Clicky

Jump to content

Proiect Informatica


Gabii

Recommended Posts

Seara buna, mobilissimo.

 

Acum cateva zile profesoara de informatica ne-a zis ca pentru urmatoarea nota sa facem o proiect/problema(cu tot cu rezolvare) pe care sa o compunem si sa o rezolvam noi ( ceva cu aplicarea in viata de zi cu zi - de exemplu un program care sa-ti zica mersul trenurilor), dar eu cum sunt mai incapatanat vreau sa fac ceva mai complex(cu interfata grafica, etc.)

 

Doar ca nu am o idee.

Spre exemplu, un coleg face un ATM Bancar, cu cont de utilizator(sa iti faci unul daca nu ai, in caz contrar te loghezi direct), parola, balanța sold, extragere sold etc, destul de complex avand in vedere ce se face la liceu.

 

Daca conteaza, o sa fie facut in C++, partea visuala in C#.

 

Nu am nevoie de indicatii in informatica, ci doar o IDEE despre ce as putea face, ma gandesc de 2 zile la ceva super fain si nu mi vine nimic in minte.

 

Ce ziceti, ma ajutati? :D

Link to comment
Share on other sites

Nu știu cum poți avea acces la API-ul Youtube, dar ar fi interesant un progrămel care să iți facă recomandări muzicale în funcție de ce ai in cont sau niste tag-uri pe care le dai la startup. :)

Eventual să caute cuvintele alea în descriere si sa iti dea canale tematice: chill, EDM, rock etc.

Link to comment
Share on other sites

Baza de date cu CV-uri. Si apoi extragi CV-urile functie de niste criterii. Dupa care mai faci o tabela cu alea alese automat si ii dai posibilitatea sa mai faca o trecere in revista manual si ai o bifa prin care alegi mai exact ce te intereseaza (functie de poza, de exemplu, doar alea cu chip angelic :D ) Cu alea bifate, aplicatia face o programare automata la interviu in functie de parametri (cate ore aloci unui interviu, care este programul de lucru al intervievatorului etc.) si trimite invitatii pe e-mail. In timpul interviului dai note pe anumite chestii (prezență, alea, alea, dar neaparat daca are minijupa si neaparat daca si are rost sa o poarte :D ).

La sfarsit iti face un clasament, aleasa pac o bifa si pac un email "Ne pare bine, bla bla" la ceilalti "Ne pare rau, bla bla".

Toate astea daca le ai cu bazele de date.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, nu le prea am cu bazele de date, le stiu face in Acces dar sa lucrez in cod cu ele nu ..

Cred ca o sa raman la prima sugestie cu gestionarea bugetului cheltuieli etc

 

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

A, bun si asta. Doar ca eventuale operatiuni specifice bazelor de date (sortari, filtrari) vor trebui facute in memorie, prin matrici. Si va trebui sa implementezi procedurile respective, adica sa scrii tu codul pentru o sortare, de exemplu. Pentru sortare dupa un camp e simplu, pentru doua e deja complicat (recurențe, alea, alea), pentru trei nu mai merita. Ma refer pentru nivelul tau. Plus ca sortarea / filtrarea in baze de date este infinit mai rapida dacat "băbește" (dar asta la volume mari se simte). Depinde si cat timp ai la dispozitie. Daca ai destul, e bine asa, cu matrici, ca mai inveti ceva ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use