Clicky

Jump to content

Decriptare card extern dupa reinstalare Android


Pyr

Recommended Posts

Innoxius,mersi mult, dar cred ca am rezolvat o parte din probleme;trebuie sa reusesc sa mai decriptez sd card si cred ca totul e ok,oricum mersi mult de tot tie lui sCary si lui mesersmith (pentru intelegere,si chiar unele greseli ale mele).Bafta multa tuturor.

Link to comment
Share on other sites

Si nu mai știi parola cu care ai criptat? Dezactivează criptarea.

Încearcă cu metoda descrisa aici: http://forum.xda-dev...d.php?t=1355528

Damaged microSD Card...(this is how I recovered my Data)Sper ca te descurci cu engleza... Nu stiu daca exista metoda mai simplă... Peste asta am dat la o căutare pe xda.

Edited by sCary
Link to comment
Share on other sites

Ba stiu parola ,dar problema este ca actualul soft(4.1.2) cred ca nu-mi recunoste extensia sau ceva de genu, ptr ca foldarele, fisierele le arata dar nu le deschide imi spune ca este imposibil de deschis;unele foldare si fisiere le-am copiat in telefon, si tot nu merge.Hai ca reau un pic:am primit acel mesaj de actualizare soft ,am acceptat, dar telefonul cu sd extern erau criptate, am asteptat 60h, dupa care am lntrat in legatura cu voi ,am instalat 4.1.2-poland, si dupa ce a repornit SGS2 ,imi deschidea foldarele si fisierele dupa care am vazut mesajul de la tine cel cu xwlsd nordic si procedeul de repornire/resetare :sa-i dau wipe data/factori reset,wipe cache, si wipe dalvik cache cel putin asta am inteles,dar eu nu am gasit decit wipe data/factori reset si wipe cache partition pe care l-am si accesat, dar cred ca la wipe cache partition am formatat sd interna a telefonului,deoarece nu-mi mai recunoaste nimic de pe sd extern,si am descarcat de pe play store diferite aplicatii si tot nu face nimic ,deaccea te-am intrebat de acel android culcat pe spate cu un triunghi rosu in burta. Azi dimineata am criptat telefonu separat apoi l-am decriptat cu sd extern,si tot nu a mers ,apoi le-am criptat impreuna si decriptat tot impreuna si tot nu merge .Am observat ca in recovery eu nu mai am :advanced,cwm.zip etc

Link to comment
Share on other sites

Ai incercat sa vezi continutul cardului SD pe PC?

Ca daca pe PC iti merge copiezi acolo fisierele si dupa acea formatezi cardul SD,apoi le recopiezi si il bagi in telefon.

Link to comment
Share on other sites

Nu mai ai advanced pentru ca stock recovery nu are advanced. Doar CWM-ul are. Nu am reținut chestia asta.

 

Fa cum a zis feri și încearcă metoda din link-ul ce ti l-am dat. Încearcă sa bagi eventual și într-un alt telefon cardul. Sa vezi dacă merge.

Edited by sCary
Link to comment
Share on other sites

Salutare,si scuze ptr.ieri,dar cred ca am fost un pic nervos ca acest telefon mi-a stricat toata saptamina de concediu;am incercat sa le vad direct pe pc si tot la fel nu le arata,dar acum le copii pe pc sa vad daca le arata direct de pe pc

Link to comment
Share on other sites

Se mai întâmplă ca unii sa facă greșeli în interpretare, alții în exprimare... Important e sa nu stârnim polemici și sa discutam constructiv, ajutându-ne unii pe alții în măsura cunoștințelor pe care le avem fiecare.

Ai încercat metoda din link-ul ce l-am pus mai devreme? Sa pui cardul în pc și sa scrii în run cmd și apoi sa bagi comanda aia care scrie în postare.

Link to comment
Share on other sites

Problema e ca sd-ul extern a ramas criptat de la 4.04 si degeaba am incercat acum criptare/decriptare peSGS2 ca nu merge ,am copiat unele fisiere pe pc si imi scrie ca sa folosescu un program de decriptare.Am incercat si cu link-ul acela dar tot nu merge

Link to comment
Share on other sites

In acest caz...esti ghinionist,nu iti ramane decat format SD Card pt al putea folosi in continuare.

Data viitoare nu il mai cripta,sau fa copii de siguranta ;)/>

Link to comment
Share on other sites

Mai poti incerca o solutie. Banuiala mea e ca nu mai poti decripta cardul, deoarece la trecerea de la ICS la JB se schimba caile de acces catre cardul extern. Pe ICS cardul extern era atasat virtual cardului intern si avea calea /mnt/sdcard/external_sd. Pe JB calea catre cardul extern este /storage/extSdCard. Cand ai instalat romul JB, cardul fiind criptat, s-a produs vreo eroare. Incearca sa reinstalezi un rom ICS 4.0.3 sau 4.0.4 si dupa aia sa incerci sa decriptezi cardul.

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Cand am instalat JB poland sd-ul era in telefon si ce aveam pe el arata ,dupa care l-am scos din tel.,ptr. ca am instalat XWLSD Nordic si am dat wipe data/factori reset si am mai dat wipe cache partition dupa care am introdus sd-ul si nu amai functionat. M-a dus in eroare prima data cand am pus JB poland ,daca aveam un oic de intuitie atunci mai puteam salva multe

Link to comment
Share on other sites

Urmeaza aceleasi instructiuni ca atunci cand ai instalat LSD-ul, dar instaleaza un rom care sa fie IceCream Sandwich 4.0.3 sau 4.0.4, nu JellyBean. Daca merge decriptat cardul pe rom ICS, lasa-l necriptat si dupa aia poti reinstala LSD sau cel de Polonia. Mergea accesat cardul extern cand ai avut instalat rom-ul de Polonia?

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Pai dacă zici ca pe Polonia îți mergea atunci reinstalează Polonia sau orice altceva dar cu cardul în telefon(nu are nici o treaba chiar dacă dai wipe data, se șterge doar memoria interna). Ar trebui sa poți decripta sau accesa datele mai apoi. Teoretic(din ce am mai citit) criptarea nu o mai poți decripta doar dacă schimbi hardware-ul (ceea ce tu nu ai făcut) pentru ca, codul de criptare ia în calcul imei-ul telefonului.

Link to comment
Share on other sites

Dacă deții parola cu care ai criptat, atunci e siguranță. Părerea mea.

 

Căutând o soluție la problema asta, am citit pe un forum despre o problema similară doar ca respectivului i s-a defectat ireparabil telefonul și a primit altul nou. Și nu putea sa acceseze datele deși știa parola. Nici asta nu mi se pare siguranță ci mai degrabă nesiguranță. Pentru ca, știm cu toții, ca telefoanele se mai duc pe apa sâmbetei din senin, și atunci nu mi se pare normal sa nu mai ai speranțe în a recupera tot ce e pe card. Producătorul ar trebui sa pună la dispoziție o unealta de PC cu același algoritm de criptare /decriptare pentru cazuri de genul. Altfel e un joc de noroc treaba cu criptatul.

Link to comment
Share on other sites

Ba mi-e asa mi se pare normal, daca criptarea o face un dispozitiv (pentru ca asta este, nu o faci cu o aplicatie, ci direct cu dispozitivil), ea sa fie legata de acel dispozitiv, cu acel SO si cu acea configuratie.

Tu zici ca ce faci daca se strica ? Exact ce faci daca ti se strica cardul necriptat: back-up. In varianta pe care o vrei tu, ajunge sa stii parola. In varianta pe care o vreau eu (si din cate vad, asta este si cea aleasa) trebuie indeplinite toate conditii din primul meu paragraf. Deci, in care dintre variante datele mele sunt mai in siguranta ? Zici ca asa e nesiguranta. Pai aceeasi nesiguranta este si cand uiti daca ai scris parola cu litere mari sau mici, PIN, scapi telefonul in canalizare sau iti gaseste nevasta un mesaj scris pe o bucata de hartie :D

Link to comment
Share on other sites

@Innoxius e părerea ta și o respect. Totuși cred ca dacă ai citi și tu thread-ul asta(www.droidforums.net/forum/droid-razr/207793-sd-card-encrypted-cannot-retrieve-8.html ți-ai schimba părerea. De fapt e ca o bomba cu ceas. O secunda de neatenție sau un defect al telefonului e nevoie pentru e te scăpa de datele(poate foarte importante) de pe card pentru totdeauna. Daca folosești metoda de criptare device sau device + password, atunci poți sa spui adio datelor de pe card în caz de device failure.

Pyr bănuiesc ca nu ai făcută nici o copie de siguranță (in Kies say nandroid backup) a telefonului în starea în care era înainte de a da actualizarea păcătoasă... (?)

Edited by sCary
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use