Clicky

Jump to content

Server dedicat...o investitie serioasa.


Recommended Posts

Salut,

 

Am revenit dupa o perioada destul de lunga in care am fost inactiv pe forum. Ultimul, sau printre ultimele mele topic-uri a fost despre server dedicat acasa...dupa saptamani de documentare, investitie destul de mare, configurare, rendunanta si instalare, server-ul este in picioare (pentru cunoscatori un HP Proliant DL120 Hexa Core G9). Am platit licenta la cPanel pentru un an foarte piperata ca si pret; am deja in administrare 4-5 site-uri (de-ale cunostintelor). Am ajuns la etapa in care ma gandesc ce sa fac in legatura cu site-ul meu, de prezentare...sa fac un site stufos, care sa ofere detalii despre serviciile mele, WHMCS incorporat si alte costuri? Nu ar fi asta o problema, "l-as trage" destul de rapid, insa pentru a "vinde oficial" pachete de hosting automat imi va trebui o firma, sau sa fiu PFA. Voi ce ziceti? Sa ma "arunc"? Sau sa culeg clienti, -pe sub mana-, din cunoscuti in cunoscuti? 

 

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Pai n-ai pus titlul bun. Tu intrebi despre o activitate aducatoare de profit, nu despre server ;)

 

Acum, sfaturile:

  1. Da, iti trebuie o forma de organizare comerciala. Asta daca vrei sa te dezvolti, adica sa oferi si altora, nu doar prietenilor / cunostintelor. Preturile de gazduire fiind foarte mici, iti trebuie multi clienti si vei ajunge sa-ti ceara factura
  2. Da, WHCMS si toate cele, ca n-o sa stea clientul care n-are somn, la 3 noaptea, pana te trezesti tu la 10, sa faci totul manual
  3. Cum te plateste lumea? Cu cardul? Daca da, procesator de plati. Si WHCMS.
  4. Cum urmaresti scadentele de plata? Manual? Nu cred ca ai vrea. Deci, WHCMS
  5. Mie imi place sa iau totul dintr-un singur loc si pe o singura factura. Deci, intermediere vanzare domenii. Deci, WHCMS.
  6. Si ultima, care pune punct la tot ce ai facut: eu nu mi-as gazdui nici macar un blog personal la cineva pe server acasa. Nu inteleg de ce nu aia les o solutie scalabila, redundanta, mai ieftina si fara batai de cap in ograda la altii. Eu, pentru clientii mei, intotdeauna m-am interesat UNDE va fi gazduit fizic site-ul. Asta pentru ca sa elimin din start gazduiri prin State la cineva din RO si care va avea vizitatori din RO. Cum crezi ca as fi reactionat la raspunsul "Pai, acasa la mine" ?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use