Clicky

Jump to content

Aparat de sudura


MaryanCercel

Recommended Posts

Salut Prieteni. Nu am sudat niciodată. Doresc sa îmi recomandați un aparat de sudura cu invertor. Doresc sa il am casa (apartament de bloc) pentru lucruri minore, Profile, balamale de uși metalice, șuruburi, chestii minore. Doresc in special sa pot suda aluminiul, cuprul, titaniul, fonta, etc. dacă se poate cu sudura fără sa facă bravule mari, Un începător ca mine nu are nevoie de chinezărie ordinare. sunt dispus sa ofer 450-500 lei ceva fin dar și bun. Va multumesc mult.

Link to comment
Share on other sites

Pentru materialele astea îți trebuie în primul rând „meserie“. Nu e ca la oțel. Și îți trebuie sudare WIG (Wolfram Inert Gaz). Îi mai zice TIG (Tungsten Inert Gaz). Deci butelie cu gaz. Argon. Există scule combinate, care știu două procedee, electrod învelit (MMA) și WIG. Dar nici vorbă de prețurile alea. Ceva de genul https://www.emag.ro/invertor-de-sudura-profesional-velt-tig-mma-180-180-a-230-v-14-kg-accesorii-incluse-7712000180/pd/DWWCB7BBM/?utm_campaign=share+product&utm_medium=android&utm_source=mobile+app

Deci nevoie de echipament, butelie și material de adaos (vergele din materialul de sudat).

Ca idee, sudarea titanului este cea mai problematică, pentru că, mai ales la temperatura aia, are o afinitate extremă la oxigen. Dacă zona nu e protejată suficient (asta e treaba argonului) până când materialul se răcește la 400°C, titanul se oxidează.

Iar sudarea a două piese din materiale diferite e deja artă.

Cu totul altfel stă treaba în cazul lipirii (brazării).

Link to comment
Share on other sites

OK, suna frumos, dar induce confuzie. Cand aud de invertor ma gandesc la ceva care primeste curent continuu pe care -l transforma in curent alternativ. In cazul aparatului de sudura parca nu se intampla acest fenomen. 

Link to comment
Share on other sites

Da, e corect ce zici. Nici eu nu am inteles de ce le-au spus asa. Ideea e ca power inverter (ala care, asa cum bine zici, transforma DC in AC) nu e tot aia cu welding inverter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use