Clicky

Jump to content
Szilárd Ervin Szőgyenyi

Asa se asambleaza un iPad la Foxconn

Recommended Posts

Daca nu ma insel, e pentru prima oara cand se prezinta un video cu conditiile de lucru de la Foxconn si cu fragmente din procesul de productie al tabletei Apple iPad:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5cL60TYY8oQ

 

Articolul si alte detalii pe site.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesant. Asteptam mai multe video-uri de la mai multe companii.

 

Da ar fi interesant.

 

Legat de acest video si aparitia lui de acum, sunt sigur ca e rezultatul campaniei de denigrarea indreptata impotriva Apple. Au simtit nevoia sa vina cu materiale media linistitoare. Din pacate nu vom vedea clipuri facute de angajati, acestea ar fi mult mai interesante, sun sigur!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Deio

Companiile nu prea prefera sa isi arate interiorul, nu neaparat din cauza spionajului industrial, ci din cauza conditiilor grele de lucru. La ei este ceva obisnuit, iar pe vremuri se asamblau componente in garaje (nu roboti cu SMD-uri) si nu era o problema. Dar acum ti-i pui in cap pe cei de la organizatiile "Human Rights" si nimeni nu vrea asta. Am si eu poze mai vechi cu Seasonic, Gigabyte, etc si se vede ca lucrau in hale si fara prea multe protectii, mai ales unde era coroziune.

 

Multi stiu in ce conditii grele se lucreaza in China sau Taiwan, de fapt Shenzen (cartierul industrial unde e si Foxconn), dar este o vorba inteleapta care spune: "different countries, different customs" - tara diferita, obiceiuri diferite. Religii si concepte de viata diferite. Eu ii admir si respect, chinezii sunt una din cele mai vechi civilizatii (cu egiptenii si hindu) si au o disciplina pe care noi europenii nu o putem asimila si intelege. Onoare si sacrificiu pentru binele comunitatii. Mai avem multe de invatat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use