Clicky

Jump to content

Google Nexus 4, cu bune si cu rele - review, specificatii, pret, pareri

Recommended Posts

Pentru a va forma o idee despre telefon, postez in primul rand recenzia acestuia, asa cum il vedem noi de la mobilissimo.ro, dupa 11 zile de teste si folosire a telefonului in viata de zi cu zi:

[media=]

[/media]

Mi se pare putin scorurile obtinute in Quadrant si Antutu.Nu prea imi vine sa cred ca doar atat poate,din moment ce LG Optimus G scoate scoruri mult mai mari.....cu toate ca ambele telefoane au specificatii identice la procesor,gpu....etc.

Mie mi se pare gros, rugos, masiv, urat.

Dar spun asta doar din ce-am vazut in clip, nu l-am vazut niciodata live.

Si eu am experienta unor rasuciri la 180 de grade...asa incat, mai astept sa-l vad live.

Totusi, de gros vad ca e foarte gros pentru marimea lui.

Versiunea 4.2 nu este încă "compatibil" cu benchmark-urile. De acea Optimus G are scoruri mai bune decât Nexus pentru ca are doar ICS.

M-a luminat în acest caz și @Tyler Durden(ii multumesc pt lamuriri), este posesor de Nexus și am văzut teste cu rom stock și custom rom. Diferențele sunt enorme ;)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

• 5 months later...

Daca tot avem mai multi utilizatori de Nexus 4 pe forum, ar fi bine daca am scrie despre romuri, aplicatii, tutoriale, etc. Am vazut ca multa lume se plange ca  functia Photosphere nu prea imbina imaginile cum trebuie. De curand am instalat aplicatia camerei din Android 4.3 de la telefoanele GE. Photosphere merge mai bine acum, poti face o sfera completa, fara cercurile acelea negre sus si jos. Am gasit si un tutorial pentru a face o captura corecta, sfaturile sunt simple si eficiente :D
.
https://www.youtube.com/watch?v=4ls6MOyUpcg
Sent from my GT-P7300 using Tapatalk 4 Beta

Edited by Mihnea

• 2 weeks later...

Se pare ca a aparut system dump-ul de la 4.3. A aparut deja un ROM bootabil pe Xda, pacat ca nu il pot incerca si eu acum :(. Din ce am vazut pe forumuri, 4.3 aduce bluetooth low energy, ceasul dispare din bara de notificari in lockscreen, apar cateva widgeturi noi, a fost updatat driverul pentru touch, deci va deveni mai sensibil, aplicatia pentru camera e leak-ul de la telefoanele GE si s-a rezolvat bug-ul de la bluetooth. A aparut tastatea predictiva in dialer, si am vazut ca s-ar fi umblat putin si la calibrarea ecranului, culorile fiind mai vii. Driverul Open GL a fost si el updatat, s-a ajuns la nivelul 18 API, si noile aplicatii de la Google , respectiv Hangouts si Keep se regasesc preinstalate.

A fost rezolvata gaura de securitate descoperita de la Android 1.6, exista posibilitatea de a scana in mod continuu dupa retele wifi si o serie de modificari la zona notificarilor. :)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

post-2258-137415358437_thumb.jpg

post-2258-137415360799_thumb.jpg

post-2258-137415362837_thumb.jpg

Nu cred că o să intereseze pe cineva dar m-am alăturat și eu clubului Nexus cu modelul de 16GB pe negru. Până acum am totul stock și pot spune că este superb și nu văd un telefon care să merite mai mult. în viitor cred că voi rămâne doar pe Nexus dacă se mai continuă seria.

Cât despre 4.3..eu zic că săptămâna viitoare se va lansa așa că îl aștept ca update oficial deși probabil că nu voi mai rezista mult fără a-mi da drepturi de root asupra telefonului.

Edited by tudy23

După două zile de utilizare intensă am constatat următoarele:

- autonomia a fost îmbunătățită, nu cu mult, dar e mai bine.

- a fost updatat driverul pentru touch și acum răspunde mult mai promt la atingerile ușoare.

- LED-ul de notificare luminează ceva mai puternic.

- Project Butter e îmbunătățit, nu mai pierde frameuri in sectiunea de widgeturi.

- se pot modifica drepturile aplicațiilor cu Permission Manager, deci nu ne vom mai împarți datele în stânga și în dreapta.

- a fost rezolvat bugul de la Bluetooth.

Per total 4.3 e mai de grabã un bugfix pentru Nexus 4 care a venit chiar la timp. Vom vedea ce aduce Key Lime Pie, dar acum nu se mai poate spune că IOS e mai bun ca Android și că îți trebuie 4 nuclee și 2GB RAM pentru a fi fluid.

Tapatalk 4 via Nexusâ´

Asteapta sa aduca si dezvoltatorii aplicatiile la zi. Implementarea TRIM e mana cereasca pentru Nexus 7, ar fi aiurea sa te intorci la lagul de la 4.2. Va aparea si 4.3.1 daca sunt probleme grave de stabilitate, restul mai pot astepta putin. S-ar putea ca scorurile sa fie mici din cauza driverului video, dupa ce vor actualiza 3D Mark poate mai creste putin scorul.

Tapatalk 4 via Nexusâ´

Cei care apreciaza notificarile in stilul Moto X pot descarca acum aplicatia Active Notification. E o copie fidela a celei de pe Motorola. Functioneaza doar pe Android 4.3 :P

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greatbytes.activenotifications

Tapatalk 4 via Nexusâ´

Edited by Mihnea

• 4 weeks later...