katees Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Fiecare ministru al învățământului a venit cu o idee "iluminata", clasa zero, teste de evaluare care se trec în foaia matricola ca apoi sa nu se mai treacă, bac-ul, am văzut eu într-o emisiune televizata ca fiecare avut "ceva de spus" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Am un coleg care se presupune ca face performanta, sta 5-6 ore pe zi sa studieze în afara cursurilor. Eu nu pot face asta. Legat de evaluarea națională, te anunț ca asa e și la BAC, cel puțin la limba română. Nu ai un barem de corectare efectiv ci unul care îți zice peste tot 'etc'. Face profesorul ce vrea mușchiul lui. După asta, îți zice, tot baremul, ca argumentele trebuie sa fie adecvate și nuanțate. Nu da nici un exemplu. Cine stabilește dacă sunt corecte? Ai ghicit, profesorul! Un exemplu concret, o tona de profesori iau romanul Ion drept roman modern. Dacă ai ghinionul sa îți corecteze lucrarea un obsedat care crede ca e tradițional, te-ai dus pe organ. Un dascăl ar trebui sa te încurajeze sa te dezvolți, nu sa te închidă în 2- 3 metode clasice de rezolvare a unor exerciții. Pana acum nu am întâlnit decât un profesor care sa facă acest lucru și încă unul care simula aceasta acțiune. Din păcate... Feri and deiuma 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calin Mihai Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Mie îmi spui? Evaluare Națională de anul ăsta la română a fost un dezastru. Cel care a făcut varianta se plictisea probabil... Trebuie sa te contrazic ... Totul a fost o "stire senzationala" lansata de mass-media romaneasca. Subiectele variantei "sanctionate" de contestatari erau din continuturile predate la clasa. Ba, chiar, pot spune ca erau chestii de "cultura generala". Cat priveste problema corectarii, pot spune doar ca de fiecare data cand un profesor parcurge o lucrare (fie ea de la Evaluarea Nationala, Bacalaureat sau alt examen), notarea se face in favoarea elevului. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Feri eu am avut norocul de a reuși pe cel mare sa îl facem/pun pe picioare repede (25 ani acum lucra în Canada/IT), dar cu Mijlocia (14 ani) si cu Junior (9 ani) îmi mananc nervii și îmi vine sa fac ca în USA sa ma bag în școală cu niscaiva gun uri și sa fac lumea de acolo (.... Nu pe toti profesorii, dar câțiva musai) sa se simtă că în Sava private Ryan Descopăr profesori care dau teme elevilor ca sa simțim noi părinții.... Ca trebuie sa ne "simtim" Feri, Gastarbeiter and Calin Mihai 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feri Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Total de acord cu tine. Fata mea a terminat clasa a cincea..... Deci mai am timp..... Trimis de pe al meu GT-N7100 folosind Tapatalk Kali 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deiuma Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Trebuie sa te contrazic ... Totul a fost o "stire senzationala" lansata de mass-media romaneasca. Subiectele variantei "sanctionate" de contestatari erau din continuturile predate la clasa. Ba, chiar, pot spune ca erau chestii de "cultura generala". Cat priveste problema corectarii, pot spune doar ca de fiecare data cand un profesor parcurge o lucrare (fie ea de la Evaluarea Nationala, Bacalaureat sau alt examen), notarea se face in favoarea elevului. Eu am dat Evaluarea Națională anul ăsta și chiar n-a fost conform programei la română. Noi nu am făcut Simbolism în viața noastră, iar baremul a fost o bătaie de joc, plin de „de exempluâ€... Sebi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Si dragul nostru @Tevad....welcome si no offense..... Ma bucur sa vad dascăli care renunță decât sa se "prostitueze" Feri 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deiuma Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 (edited) @Deiuma, daca te plangi, schimbi ceva? Nu, dar nu am ce altceva să fac. Dacă depuneam contestație tot după baremul ăla idiot corectau, deci, care e rostul? Edited July 9, 2014 by deiuma Gabii 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Eu am dat Evaluarea Națională anul ăsta și chiar n-a fost conform programei la română. Noi nu am făcut Simbolism în viața noastră, iar baremul a fost o bătaie de joc, plin de „de exempluâ€...Lasă că la BAC e mai frumos! Cum ziceam mai sus. În plus, procesul are o marja de corectare de 1.5 puncte. Dacă primul corector îți pune 10,al doilea poate sa îți noteze lucrarea lejer cu 8.5 și nu îl întreabă nimeni de sănătate. Caz concret în liceul meu, o tanti a făcut o greșeală de câteva puncte. Un an nu a fost chemata la corectat ia ulterior s-a întors din cauza lipsei de interes a profesorilor care refuza sa vina la corectat. Putini oameni asa ca se nu își permit sa excludă pe careva. Nimeni nu pățește nimic. Ba mai mult, nimeni nu sta sa corecteze cu atenție (mana a 2a),se uita profesorul puțin pe teza și dacă îl cunoaște pe primul corector și știe în ce tipar se încadrează acesta, îți pune o nota din burta cu o diferență de 10-20 de sutimi. deiuma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 @Deiuma,îți sugerez sa nu te mai gândești mult la rahaturile alea de examene, făci fire albe incan din copilărie. Acum nu e ce-a fost odată, am lucrat acum 2 saptamani cu un om genial, se ocupa de foișoare și tot ce ține de lemn,are în jur de 50 de ani maxim, nu am reținut vârsta.. Am vorbit cu el la final și la pauza de masa, are o fata care e a clasa a 11-a și i-a cerut caietul de mate și de romana să vadă ce se preda acum, i-a spus clar "dacă tu vrei sa înveți toate astea n-ai de ce, dar eu nu as putea". Omul are bac, a mers în Portugalia la 18 ani,a muncit de mic copil, se pricepe la orice omul ala, imi dădea probleme de logica și ma făcea cum vrea el, mi-a zis sa pun câte cuie pot pe un singur cui, eu am pus unul, el 20. Mi-a spus ca contează mai mult să văd lucrurile din exterior, nu numai din interior. Când i-am zis ca am terminat clasa a 8a și ca am avut camere de supraveghere s-a mirat, a spus ca pe vremea aceea, nu numai ca nu erau camere, dar materiile erau făcute în asa fel încât toată lumea sa ieie minim 5 la evaluări, a zis ca copia pe rupte, a fost sincer omul. El mi-a zis ca dacă vreau sa reușesc în viata, sa fac ce-mi place, nu ce le place altora! El a preferat sa lucre cu lemnul și cu cuiele, o sa ziceți ca are o viata mizerabila, dar va spun ca am fost la el acasă sa încercăm niște scânduri și el locuiește într-o casa cu etaj, nevasta lui a lucrat foarte puțin, doar în primii ani de căsnicie, iar fiica sa bine mersi. deiuma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deiuma Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Aaa, și compunerea cu scriitorul contemporan ... Serios? Câți scriitori contemporani apar la TV? Eu îi văd doar bârna lui Tonciu pe posturile românești.... Scootch98 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Eu am scris ca m-am întâlnit cu Eminescu, doar ca sa ii frec, și la sfârșit am scris ca totul a fost un vis, asa bine m-am simțit. deiuma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deiuma Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Eu n-am dat niciun nume. I-am ținut în mister. :naughty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Think out of the box, @Sebi! Sebi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 (edited) Exact, esența vieții Edited July 9, 2014 by Sebi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deiuma Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Think out of the box! Viitorii freelanceri intră în categoria asta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candrei Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Doar dacă și ies din cutie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Și nu se bazează 20 pe 1....asa cum era exemplul cu acele cuie .... Si eu le-am spus la ai mei ca "The Sky... Has no limit" Trișez putin aici doar pentru ca nu îmi doresc sa fie în marș la Gay Parade.... Dar asta e gândul și ruga mea ascunsa. Pe copii mei ii voi sprijini intotdeauna(neștiut de undeva din spate) Any way.... Uitați vă ce a elaborat mister ponta hai la boutique și bac en-gros Iar voua celor tineri, va doresc succes și reușite multiple. Meritam și meritați pentru ca suntem un popor de oameni sclipitori. Asa ca.... Keep up the good work & positive attitude! Sebi and Clasic Costi 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Eu stiu doar de Mircea Cartarescu si mai nou de Andrei Ciobanu, dar daca scriati despre cel din urma riscati sa luati 0 puncte(va spune google de ce, daca nu stiti) . deiuma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Sa cauti pe google e foarte usor,problema e ca nu aveam de unde sa stim de autorii astia contemporani... E usor sa dai probleme altora cand tu stii rezolvarea doar daca ai cautat inainte. deiuma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deiuma Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Eu stiu doar de Mircea Cartarescu si mai nou de Andrei Ciobanu, dar daca scriati despre cel din urma riscati sa luati 0 puncte(va spune google de ce, daca nu stiti) . Andrei Ciobanu nu e ăla cu Ramona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clasic Costi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 (edited) Imi aduc aminte de fostul meu profesor de matematica de cand eram in clasa a VIII-a (ehe ce vremuri) VIne el in clasa cu botul pus(ca mai mereu de altfel) Ia sa vedem unde se deschide catalogul R.Costin ce ai avut de pregatit pentru azi? Functii domn' profesor. Si trece asta si ma asculta vreo 10 minute.Eu facand totul perfect. Dupa 10 minute Mdeah 8 Vine o colega care era foarte inteligenta (si cu bani pe de alta parte) ii da o functie d-aia usoara de o face tot prostu si inca o poblema la fel de usoara Foarte bine 10. Edited July 9, 2014 by Clasic Costi deiuma, Sebi and denis 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Asa am patit si eu tot la functii,doar ca eu eram aproximativ in cazul fetei..am luat 9 ieeeeee deiuma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clasic Costi Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Mno bravo tie... OFF:Cand voi avea 30 de ani ma bag la presedentie.Asa ca sa ma votati.Oricum care ar fi diferenta?Eu care va dau de baut la toti sau aia care ne fura sa-si bage in buzunarul propriu . Gabii 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scootch98 Posted July 9, 2014 Report Share Posted July 9, 2014 Cred ca e timpul sa ma prezint si eu . Ma numesc Mihai si sunt elev la liceul Spiru Haret din Ploiesti(profil științele naturii, mai mult mate-fizica), implinesc 16 ani pe 6 august si imi place tot ce tine de stiinta si tehnologie (nu prea imi plac materiile umaniste : istorie, logica,) si urasc testele de personalitate si psihologie pentru ca niciodată nu reusesc sa scriu nimic ori mai mereu scriu ceva fals. Sunt pasionat de tehnologie (in principal telefoane), imi place fizica(cel putin, mai mult decat chimia) . Ps:nu stau pe acest forum sa adun postari, asa cum cred majoritatea "veteranilor" de pe acest forum. n_iulian 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts