Clicky

Jump to content

Sunteti norocosi la.......?


ionel

Recommended Posts

Chiar daca acest forum este legat de tehnologie, totusi m-am gandit la un subiect putin mai diferit de discutie. De cele mai multe ori aud oameni care spun ca au noroc la cutare lucru: unii la bani, altii la alte chestiuni. Si fiindca eu am lansat provocarea haideti sa fiu eu primul care o sa sparg gheata.

Ma consider norocos la in foarte multe aspecte. In primul rand ma consider norocos (desi cred ca voi starni zambete, sau chiar hohote), ca m-am nascut roman. Imi pare bine ca am onoarea de a locui pe tarmurile mioritice. Apoi cred ca cel mai mare noroc il am la oameni. Am intalnit oameni de cele mai multe ori care si-au dorit sa ma ajute cu ce au stiut mai bine, cu sfaturi, sau cu actiuni care m-au ajutat sa imi descoper calitatile, care m-au ajutat sa ma construiesc si sa fiu ceea ce sunt astazi sau ceea voi fi. Restul noroacelor :D nu chiar conteaza pentru mine, caci mi-am dat seama ca este esential sa intalnesti oamenii potriviti, mai mult decat orice. Acum ca gheata este sparta, va invit sa spunti la ce sunteti norocosi.

Link to comment
Share on other sites

Norocul e o notiune foarte abstracta in mintea mea, tot cam asa ca si destinul, soarta sau genul asta de lucruri necontrolabile, nemasurabile.

Eu de exemplu, nu cred ca sunt norocos sau ghinionist, chiar daca mi s-au intamplat si lucruri bune sau rele de-a lungul timpului.

Aveam o cunostinta care-mi spunea ca mereu i se intampla sa gaseasca loc de parcare. Locuia in bucuresti. Surprinzator este ca de cateva zeci de ori cand am fost impreuna in nu stiu ce locuri, mereu s-a intamplat sa gasesc loc de parcare. Imi spunea ca asta se datoreaza exclusiv faptului ca e norocoasa. Asa sa fie oare sau e pur si simplu o intamplare repetata?

Nu am luat in seama lucrurile astea, desi acum cand ai deschis tu discutia asta, ma gandesc ca puteam sa ma urc in masina cu ea si sa ma duc in 20 de locuri in bucuresti, in aceeasi zi si sa vedem daca de fiecare data se intampla asa.

Cred ca e o chestiune de perceptie personala.

Un alt exemplu: eu nu merg deloc pe jos. Ce sanse am sa gasesc ceva pe jos? Niciuna. Aveam un amic in copilarie care era cam cocosat si mergea numai cu capul in jos. Mereu gasea diverse lucruri. Era el mai norocos sau era doar cocosat si se uita in jos?

Chestia asta e la fel de cuantificabila ca si religia, adica sunt foarte multe intamplari in viata unui om, care pot fi puse pe seama norocului, aidoma religiei, fara sa aiba vreuna dintre ele vreo legatura cu intamplarea propriu-zisa. Dar eu cred ca e vorba doar de nevoia omului de a pune anumite lucruri, pe seama unor puteri, fenomene peste puterea lui de intelegere.

Link to comment
Share on other sites

Pana la urma norocul vine din gandirea si sugestiile noastre. Un om care nu are incredere in el se considera ghinionist, de cele mai multe ori, fara sa isi dea seama ca de fapt orice lucru porneste de la sugestiile negative cu care isi omoara sinele. Uneori se intampla ca "norocul" sa fie doar o coincidenta, insa cand acel lucru se repeta trece intr-o alta sfera, diferita de coincidentele intamplatoare. De exemplu norocul la bani, este doar o incredere in sine ca orice actiune pe care o intreprinzi poate aduce bani. De fapt tu atragi banii prin sugestiile pe care ti le dai. Personal am ajuns sa cred in noroc, cand am privit retrospectiv, si am analizat oamenii pe care i-am intalnit, si forta pozitiva pe care mi-au dat-o. Bineinteles ca am gasit si oameni care nu imi doreau binele, dar i-am mirosit si m-am indepartat de ei. Dar niciodata nu mi-am zis in gand, ca o sa intalnesc oameni buni in cale, ei pur si simplu au aparut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use