Clicky

Jump to content

1080P pe telefon. Necesitate, pana de idei a producătorilor, sau doar un moft consumerist???


ionel

Recommended Posts

Tot holbându-mă :D peste multe articole despre tendințele pe anul 2013, am constat cu surprindere că ecranul 1080P, a devenit una dintre lucrurile care trebuie să existe pe un smartphone. Ma uit ca nimeni nu se gândește că un ecran cu așa o rezoluție și autonomia se duce naibii. Am constat că din păcate producătorii mai ales cei de Android mizează foarte mult pe specificații și nu pe autonomie, optimizare, suport, ci doar pe chestii absolut fără nici o importanță cum sunt specificațiile, și mărimea ecranului cât mai mare cu atât mai bine.

Link to comment
Share on other sites

E aceeasi goana cum o facea Intel in 2000 cu Megahertzi. Vad ca acum goana e dupa pixeli si nuclee.

Da, traim in era consumerismului. Functiile care le primim, "ne trebuie".

 

Eu cred, logic gandind, ca producatorul face un studiu de piata. Dar mai cred ca producatorul traieste intr-o lume imaginara, cand crede ca daca 1000 de netoti pe care ii folosesc drept cobai, reprezinta o lume intreaga.

Unele companii, fac studii prin toata lumea, spre exemplu, Intel are foarte multe feedback-uri de pe toata planeta si vad ca pleaca urechea la ce cere cumparatorul.

Apple face la fel. "Se cer" ecrane de 5" sau mai mari, dar ei se incapataneaza sa aduca telefon de 3.5"-4" maxim? Si lumea cumpara cu milioanele, dovada ca nu telefoanele mari sunt cautate, ci cele mai utile.

 

Nu e urat sa ai un ecran 1080p. E chiar splendid. Dar navigatia pe internet nu este inca bine dezvoltata, unii inca mai au ISDN, unii abia au ajuns la 3G 7Mbps, si nu exista continut fullHD inca pe Android. Nici un joc 3D macar.

 

Aici, hardware-ul a luat-o putin cam inainte.

Bateria, evident ca va suferi. Un ecran fullHD are nevoie de LED-uri mai puternice, implicit consum mai mare. AMOLED-ul este si mai mare consumator ca S-IPS sau S-LCD, deci implicit trebuie baterii mai mari.

8-core, evident. Baterie mai mare.

 

"Waste of resources". Intr-o era in care ar trebui sa ne protejam putin planeta, ca asa se zice ca ar trebui sa o facem, noi distrugem resursele cautand metale si materiale ca sa vindem produse inutile, pe banda.

 

Acum telefoanele ies cu miile, de modele, milioane la numar, ce mai, sute de milioane. Le cumpara cineva? Stau pe raft.

Link to comment
Share on other sites

Eu as vrea o baterie standard ca cea de RZR Maxx gen 3000 mAh, ca sa nu mai stau zilnic sa incarc telefonul. In rest rabla mea de SII face orice ii comand, deci mai mult de dual-core, momentan e doar moft. As simti nevoia de 2GB RAM, dar probabil ca va fi aceeasi Marie cu alta palarie, la cum e facut Androidul. 90% din memorie va fi ocupata tot timpul ca si acum si desi ei se jura ca sistemul stie singur sa optimizeze memoria si sa inchida aplicatiile, eu tin sa-i contrazic. Intepeneste destul de des cu memoria la maxim. In functie de ce aduce Galaxy S4 si de pretul lui, posibil sa fie urmatoarea si ultima mea achizitie in materie de telefon mobil. Pana va crapa evident :D

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Share on other sites

Da, si eu as merge pe optimizare, dezvoltare software si pe baterie, dar amintiti-va cum a fost si cu pc-urile si cum este de fapt.

Ca sa vanda, sa castige noi segmente de piata, trebuie sa vina cu ceva nou, ori cel mai de impact lucru, este tot hardware-ul.

Din ce-am vazut anul asta, parca Samsung a umblat si nitel la soft si a introdus aceste noutati in spoturile comerciale.

De ceilalti producatori nu stiu si nu vorbesc.

In ceea ce priveste memoria, eu am 2giga si pot sa spun ca-mi sta undeva la 52-65%. Uneori o ia razna si il gasesc pe la 70%, dar il mai domolesc cu task killer, desi nu cred ca la telefonul asta se mai simte interventia lui.

Cand aveam S2 sau Note1, il simteam ca se misca ceva mai greu, cresteau lag-urile si agata aiurea. Task killer-ul il domolea instant.

Link to comment
Share on other sites

Pai de aceea seria Nexus e cea mai buna, e simplu, fara customizari, "Sense", "Nature UX", bloatware. E chel, simplu, efficient. Eu vad pe tableta, merge impecabil cu 1GB RAM, orice joc, aplicatie, multitasking, ruleaza fara lag. Nu am telefonul Nexus, dar mi l-ar place, in defavoarea lui Note, daca era mai bine "slefuit"

Link to comment
Share on other sites

Nimeni nu se gândește la biata noastră planetă. Toată lumea vrea metale rare sau extrem de rare, dar trec peste faptul ca exploatarea si rafinarea acestora costa foarte multe vieti. Mă uit cu dezgust ceea ce se încearcă să se facă și în biata noastră țară, la Roșia Montană, cum politicienii noștri vor să vândă pe un pumn de bani siguranța și dreptul la un mediu curat pentru urmașii noștri. Aurul a devenit un metal comun si ieftin, să vedeți cât costă metalele rare bagate in telefoane, tablete, televizoare si alte chestii. Schimbarea hardware-ului in fiecare an, inseamna o risipa enorma de resurse, care din pacate se imputineaza din ce in ce mai mult.

Edited by ionel
Link to comment
Share on other sites

Eh, asta cu Rosia Montana, nu stiu daca e chiar asa cum spui tu si cum o prezinta asa zisii ecologisti.

Din cate am inteles, fara sa ma aplec prea mult asupra problemei asteia, se pare ca in mai toata europa se foloseste o tehnologie mai slaba si mai putin sigura decat cea care s-ar folosi in Romania, dar noi trebuie sa fim mai ai dreacu.

Problema pe care o vad eu, este cu totul alta si tine de pretul cu care s-ar concesiona acele grupuri de mine.

Ca asta cu mediu, e cam trasa de par.

 

Stii, am constatat ca in multe domenii legea europeana impreuna cu gramada ei de norme, nu se prea aplica peste tot, dar se aplica cu sarg in tarisoara noastra de cacao.

Intreaba pe cineva care are un magazin alimentar si apoi dupa ce afli ce anume trebuie sa faca si sa respecte acel om, du-te in Grecia, Italia, Spania si uita-te la acelasi gen de magazin si apoi mai vorbim.

Link to comment
Share on other sites

Marketingul este la putere acum, care nu stie sa minta si sa faca marketing se duce dracului. Toata Olimpiada a fost plina de inteligent, intuitiv, uman, de ma apucase nervul. Dar uite-i ca vand extrem de mult. HTC care da putin pe marketing i-a lovit pana de idei, mai dau un F5 la seria One (x+), mai pun o bucata de 5 inchi 1080p- clar o lipsa crasa de idei inovative, de ceva care sa fie cu adevarat bun. Din pacate cu fiecare an consumatorul primeste un pumn puternic in stomacul portofelului, pentru ca na e dual-core, quad-core, acum octa-core si 1080 p. Pun pariu ca o sa-mi iau soc la preturile noilor smartphonuri anuntate la MWC :D

Link to comment
Share on other sites

Nu-ti face griji de preturi, intotdeauna vor fi sub Apple cel putin. Si legat de HTC ca nu-s inovatori, tocmai ce-am citit o stire de nu stiam daca sa rad sau sa plang. Fiindca au lansat telefoane cu ecranul cat paleta de ping-pong sau gandit sa lanseze HTC mini, o telecomanda pentru telefon sa nu stai tot timpul cu caramida la ureche. Acum pare logica tendinta de crestere a ecranelor, ca sa mai vanda niste gadget-uri care sa te ajuta sa manevrezi telefonul. Ho ho ho!

 

Edited by Sp1tfire
Link to comment
Share on other sites

La Rosia Montana e o problema extrem de grava, din cauza faptului ca se va vinde la pret extrem de mic. 4 miliarde de $ in 20 de ani, pe 300 de tone de aur(si inca cateva metale rare) pe care nu le mentioneaza nimeni, tocmai pentru a cumpara cu cativa banuti, un zacamant extrem de valoros. Eu nu vorbesc de legile europene, eu vorbesc de faptul ca aceasta companie din pacate are antecedente de a provoca adevarate catastrofe de mediu, prin norme de siguranta foarte slabe. Prin Africa au facut ravagii la niste exploatari de aur. La noi va fi un baraj de 160 de m ce va zagazui un lac ce va ocupa peste 600 de hectare care va fi plin de cianuri :unsure:. Despre asta este vorba din pacate. A si 4 munti rasi de pe suprafata pamantului.

 

:))

Edited by mesersmith
Link to comment
Share on other sites

Pai de aceea seria Nexus e cea mai buna, e simplu, fara customizari, "Sense", "Nature UX", bloatware. E chel, simplu, efficient. Eu vad pe tableta, merge impecabil cu 1GB RAM, orice joc, aplicatie, multitasking, ruleaza fara lag. Nu am telefonul Nexus, dar mi l-ar place, in defavoarea lui Note, daca era mai bine "slefuit"

 

Să ști că ai dreptate.

Înainte să iau Nexus 7 și Nexus 4 am probat aproape toate tabletele și telefoanele să văd cum stau la capitolul lag și stutter și rezultatul a fost că cele din seria Nexus ies un pic în față.

Google-ul a optimizat cel mai bine Android-ul, dintre toți producători de telefoane(samsung, htc, etc) și este normal să fie așa.

Edited by Tyler Durden
Link to comment
Share on other sites

Eu am vazut ca si jocurile au o fluenta anume. Pentru ca am facut comparatie cu Note 10 care il mai am (si sacadeaza), nu am observat intreruperi sau lag prin jocuri. Culmea, Exynos la FLOPS, are mai "multi" :)) dar depinde si de programator, foarte mult cum stie sa ii foloseasca si de ce mai face tableta prin fundal, fara sa vedem noi (servicii rezidente).

Link to comment
Share on other sites

Da dar din pacate la seriile Nexus toti "partenerii" hardware ai Google fac in asa fel incat sa nu le fie caniblizate vanzarile la varfurile lor de gama. De exemplu Nexus 4 care desi incorporeaza un procesor foarte bun LG s-a zgarcit extrem de mult la memoria interna, care astazi este un lucru imperios necesar, sa fie cat mai mare. Singura companie care poate risca totul pentru ca nu ar avea nimic de pierdut ar fi Motorola. Ar iesi un telefon extrem de interesant. Bineinteles sa nu fie paleta de pingpong si sa nu aiba full-hd. :D:))

Edited by ionel
Link to comment
Share on other sites

E o vorba: "Inteligenta pe suprafata Pamantului e constanta. Populatia e in crestere". Asa si cu ideiile inovatoare, design=ul estetic si celelalte. Nu le poate face / avea toata lumea. Dar toata lumea poate pune harware pe steroizi. Si atunci compensezi lipsa de idei cu hardware de ultima ora. Si cum nu toata lumea stie sa aprecieze un telefon frumos (care de regula e si scump) sau o inovatie folositoare (dar careia trebuie sa-i gasesti utilitatea pentru tine si sa inveti sa o folosesti, adica sa-ti pui capul la contributie), dar mare majoritate stie ca 1080p > 720p si octo > quad, se intalneste cererea cu oferta. Adica clientii redusi, ingusti cu firmele reduse, inguste.

Problema este aia pe care o spuneati voi, cu resursele pe care le folosim pentru NIMIC altceva decat satisfacerea ego-ului.

Link to comment
Share on other sites

Alegerea e a consumatorilor, care sunt "ajutati" sa cumpere cate un dispozitiv nou in fiecare an. Asa cum a spus si Deio, hardware-ul a luat-o cu mult inaintea software-ului, e mai facil sa faci un hardware performant decat sa stai sa optimizezi zeci de dispozitive. Plasezi magarul in curtea producatorilor de hardware, care exact asta asteapta. Transformer TF300TG este o bijuterie, dar care inca mai are lag in anumite privinte. Nu exista browser pe care navigarea sa mearga snur. Mai sunt situatii in care se mai intalneste putin lag, dar se vad imbunatatiri mari cu fiecare update. Degeaba ne batem noi aici in replici, pentru ca sunt sigur ca galaxy S IV va avea ecran 1080p.

Link to comment
Share on other sites

Da,si eu sunt sigur ca S4 o sa aiba Full hd si octa-core,dar eu am alta nemultumire,de ce un telefon de 600-700 lei este identic la meniu cu unu de 2000+,poate nu toata lumea isi cumpara S3 pentru jocuri etc,poate ca in suma aceea isi doreste o alta interfata,un soft exclusiv pentru el,muult mai stabil,cred ca daca venea cu 4gb RAM era ocupat 3,5gb si se misca la fel ca unu cu 1gb si lista poate continua,asta este marea mea dezamagire,inclusiv la S3 si Note2,agenda se deschide dupa 2 secunde,daca am multe pagini deschise pe internet si vreau sa le inchid are lag,asta astept de la S4 un soft bine pus la punct si o versiune de Android care sa existe doar pe terminalele de top.Dar sunt 99% sanse sa nu se intample si de aceea cred ca o sa trec la iphone sau viitorul Nexus doar daca o sa il fabrice Samsung.

Link to comment
Share on other sites

Ocuparea resurselor nu e un lucru rau. Ce rost are sa ramana 3 G liberi din 4 daca nu sunt folositi? Problema nu e in ocuparea resurselor, ci in optimizarea ocuparii. Poate tu vrei ca interfata de pe S III sa nu se gaseasca pe Note, dar mie unul imi place sa vad aceeasi interfata, tine de uniformizare, de recunoastere. Te uiti la interfata si iti dai seama ca ai un telefon Samsung cu Android. Lag-ul de care spui tine si de factori externi (daca ai 10 contacte se va deschide mai usor decat in momentul cand ai 300), dar adevarul este ca nu se face optimizarea softului atat de mult pe cat ar trebui. Ma uit la kernel-urile facute de comunitate pentru fiecare gadget existent, multe din ele fac gadget-ul sa se miste mult mai bine si mai fluent. Aici ar trebui sa se investeasca masiv. Sunt sute de optiuni in kernel care ar ajuta mai mult decat imbunatatirile aduse Android-ului de catre Google. Ultimul iPhone merge bine doar cu versiunea de iOS pe care o are in momentul lansarii, poate si cu urmatoarea versiune. Cu cat iOS avanseaza, cu atat iPhone-ul cu hardware vechi va merge mai rau.

Link to comment
Share on other sites

Mihai, cu un lucru nu pot fi de acord și anume cu nr de contacte.

Eu am lag mic la contacte și am peste o mie.

Dar instalează alt manager de contacte și o să vezi că, indiferent de câte ai, se va deschide instantaneu, ceea ce înseamnă că e vorba despre un soft prost făcut în cazul celui de la samsung.

Am pus pe un s 3 un astfel de manager și uriașul lag pe care îl avea a dispărut în totalitate.

 

 

Scris de pe cel mai tare patefon din lume, Note2

Link to comment
Share on other sites

Ocuparea resurselor nu e un lucru rau. Ce rost are sa ramana 3 G liberi din 4 daca nu sunt folositi? Problema nu e in ocuparea resurselor, ci in optimizarea ocuparii.

Perfect de acord. Am mai prezentat undeva cat am liber pe N9. Acum ma uit si am 42 MB free din 1 GB. Ma uit si pe PC cu W7: 898 MB free din 8 GB.

Link to comment
Share on other sites

Pai sa fie aproape plina, dar sa se si goleasca cum trebuie. Daca deschizi un joc pe Android in conditiile expuse de tine, Innoxius, s-a terminat. Scartaie, paraie, ragaie si ajungi la restart ca nu te mai intelegi cu el.

 

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Share on other sites

Da, asa e. Sa faca loc la ce apare nou. Uite, de curiozitate, ca sa fie totul clar de la mine, m-am uitat si la tableta: 60% free din 1 GB. Si nu ma pot plange de bloatware. Si Lenovo (am, printre altele, Kanji Pack pentru tastatura :)) ), dar si Vodafone (Media Server :)) ).

Link to comment
Share on other sites

Ok,cu alt manager de contacte merge ok,dar normal ar fi,la suma asta sa nu caut sa il peticesc,sa caut aplicatii,poate poate o sa se deschida mai repede.

Nu am zis ca nu imi place ca Interfata sa fie la fel si pe Note2,am zis ca mi-as dori ca telefoanele de top sa se deosebeasca de cele mid sau low.Am in familie un Ace2 care este identic cu al meu la interfata si primesc intrebare ce face al tau si al meu nu? Nu puteam sa ii explic numarul de nuclee etc.ca nu ar fi inteles.Avea instalat Nfs si se misca la fel de frumos ca al meu.Youtube se deschide mai repede pe Ace2 decat pe al meu,aceeasi conexiune WI-FI si cu asta am realizat cata importanta acorda Samsung telefonului care ii reprezinta. Galaxy Nexus 4.2 se misca mai bine prin meniu,internet decat S3 cu 4.1.2.Telefonul este foarte bun,dar il trage softul in jos.

Edited by gabyzzuu
Link to comment
Share on other sites

Gabi, ai foarte mare dreptate.

Pentru unii nu contează că mai are lag sau stutter pentru câteva secunde atâta timp cât e operațional în limitele normale.

Tu văd că ești power user cum sunt eu, așa că data viitoare când îți cumperi un smartphone, ști că trebuie să cumperi un Nexus.

 

 

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use