E oarecum logic că se bazează pe Android, deoarece este mai greu să inventezi decât să reinventezi. În plus s-a dovedit faptul că este un OS bun. Că nu au făcut totul de la zero e și datorită presiunii venite din toate părțile, să vină cu ceva. Logica e simplă:
Aproape toate telefoanele sunt fabricate în China
În China aceste telefoane cu siguranță se vor vinde (și) cu Harmony OS (acest lucru nu și l-au permis coreeni cu Bada sau Tizen, sortite eșecului)
Cel mai interesant lucru însă, este că nu s-au axat pe telefoane, deoarece acolo e greu să concurezi cu Android și iOS, au apăsat însă pedala pe ecosistem și în special pe diversificarea utilității acestui OS. Am văzut că funcționează chiar și pe dispozitive cu 128kb RAM (becuri, aplici smart)
În contextul de mai sus și luând în calcul apetitul consumatorilor pentru dispozitive IoT (aspiratoare, lămpi, brățări fitness și multe alte zeci de astfel de dispozitive), dar și purtabile, consider că acest OS nu este sortit eșecului, mai ales că acestea nu trebui neapărat folosite în (sau cu) ecositemul Google.
Dacă Harmony OS nu moare în următorii 2 ani (și nu cred că se va întâmpla asta), atunci în 5 ani poate deveni un concurent redutabil pentru iOS și Android și nu m-aș mira dacă Google s-ar cere pe el cu Gapps la un moment dat.