Clicky

Jump to content

About This Club

Drumeție: Călătorie (făcută pe jos); excursie, turism (DEX). Deci nu auto, moto, ciclo sau segway. Călătorie cu propriile puteri.
  1. What's new in this club
  2. Munții noștri este foarte ok pentru traseele marcate și drumețiile ușoare. Pentru confort psihic că ești pe drumul cel bun. Pentru trasee lungi și nemarcate trebuie gps montan.
  3. Pentru varfuri folosesc PeakFinder. Se pare ca ViewRanger am testat-o, ca imi apare in lista. Mie imi place Muntii Nostri si pentru ca imi aminteste de tinerete, cand bateam muntii cu hartile lor tiparite
  4. Iti mai recomand ViewRanger. Aplicatia are si mod offline si mai incorporeaza si un mod AR in care indrepti camera catre munti si iti zice denumirea lor. Functia cea mai interesanta este ca traseele parcurse pot fi share-uite cu altii si apar sub forma de track-uri. Este utila pentru traseele nemarcate. Este foarte complexa la setari si se poate seta inclusiv intervalul de timp la care gps-ul sa inregistreze traseul. Merita sa arunci un ochi si peste aplicatia asta.
  5. Am scris de ea si la Aplicatii Android, dar o sa o descriu aici, ca e mai potrivit locul. E gratuita (are reclame, dar nu deranjante), se descarca din Google Play. Hartile sunt cele care apar in variantele tiparite ale colectiei "Muntii Nostri". Sunt harti bitmap, nu vectoriale. De aceea ocupa mult spatiu (cea cu Fagaras are peste 330 MB), dar o tineti instalata doar pe cea de care aveti nevoie. In timpul utilizarii pe munte aveti nevoie doar de GPS. Localizarea pe harta este neasteptat de exacta si se face prin apasarea pe butonul din stanga jos. Locatia va apare pe harta ca un punct rosu. GPS-ul nu e folosit decat atunci cand aveti nevoie. In coltul din dreapta-sus apare un satelit. Asta inseamna "pozitionare". Cand nu mai vreti sa va localizeze, mai apasati o data pe buton si satelitul dispare, insemnand ca nu veti mai fi localizat (punctul rosu nu se deplaseaza pe harta). Al doilea buton este folosit pentru afisarea diferitelor repere care nu apar pe harta. Cu al treilea buton indepartam reperele de pe harta sau punctele de interes (vezi mai jos). Butonul de informatii arata legenda hartilor. La Setari avem doar posibilitatea de a alege limba interfetei (romana sau engleza). La Cautare avem posibilitatea de a cauta Trasee marcate sau Puncte de interes. Dupa ce am ales un punct de interes, acesta este plasat pe harta cu un pin si pozitia GPS. Daca indepartam balonul, pin-ul ramane. Se poate indeparta prin utilizarea butonului al treilea. Pentru trasee avem doua tab-uri, unul cu detalii si al doilea o descriere destul de amanuntita. Un singur bug am descoperit: la fiecare pornire, aplicatia verifica daca sunt actualizari ale hartilor instalate si daca da, le actualizeaza automat. Daca nu am semnal (ceva normal in timpul utilizarii), se chinuie la nesfarsit si nu poti da anulare, astfel ca stai pe munte cu o aplicatie inutilizabila. Solutia este sa opresti datele mobile, caz in care se prinde imediat ca nu ai net si poti trece mai departe.
  6. Un traseu relativ la limita pentru cineva care sta toata ziua la calculator, dar nu un capat de tara. Doar trei zile am avut febra musculara Ei zic ca e de 2,5 ore. Poate pentru cabanierul de la Barcaciu. Mie mi-a luat cam 3h15' de mers efectiv, 4 h cu tot cu opriri. Opriri care s-au prelungit brusc pe la 2/3 din traseul dus si asta datorita aparitiei 4G-ului. Fiind o diferenta de nivel de aproape 850 m pe o lungime destul de mica, sunt cateva portiuni cu pante accentuate. Trebuie sa va luati de jos toata apa pe care o considerati necesara pana la Barcaciu (eu am luat 2 l si a fost la limita) pentru ca pe traseu nu veti gasi nici un izvor. La fel si cu mancarea, sus e mai mult un refugiu, nu am vazut sa pregateasca mancare. In schimb au apa, duș si WC-uri. Cu toate ca era perioada de concedii, drumul nu e aglomerat. Nu am intalnit pe parcurs pe nimeni. Sus, majoritatea erau straini. Eram 3 romani, 3 nemti, 3 austrieci, 2 polonezi si 4 croati. Dar e OK, pentru ca nu am vazut nici macar un singur gunoi pe tot traseul. Intotdeauna am fost de parere ca trasele turistice (pe jos sau auto) trebuie lasate cat mai inaccesibile, pentru a nu ajunge tot melteanu pe munte. Traseul este foarte bine marcat, o buna portiune are marcaje noi. A doua jumatate a traseului se urca pe Piciorul Barcaciului, abrut rau de tot si asta. Pe traseu puteti admira si niste defrisari mioritice. Sau niste glume bune Indicatorul de mai sus se citeste "Poate, repetam, poate, daca esti odihnit, reusesti sa faci portiunea asta in 40' la coborare, nu la urcare". Dar, odata ajuns la cabana ai parte de peisaje superbe sau poti pleca mai departe Asa cum au facut cei doi polonezi. Baieti tineri, fara bagaje, doar un pic de mancare si apa, au urcat in aceeasi zi pana la Lacul Avrig (inca 3 ore de urcare) si s-au intors la Poiana Neamtului. Au ajuns cu 4 ore dupa mine. Dar unul dintre ei, din cauza efortului sustinut, nu putea sa stea la masa, cu piciorul indoit, de cârcel. Asta e, muntele nu iarta "vitejiile". Pana la urma a avut noroc ca nu l-a apucat pe traseu. Eu am fost mai cuminte, m-am intors dupa o ora de odihna. Pe pajistea din fata cabanei iti poti pune cortul pentru 5 lei / noapte / persoana Pe drumul de intoarcere am mai avut parte de frumuseti. In zare se vad Sibiul, Avrigul, Porumbacul de Jos si Porumbacul de Sus. Mai multe informatii http://poiana-neamtului.ro/ http://www.barcaciu.ro/
  7.  
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use