Clicky

Jump to content

1080P pe telefon. Necesitate, pana de idei a producătorilor, sau doar un moft consumerist???

ionel

Recommended Posts

@Innoxius: la postul tau m-am gandit cand am scris.

@Mesersmith: stiu ca pentru fiecare aplicatie facuta de producator (LG, HTC, Samsung) exista o droaie de alte aplicatii facute de terti care merg de cateva ori mai bine.

Da, Mihai dar daca tot dai o caruta de bani pe el ar trebui sa nu prea aiba neajunsuri dintrastea. La un telefon de 600-1500 de lei mai poti ierta, dar la unul care costa cat un laptop nu stiu de ce eu ca user sunt obligat sa caut aplicatii pe store cand producatorul ar trebui sa-si faca treaba, foarte bine.

Si ce spuneai tu de optimizari in kernel tocmai am citit pe mobilissimo ca HTC a inchis htcruu.com, deci ii cam doare in spatele gardului de userii lasati fara suport peste noapte.

@ionel in legatura cu procesorul octa core de la samsung, e de fapt tot quad core 4 nuclee la 1,7 si 4 nuclee la 1,2 care nu pot lucra simultan. La procesare mai mare intra cele la 1,7 iar in backgroung intra cele tactate la 1,2.

In legatura cu htcruu, era un site care nu detinea drepturi pt ruu-uri si htc a decis sa ceara inchiderea lui. Suport inca exista pentru ca nici pana acum nu se baza pe acele ruu-uri ci pe ota updates.

Am inteles. Dar dezvoltatorilor de ROM-uri ce li se intampla daca nu mai au acest site? Recent am vazut un HTC ONE X si m-a placut foarte mult ca si design. Arata bestial. Din pacate e inca unul in exemplele cu baterie mica si procesor prea hraparet. Vad ca acum cei de la HTC s-au invatat minte si utilizeaza procesoarele Qualcomm, dar din pacate pun 1080P si iar o baterie mica. In legatura cu procesorul celor de la Samsung eu nu mai cred faza cu procesoarele. Tot asa se lauda si Nvidia ca low-companion core, va functiona la frecventa redusa, cand nu era nevoie de putere mare de procesare, dar din pacate a fost taman invers. Ca un procesor sa faca ceea ce zici tu este nevoie in primul rand de optimizari serioase in Android. S-ar putea ca la Android 5.x, sa vedem asa ceva, pentru ca recent Linux Fundation a updatat kernelul la versiunea 3.7 care aduce printre altele suport multicore pentru procesoarele ARM. S-ar putea :D , sau nu.

@ionel in legatura cu procesorul octa core de la samsung, e de fapt tot quad core 4 nuclee la 1,7 si 4 nuclee la 1,2 care nu pot lucra simultan. La procesare mai mare intra cele la 1,7 iar in backgroung intra cele tactate la 1,2.

Eu nu. Pentru ca tot timpul exista procese / aplicatii care ruleaza in fata si altele in spate. La ce te referi cand zici "nu pot lucra simultan" ? Simultan pe acelasi proces ? Ca asa as intelege. Cele la 1,2 sa se ocupe de background si cele de 1,7 de foreground.

Da si nu. :)

Memorie mai mult folosita rezulta in reziduuri de buffer si implicit incercare curatare RAM Blocks. Asta atrage consum mai mare de baterie. La x86 nu conteaza, atat timp cat e in priza :)) La laptop se vede totusi.

De aceea aplicatii rezidente, cu cat ai mai putine, exista cu atat mai putine cicluri CPU consumate (CPU Cycles), in care il lasi in pace sa doarma :). De aceea se face "debloat", sa ai servicii putine care sa trezeasca procesorul sau nucleele sa faca diversele task-uri in background.

Un kernet "lite" e si consumator de resurse mai mic, dar asta e aproape imposibil, pentru ca fiecare are nevoie de cate ceva. Dar, cei care se pricep in Linux, pot si singuri sa isi optimizeze device-ul.

Of, iar eu intarziat :)) Vorbeam de RAM, scuzati :D

Edit:

E ridicol 8-core. Chiar si 4x4 sau 4+4, whaterver. Care aplicatie sa aibe nevoie de 4 threaduri simultan??? Pe telefon sau chiar tableta?

Nici pe x86 si nici cel mai tare joc din lume nu foloseste decat 2 core-uri. Restul le mai imparte Windows prin diversele taskuri, prin serviciul Multimedia Scheduler.

Totul se bazeaza pe progamarea corecta a GPU-lui, pentru ca are putere de calcul inzecita fata de CPU.

Apple face totul prin prisma GPU. De aceea nu vedem lag in interfata si jocuri.

Crysis 2 pe desktop lucreaza 98% GPU si 2% CPU, doar pentru Wireframe si sunet, prelucrare voci, sau unele calcule simple.

Din pacate vad destui destepti (nu pe aici bineinteles :D) care spun ca Apple nu inventeaza nimic. Dar se pare ca duc inovatia unde este nevoie cel mai mult, adica pe o imbinare perfecta intre hardware si software. Chiar daca nu au trecut pe quad-core si sper sa nu o faca, ma uitam cum A6 zbura prin benchmark-uri, sa nu mai vb de A6X ca deja trecem in alta dimensiune. Din pacate Texas Instruments au renuntat sa mai fabrice procesoare pt telefoane si tablete, caci si ei utilizau GPU de la Imagination Tehnologies. Si la PC conteaza extrem de mult placa grafica. Eu cu o placa video Nvidia Ge Force 9500 GT cu 1024 MB memorie RAM, pixel shader 3, ma joc foarte bine Race Driver Grid, pe 1024x768( ca atat am monitorul) cu grafica High, si cu un amarat de procesor AMD Sempron 140 single core la 2,7 ghz. Am rulat jocul fara probleme, fara un pic de lag, sau alte probleme.

Pe zi ce trece imi place tot mai mult Iphone,stiind ca il scot din cutie si totul merge fara probleme.

Treaba cu placa video este adevarata,tin minte cand am avut Galaxy S l-am comparat cu S plus, si al meu a fost mai rapid datorita placii video si nu a procesorului mai mare.

Eu spun sa nu te grabesti spunand ca il scoti din cutie si totul merge fara probleme. Initializarea unui iPhone 5 necesita WiFi si cont (obligatoriu) la Apple. Nu mi se pare o mare problema instalarea unei aplicatii de pe Play Store, pentru ca nu sunt multumit de cea oferita de producator, credeam ca in asta consta frumusetea Android-ului. Poate ai uitat expresia "there's an app for that" a lui Jobs atunci cand a fost intrebat de ce nu ofera nu-stiu-ce aplicatie sau nu suporta nu-stiu-ce caracteristica.

Sursele de kernel sunt inca gratuite, nu ai nevoie de RUU pentru asta, nu confunda lucrurile.

Am inteles, si nu ma supar daca sunt corectat :D . Despre Apple si telefoanele sale vorbeam in ansamblu. De exemplu mie imi place foarte mult ca incearca sa tina caracteristicile in acord cu software-ul. Cat despre Texas Instruments era foarte bine daca ramaneau in lumea Android, aveau un dual-core cu adevarat capabil si performant+GPU PowerVR SGX 544MP2 cu 6,4 GFLOPS/per core. Eu nu am inteles de ce Google au ales sa mearga spre quad-core cand puteau sa ramana pe dual-core. Poate daca Google mai tempera aceasta prostie numita goana dupa nuclee sau rezolutii, era mult mai bine.

Edited by ionel

O goane trebuie sa fie, ca e in firea omului, de cand gonea dupa mamuti :))

Acum cativa ani era goana dupa MPx la aparatele foto, care apoi s-a mutat la telefoane. Pana la urma s-au stabilizat la 8 MPx pentru ca au gasit un alt iepure, de fapt doi: ecranul si nucleele + GHz.

Eu stau linistit si astept battery race ;)

Da sa fie pe fuga continua, sa nu stea deloc :D . Cred ca battery race o sa inceapa atunci cand......nu vor mai putea baga miezuri sub pastila de siliciu, megakixeli la camere, si inchi la ecrane :)) . Atunci o sa inceapa cursa, doar ca pana atunci s-a epuizat litiul :)) si o sa ne batem cu martienii pt el, cum ne batem cu afganii acum :))

Google nu prea are mare lucru de spus in fata producatorilor de hardware si cred ca Google a profitat de asta sa faca Android-ul si mai bun. Cursa dupa baterie nu va incepe prea curand (a se citi niciodata).

As fi de acord, pana la un punct, cu bateria asa slaba cum e, daca nu ar avea asa putine cicluri de incarcare. O baterie Li-Ion, sau Vasile, :)) cum vreti, are 500-800 cicluri incarcare, asta daca e SimploTech, sau alt brand de renume. Cele ieftine au 150-250 cicluri.

Dupa care adios, nu mai e buna de nimic.

As vrea macar sa vad o baterie cu viata mai lunga. Uite, Dell, spre exemplu, incep sa ofere baterii SimploTech la notebook-uri, cu 3 ani garntie, nu 12 luni ca pana acum, fiind considerata oricum un consumabil. Dar 3 ani, cu utiliizare zilnica e ceva.

Apple foloseste acelasi tip de baterii, de aceea sunt asa de durabile si am multi colegi cu iPhone de ani de zile care au aceeasi autonomie ca la inceput.

Nu conteaza, bateria se duce oricum :))

Stand in priza, bateria primeste un impuls electric, mentinand incarcarea la nivel. Daca il tii doar in priza, nu pierzi cicluri incarcare pentru ca un ciclu inseamna o descarcare sub un anumit nivel, cu incarcare la nivel 100%.

Lenovo are un program sexy, numit Power Manager care se poate personaliza si poti sa ii limitezi incarcarea.

Eu puneam 70% minim unde sa inceapa incarcarea si sa nu depaseasca 98%. Am menajat bateria timp de 4 ani. Si am consumat doar 100 cicluri in 4 ani.

e ok, orice laptop are o limita de unde incepe incarcarea. In jurul a 90% din baterie incepe, daca il repui in priza imediat dupa ce il deconectezi si ajunge la acel procentaj.

Depinde si de producator. Oricum bateria e consumabil.