sa sun la samsung sa le spun sa astepte un pic sa decriptez telefonul ,deci nu e corect.Ca mi-am pierdut unele documente de servici , asta e,dar ce ma doare cel mai mult e ca am pierdut serbarea fiicei de la gradi,cum am zis nu am avut timp de back-up,si sincer nici nu m-am gandit ca pot intimpina o asemenea problema . Deci trebuie sa faci back-upuri pe vreo 10-15 dispozitive ,caci la urma urmei si acelea se pot defecta....nu ?

Plus ca am pus si android 4.04 ,am facut criptari si decritari intoate variantele adica numai sd-ul apoi numai tel apoi amindoua si tot nu am rezolvat nimic.Nu stiu sa incerc cu 4.03. ? ptr.ca unii asa mi-au scris, voi ce ziceti?

Traim in lumi perfect paralele.

1. Eu am zis ca o criptare care se bazeaza doar pe parola, nu si pe dispozitiv e mai nesigura decat una care se bazeaza pe parola si pe dispozitiv, acesta fiind luat in considerare intr-o anumita stare, al un monent dat (dpdvd al hardware si SO). N-am spus ca solutia pe care o are Samsung pe SII e varful tehnologiei.

2. Nu trebuie sa faci back-up la secunda si manual. Exista Dropbox, Box, SugarSync si altele pe care le setezi sa-ti faca back-up cand vrei tu, de exemplu cand esti pe WiFi.

3. Da, una din teoriile (si practicile) unui bun back-up zice sa salvezi pe cat mai multe medii. Ideea e simpla: cat de costa daca pierzi datele ? Faci socoata si vezi pe cate medii si cat de des salvezi.

Poți să încerci nu mai ai de pierdut decât ceva timp. Dacă merge bine, dacă nu ești exact în același loc de unde ai plecat. Roagă-te ca parola să țină cont și de versiunea de soft în care a fost inițiată......ar fi cea mai făină soluție.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Edited by Parintzelu

Pyr, ai citit de pe forumul acela de Motorola din link-ul care l-am atașat acum câteva posturi?

Nu de alta dar am impresia ca noi tot postăm variante care le-ai putea încerca, dar nu le iei în seama dacă nu sunt..., vorba aia, "mura-n-gura". :)Daca citeai, vedeai acolo ca(după îndelungi cercetări și experimentări, și discuții cu inginerii de soft de la suportul Motorola) membrii de pe acel forum, încercând sa ajute un user cu problema ca a ta, au ajuns la concluzia ca nu se poate face nimic... :(Pentru ca, criptarea se face în funcție de un fișier generat random de versiunea de soft care e instalata la momentul criptarii, de parola care o pui și de imei-ul telefonului (parca). Ei, când dai factory reset sau schimbi versiunea de soft fără a decripta în prealabil acele fișiere, se pierde acel fișier generat random de SO și astfel o piesa necesara puzzle-ului dispare irecuperabil. Din ce am înțeles pentru a putea decripta acele fișiere prin forță brută ar fi nevoie de o forță de calcul impresionanta(vorba unuia de acolo: o piscina de supercalculatoare interconectate) și, chiar și asa, ar dura câțiva ani pana s-ar termina procesul de decriptare. In concluzie... cred ca te poți resemna. Ar fi bine sa pui cardul(daca achiziționarea altuia nu reprezintă o problemă majoră) sau fișierele deoparte pana când se va descoperi vreodată o metoda de decriptare sau pana calculatoarele vor mai evolua în puterea de procesare. In ritmul în care avansează tehnologia de calcul s-ar putea sa nu ai de așteptat foarte mult. Baftă!

Edited by sCary

Cred ca ma confuzi ,nu am intrat niciodata pe forum motorola ,nu am avut niciodata motorola, si nu stiu ce variante postezi caci pe acest forum mie personal nu imi apar.Ti-am mai scris:mobilissimo(probleme dupa actualizare) si softpedia sunt ce le-ma accesat ,

Vezi post #333.

Acolo este un link care era bine sa îl citești și tu, doar tot despre problema ta e vorba.

Nu stiu pt ce ai pus link softpedia ca doar știu unde am scris și ce am scris. Ideea era ca tu îmi dai răspuns aici pentru ceea ce eu ți-am scris pe softpedia.

Si din nou îmi dai răspuns aici(Samsung Galaxy S2 topic) in legatura cu niște afirmații care le-am făcut în "Probleme după actualizare".

Te rog sa fii mai ordonat. Încerc sa te ajut dar nu îmi ușurezi sarcina astfel.P.S. Vezi ca am editat post-ul #340.

Edited by sCary

Pyr, incearca si metoda asta. Iti trebuie un cititor de card (in jur de 10 lei), apoi pe calculator un soft numit iCare Data Recovery( google it). IMPORTANT!!! METODA VA FUNCTIONA DOAR DACA, PE CALCULATOR ESTE RECUNOSCUT CARDUL!!

Dai Advanced Files Recovery si alegi tinta cardul. Iti va scana tot si iti va gasi tot, si ce ai avut si ce ai sters de pe el. Apoi dupa ce scaneaza tot selectezi fisierele si apoi dai Save. Am fost salvat de softul asta, cand dupa un stick de 32 de giga aveam un folder cu 11 gb cu poze pe care calculatorul nu le vedea. Softul le-a gasit si le-am salvat pe calculator. Sau altadata, aveam niste fisiere foarte importante pe un stick. Doar ca atunci cand l-am scos nu am dat eliminare in siguranta. Acasa cand am ajuns imi cerea sa formatez stick-ul. L-am formatat, dar dupa aia cu programul asta am recuperat totul. Te rog incearca metoda asta.

• 4 years later...

Eu când am făcut ceva similar am citit că...
Decriptarea se face NUMAI folosind același terminal. Orice altă alternativă este fără succes.
Recomandarea mea este să cauți resurse în engleză...
Este posibilă recuperarea dacă criptarea s-a făcut pe același terminal.

ce scrie mai jos faci pe raspunderea ta.

https://security.stackexchange.com/questions/116750/how-to-decrypt-a-microsd-card-after-a-factory-reset-of-the-device-used-to-encryp

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Să mor dacă va înțeleg cu criptarea...etc....

Telefonul personal este și cel de serviciu.....cred că înțelegeți ce vreau să spun...

@DTTR....stie...

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Știe...

Legat despre criptare. E un lucru bun indiferent de motivul pentru care e utilizat. Dar, e periculos pentru cei ca mine... Cei care schimbă rom-ul telefonului des...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

• 3 months later...