Clicky

Jump to content

Miriada de tablete, marca Samsung


Recommended Posts

Sincer, cred ca Samsung sunt compania cu cele mai multe modele de tablete pe piata. Au toate marimile si culorile. Intrebarea mea este, unde vor sa ajunga? Care este scopul lansarii a zeci de modele de tablete, dand astfel apa la moara lui Apple sa spuna, pe buna dreptate ca Ecosistemul Android este fragmentat, contribuind astfel si Samsung la o fragmentare mai mare. Fragmentare? Da, pentru ca sunt atatea configuratii hardware si aplicatiile nu pot tine pasul cu optimizarile, mereu apar alte noi configuratii.

 

De aceea unele jocuri si/sau aplicatii nu va merg pe tablete/telefoane. Eu am jocuri care nu le pot juca pe unele tablete, pur si simplu nu se instaleaza.

 

Si atunci Samsung, ce faci? De ce umpli piata cu si mai multe tablete? Doresti sa castigi cota piata? Sa "furi" clienti de la Apple? Sigur, dar nu prin lansarea a zeci de tablete, ci prin dispunerea a maxim 2-3 modele extrem de bune si atragatoare.

Hai sa vedem cate modele de tablete are Samsung: http://www.gsmarena....me=0&sFreeText= Oooops, 27 modele. Extrem de multe. Aproape fiecare are hardware diferit. Cu tot cu variantele "N", trec de 30. In lista puteti da click pe linkuri ca sa le vedeti specificatiile.

 

Sa le luam pe marime display:

 

- Galaxy Tab 10.1" sunt 8 modele. Fara a lua in calcul variantele europene cu "N" care au design diferit ca sa nu fie dati in judecata de Apple.

- Galaxy Tab 8.9 sunt 3 modele, cu si fara 3G/LTE

- Galaxy Tab 7" sunt 8 modele, numarul este mare pentru ca au sau nu 3G/LTE sau sunt brandu-ite diferit.

- Galaxy Tab 7.7" sunt 2 cu si fara 3G

- Galaxy Note 5.3" sunt 3 modele, cu si fara LTE sau NFC.

- Galaxy 5 WiFi 5" este 1 model.

 

Mai au ramas tabletele zvon, Samsung "Expresso", exista un articol pe site-ul sora, Tablet-News (limba engleza). Alt hardware, alte rezolutii.

 

Ce nu imi place, este ca exista prea multe diferente hardware, sunt integrate cu Qualcomm, Nvidia, Exynos (fostul Orion - Samsung proprietar), Hummingbird, Texas Instruments.

 

Nu face decat sa nenoroceasca pe programatori. Nu este usor sa dezvolti o aplicatie pentru segmentul mobil, mai ales cand exista o asemenea varietate de hardware. Trebuie sa lucrezi cot la cot cu producatorul de procesoare pentru drivere si integrator (Samsung), ca sa poti scoate ce e mai bun din sistem. Se vad rezultate, FC multe la aplicatii, unele jocuri sacadeaza, sau nu se instaleaza deloc.

 

Oare este bine sa avem pe piata o asa mare varietate de terminale? Si partea rea este ca si telefoanele intra in aceasta categorie, acolo e dezastru la cate modele sunt pe piata. Ok, sunt de acord ca telefoanele sunt dupa gusturi si varietatea e buna pentru ca ai de unde alege. Dar la tablete parca e altfel. Telefonul ti-l mai schimbi, oarecum, dar tableta e ca un laptop, nu poti lunar sa ti-o schimbi.

Link to post
Share on other sites

Asta e marele avantaj Apple si dezavantaj Android..

 

Are si Apple lipsurile lui. Ti-o spune un posesor de iPad. Lipsa Flash, (inca mai sunt pagini multe), lipsa SD card, USB si personalizarea unor aspecte ale interfetei. Dar stabilitate-tranzitie fluenta-standby/autonomie incredibila, inca nu o are nimeni.

Link to post
Share on other sites

Disperare sa ajunga no. 1. Si daca pot produce (ca doar ei le produc) toate variantele posibile si imposibile, de ce nu ? De undeva tot sare malaiul si cota de piata. Pacat, ar fi in stare sa faca mai putine si mai bune, dar, probabil asa o fi cultura in Orientul Indepartat: cantitatea conteaza.

Link to post
Share on other sites

Legat de subiect.. tocmai mi-am vandut Galaxy Tab-ul 8.9". N-a fost o alegere prea inspirata, CPU Tegra 2 nu facea fata apetitului lui Gingerbread Honeycomb in ce priveste puterea de procesare. Avea lag urias, m-a disperat la culme uneori. Voi face o pauza mai lunga pana sa cumpar alta tableta!

Link to post
Share on other sites

Vezi ca P7300 nu vine cu Gingerbread, ci cu 3.2 Honeycomb, dar ai dreptate, avea un lag dezastruos. Cred ca mai bine astepti pana iese Note 10.1

 

Le-am încurcat, da e vorba de Honeycomb.

 

Cred ca voi astepta o tableta cu Windows 8 :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use