Clicky

Jump to content

Tv Samsung stricat


Recommended Posts

Va salut. Am un Televizor LCD SAMSUNG UE32H5300 nu se aprinde deloc nici LED-ul martorul de functionare nu se aprinde deloc (zici ca este scos din priza) Stiti cumva unde sa ma uit sa verific sa masor?. Am masurat rezistenta, am masurat conectorii care trec de la o placa integrata la alta si este in regula. Condesatorii sunt ok. Are careva idei? Va rog fara service, fara "la gunoi". Poate exista vreo sansa. Ma adresaz oamenilor care au cunostinta. Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

Acea poza reprezinta placa PSU a TV-ului?

Siguranta ai masurat-o?


O bagi in priza si cu un aparat de masura pe voltaj DC (continuu) vezi daca ai tensiuni iesire. Mare atentie! Acolo sunt si 400V (la intrarea tranzistorului comutatie)! Nu pui mana pe nimic si nu atingi cu nimic metalic.

Link to comment
Share on other sites

Daca se arde siguranta, intotdeauna la o sursa in comutatie e inutil sa mai incerci sa o repari. Se arde tot blocul de comutatie, deoarece e foarte rapid si frecvente mari (50KHz).

 

Acum, tu s-ar putea sa ai noroc. Siguranta intacta, pasii de masurare sunt urmatorii: Masori puntea de redresare la iesirea ei, daca ai tensiune de 400V. Mai bine, masori pe plus si minus la legarea in serie a condensatoarelor, pe minusul unuia si plusul celuilalt, ar trebui sa ai 400V continuu, nu alternativ. Mai departe, masori iesire tensiune din placa sursa. Acolo ai vreo 30V ce pleaca spre "invertorul" cu LED-uri sau folia de backlight si 12V, 5V si nu mai stiu, ca nu am schema la indemana.

Link to comment
Share on other sites

2d47ffb4c6165a32c953e4a9e9b2b62f.jpg

 

Nu ma injura. Cum masor sursa si care este sursa? Nu sunt in domeniul dar cu ocazia asta voi invata

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

De obicei când nu mai arde LED-ul martor posibil să fie dusă sursa de alimentare. Nu sunt electronist, dar când am avut probleme de genul, la service s-a constatat că este dusă sursa de alimentare.

 

Sent from my Samsung Galaxy S7 Edge

Link to comment
Share on other sites

Tranzistorul de comutatie nu il poti masura in circuit. Daca e NPN sau PNP, asta vezi la masurare, de obicei e in circuit cu alte piese si valorile scoase la aparat te induc in eroare.


Feri baci, omul vrea sa repare sursa :)) Incerc sa fac Helpdesk :))

Link to comment
Share on other sites

Deio.

Am masurat acel tranzistor piciorus cu piciorus. Iti multumesc. Voi incerca si alte metode. Nu sunt atat de profesionist in cat sa masor chiar orice. Chiar daca am aparat de masura UNI-T M890C+ dar nu stiu sa masor cu toate functiile lui

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Acesta este b9284bafe13ec6fbd36bc4fa02fc3ba6.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Văd că v-ați apucat de reparat surse. Dar de măsurat vreo tensiune pe sursa aia, la ieșire, nu credeți că ar fi mai bine?

Întotdeauna când depanezi ceva, o iei de la sfârșit la început. Mai ales în cazul surselor.

Așadar, primul pas este să masori câteva tensiuni pe ieșirea sursei. De cele mai multe ori, valorile acestora sunt scrise în apropiere.

Dacă sursa este bună, se verifică circuitul de stand-by, circuit care va porni o a doua secțiune a sursei, după ce se primește semnal de pornire de la main board.

Nu știu exact ce TV este, însă e posibil să fie ceva de soft. Ma refer aici la eeprom.

Dacă ai tensiunile corecte, dacă ledurile sunt ok, dacă inverterul este și el ok, atunci e un pic mai dificil.

Postează aici ce scrie pe panel, adică pe display, e posibil sa fie cel cu inverter intern, adică cele mai idioate display-uri pe care le-am întâlnit.

 

 

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc mesersmith sa stiti ca ecranul televizorului nu se aprinde nici LED-ul martorul de la baza televizorului nu se aprinde. Nu am masurat niciodata o sursa in stembay si in tensiune. Nu ma joc cu asa ceva. Eu nu am nevoie de scoala de etc ci de practic pe direct "uite asa se face"

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Pai și ți-am spus cum se face. Prima dată masori dacă ai ceva tensiuni de ieșire. Adică, de pe placa sursei vei vedea că pleacă niște fire pe cealaltă placă. Ei, pe acele fire trebuie sa masori.

Și la baza mufei de unde ies acele fire, ar trebui să scrie valorile tensiunilor fabricate de sursă, precum și stand-by, dim, etc.

 

Ideea de a măsura aceste tensiuni este una simplă: e posibil ca sursa să funcționeze, chiar dacă nu ți se aprind nu știu ce leduri. E posibil să nu funcționeze, dar sigur nu se poate lucra dacă nu știi amănuntul ăsta .

 

 

Trimis de pe al meu SM-G935F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use