Clicky

Jump to content

Programare Android


pascaleandrei

Recommended Posts

Hi guys!

Am o întrebare. Ba nu, am doua. Am într-o noua aplicație doua activități: cea principala și cea de setări. Problema e cum as putea sa ii "spun" activității principale sa execute o comanda data din setări. De exemplu, titlul sa aibă un font mai mare. Probabil cu Intent dar pana acum nu am reușit. Și a doua întrebare: cum as putea face ca acea stare sa rămână activa pana când utilizatorul o dezactivează?

 

Trimis de pe al meu Sony Z2 D6503

Link to comment
Share on other sites

Acum parcă e prea general topic-ul. Sau asta e șI ideea.

Stiu că mai sunt ceva oameni pe aici care se ocupă cu programarea (măcar ocazional)

Åži asa de dragul discuției. Da @Innoxius știu că nu vezi rostul atâtor discutii, dar la asta chiar as prefera să răspunzi ☺

Ce Sistem de Operare folosiți și de ce?

IDE sau text editor si de ce?

Da stiu sunt pe internet o grămadă de astfel de dezbateri, dar as vrea să aud părerea voastră

 

Trimis de pe al meu SM-G361F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Windows, pentru ca pentru Windows programez.

IDE (Visual Studio Express), pentru ca nu am timp. Adica clientii nu au timp sa stea dupa mine pana eu visez cai verzi pe pereti intr-un editor text.

 

Ti-am raspuns, cu toate ca nu programez pentru Android.

Link to comment
Share on other sites

Mersi. E ok. Nu mă refeream strict la Android. Voiam in general. Stiu că titlul zice altceva, dar am zis să nu mai deschid alt topic.

Pentru un începător am auzit că e mai bun un text editor ca să nu se învețe prea "comfortabil" dacă pot să zic asa cu un IDE care are o grămadă de automatizări

Voi ce părere aveți?

 

Trimis de pe al meu SM-G361F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nu. Chiar asa inveti mai repede, cu IDE. Acele "automatizari" sunt facute sa-ti usureze munca. Munca de tastare, in primul rand. In general, partea stricta de limbaj de programare nu e complexa (sintaxa, de exemplu). Adica cum scrii un bloc If-Then-Else sau cum tratezi o posibila eroare. Java e Java indiferent ca faci cod Android sau cod S40 (aplicatiile pentru Nokia S40 tot in Java se scriau) Pe de alta parte, specific (si fooaaarte stufoasa) este partea care tine de API. Adica functii sau obiecte specifice Android. Care difera de obiectele pentru S40 si difera de obiectele pentru eu stiu ce server de date Oracle.

Ei, nimeni nu sta sa invete pe de rost toate obiectele astea, cu toate metodele, proprietatile fiecaruia. (Åži) La asta te ajuta un IDE.

 

Aici ai doar proprietatile unui singur obiect, anume axa un grafic (chart) in Excel. Sunt in numar de aproape 50. Plus doua metode, dar alea sunt evidente, deci usor de tinut minte. Cand ai de lucru cu obiectul asta, intri in Help si vezi tot ce poti face cu el. Si dupa aia, daca nu il folosesti des, ai si uitat 90% dintre proprietatile pe care le-ai folosit.

 

Uite la ce te ajuta IDE in cazul asta: am definit variabila AxaMea ca fiind de tipul Axis (adica AxaMea e de fapt o axa a unui grafic). Dupa ce am scris apoi AxaMea si am pus punctul, imi apare automat lista cu toti membrii acestui obiect, proprietati si metode.

 

Clipboard01.jpg

 

Gandeste-te ca gresesti doar o litera la AxisBetweenCategories. Merita timpul pierdut? Ca n-ai invatat programare din faptul ca ai scris AxisBetwenCategories in loc de AxisBetweenCategories.

 

Sfatul meu, de om batran, care a scris primul program in Basic pe un Spectrum ZX si care nu a facut nici un minut de scoala in domeniu, tot ce stiu am invatat prin studiu individual, este IDE, nu Notepad.


PS Pe Spectrum nu aveam IDE, am scris text cu manuta. Cand am pus prima oara mana pe un IDE (TurboPascal, cu el am facut lucrarea de diploma), am zis ca l-am prins pe Seful de un picior.

Link to comment
Share on other sites

Frumos argumentat. Chiar mi-ai schimbat părerea.

Eu am mai căutat pe tot felul de forum-uri și site-uri despre limbajul de programare de început. Din câte am văzut Python ar cam fi cel mai potrivit.

La fel mulți recomandau Linux pentru programare. Asta atunci când nu dezvolti pentru Windows sau MAC/IOS.

Mai am o întrebare si cu asta închei. Cred😊

Cam câte resurse mănâncă un IDE. Stiu că Android Studio e destul de gurmand. Sau cel puțin asta am înțeles, dar momentan eu mă refer la programarea de bază, începutul, nu chestii sofisticate.

Eu am un PC de prin 2008 cu un CPU AMD Sempron LE 1100 de 1.9 Ghz și 1 GB RAM.

Nici video-uri 720p nu pot să rulez😂

Mă gândeam că poate îmi zici niste specificatii pe care să le urmăresc la un laptop ca să ruleze decent un IDE pentru chestii de bază. Stiu că un Desktop ar fi mai indicat, dar parcă totuși as prefera un laptop. Spațiu ocupat mai puțin, mai usor de transportat etc.

Asta doar asa orientativ. Bugetul cât mai mic. Să zicem 1500 lei. Nu e nimic stabilit pentru o viitoare achiziție. Eu întreb doar asa

Multumesc mult @Innoxius pentru răspunsul de mai sus. Chiar ai depus ceva efort ca să-l argumentezi.

 

Trimis de pe al meu SM-G361F folosind Tapatalk

Edited by alexcosmin
Link to comment
Share on other sites

Ai dreptate. Mă uitai la cerințele pentru niste IDEs pentru Python si erau specificații ok. Visual Studio la fel. Pe când Android Studio recomandă 8 GB RAM. Înțeleg că trebuie emulatoare dar totusi...

 

Trimis de pe al meu SM-G361F folosind Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use