Clicky

Jump to content
ByeBye

Poti instala windows phone pe un telefon cu android?

Recommended Posts

Salut, imi pare rau daca am gresit sectiunea rog un moderator prin aceasta cale sa mute topicul unde trebuie. Asa cum spune si titlul doresc sa instalez Windows phone pe un telefon care in acest moment ruleaza android, este vorba de galaxy s4 GT-I9505 LTE. Stiti vreo modalitate prin care pot face acest lucru? si daca se poate sa imi pastrez si sistemul de operare actual. Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Windows-ul (ca și iOS) este un sistem de operare cu sursă închisă (closed-source). Asta înseamnă că nu prea poți porta așa cum vrei tu pe orice device fără să ai ceva tool-uri/bunăvoință de la Microsoft.

 

Din cunoștințele mele, Xiaomi MI4 era/este inclus într-un program de parteneriat cu Microsoft și se găsește ROM de Windows pentru el dar este greu de obținut, trebuie să fii developer pe forumul celor de la Xiaomi.

 

Un alt telefon care a făcut istorie în acest domeniu este HTC HD2 care putea rula aproape orice. Menționez că el avea Windows Mobile inițial iar marea parte a OS-urilor portate le el erau Open Source. (android, linux nativ, etc)

 

Eu încă visez la o posibilitate de a-ți alege liber OS-ul la un telefon condiționat doar de cerințele lui și de compatibilitatea componentelor/drivere. Visez frumos.

 

Eu am un Nokia X cu Android pe care scrie Microsoft Mobile și nu pot porta Windows-ul... :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×

Important Information

Terms of Use