Clicky

Jump to content

Comisioane paypal - invoice


Gabii

Recommended Posts

Salut. As vrea sa stiu care este comisionul de plata a unui Invoice pe Paypal cand cel care plateste se afla in India si cel care primeste in romania, sau cum as putea seta ca cel care plateste invoice ul sa plateasca si taxele de transfer? in loc sa mi se scada mie din valoarea primita

Multimesc

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

N-ai cum sa setezi tu. Trebuie sa ceri mai multi bani. Nu cred ca depinde de tara, comisionul e standard daca e vorba de o vanzare. Mi se pare ca nu iau comision daca e vorba de bani dati drept cadou. Trebuie sa fie pe site-ul PayPal informatiile astea.

 

Sent from my MI 5 Pro using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

E regula generala (nu doar la PayPal, in comert in general) ca vanzatorul datoreaza taxe, comisioane si alte speze. Asa cum zicea colegul, vanzatorul nu are decat sa le puna in pret. Exemplul cel mai clar: vanzatorul datoreaza TVA. El il incaseaza de la cumparator si il plateste mai departe.

 

Dar, stiu ca acum multi ani, cand am platit o cazare in Grecia, intelegerea mea cu proprietarul a fost ca platesc si comisioanele lui bancare. El nu avea de unde sa stie cat vor fi (nu stia el cat e comisionul BCR la banca lui din Grecia). Si stiu ca a emis un ordin de incasare electronic, care a ajuns la mine in cont (contul de online banking) si ala continea defalcat valoarea cazarii si a tuturor spezelor bancare, gata calculate de catre bancile de pe traseu.

 

Ce vreau sa zic e ca, daca la banci se poate si se practica, ar fi normal ca si PayPal sa ofere asta.

Link to comment
Share on other sites

Am tot cautat care este procentajul dar nu imi ies calculele.

La selling goods & services comisionul e 3.4% +0.39$ . La 20 de dolari cat am primit asta ar insemna 0.68 + 0.39 = 1.07 $, iar eu am platit taxe intr un total de 1.34 $. Comision mai mare nu am vazut nicaieri ca sa imi iasa suma de 1.34. Nu mi e de suma, ca e putin, dar vreau sa stiu la urmatoarele tranzactii.

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use