Clicky

Jump to content
Sebi

Mâncare, poze și sfaturi

Recommended Posts

Da... Dar pe lângă poze, doar videoclip uri 😉

 

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

post-74-144569616497_thumb.jpg

Asta e... Vine iarna mi s-au bruiat merele.

Trimit de la următoarea de pe zăpadă â„

 

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahaha, glumeam desigur, mie imi plac fructele de mare in salata, gata preparate, imi aduce cumnata-meo din 'talia, merg cu vodka si whiskey. Pentru unii sunt legume si ca atat vocabular au avut cand le-au denumit. :P

 

 

Sent from my iPlaca using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ervin n.a mai venit cu rețeta aia de aluat de pizza asa ca am facut aluatul ca la lucru, da va jur ca acasa pizza iese de șaispe ori mai buna decât aia din pizzerii..

post-11625-0-68946600-1449082646_thumb.jpgpost-11625-0-66131900-1449083146_thumb.jpgpost-11625-0-52968100-1449083170_thumb.jpgpost-11625-0-37217900-1449083197_thumb.jpgpost-11625-0-68127800-1449083227_thumb.jpgpost-11625-0-74710100-1449083252_thumb.jpg

Tip: Daca pizza e cu ciuperci, a se pune ciupercile peste cascaval, înainte de sunca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pt 3 pizza de 30:

Sfert de cub de drojdie,500gr faină,250ml apa,juma de lingura de sare,juma de zahar,ulei (de preferat de măsline) se pune in amestecu de apa+sate+zahar+drojdie pana se face o bula mare de ulei cam de.o palma.

Se frământă bine si se lasa 10 minute sa se odihnească, de preferat sa faceti cu apa rece.

Dupa ce s.a potolit, faceti buline de ~300gr si le bagati in pungi de unica folosinta,fiti siguri ca nu face contact cu aerul si le băgati la frigider in pungi.

Dupa minim 1 ora jumate de stat la rece se ia bulina si se întinde.

Grija mare ca nu se poate intinde cu mâna cum e la aluatul clasic, ori întindeti in aer (cea mai buna varianta) ori cu sucitoarea (cea mai proasta varianta).

Si va puneti tot ce vreti. Tata e mai smecher si a cerut si pept de pui si brânză de burduf..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rulada de porc umpluta cu organe de curcan

 

Ingrediente:

  • ceafa de porc fara os
  • 3 inimi de curcan
  • 1 pipota de curcan
  • 1 tartita de curcan (sau jumatate daca e mare)
  • 2 plicuri condimente pentru friptura (cele din imagine sunt foarte bune pentru ca nu sunt maruntite tare)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana de usturoi
  • untura de porc
  • 1-2 oua (cat cere umplutura pentru a se lega)
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • vin
  • ulei de masline
  • apa

WP_20151223_08_48_51_Pro.jpg

 

Se despica si se bate carnea. Se presara un plic de condimente pe partea care va fi la interior. Nu se pune si la exterior, pentru a nu se arde. Se impatureste si se lasa la rece "sa se odihneasca", cam 1 ora.

 

WP_20151223_11_53_31_Pro.jpg

 

Pentru umplutura, se toaca marunt ceapa si se caleste pe jumatate in untura. Puneti putina untura, doar cat e nevoie, pentru ca tartita va lasa si ea destul de multa untura. Organele se toaca cu cutitul

 

WP_20151223_09_13_01_Pro.jpg

 

si se calesc si ele in untura cu ceapa, pana scade apa. Se pune usturoiul pisat si al doilea plic de condimente si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se pune patrunjelul tocat marunt si oul. Se formeaza umplutura, amestecand bine cu mana.

 

Se scoate carnea si se formeaza prin coasere un tub, in care se baga umplutura. Nu coaseti tot tubul, pentru ca va fi greu sa impingeti umplutura pana in capat. Se coase o portiune cat palma, se baga umplutura in tubul format si tot asa pana la capat.

 

Se unge tava cu ulei de masline (din nou, nu mult, pentru ca totul va lasa grasime in plus). Se pune rulada, se intoarce pe partea cealalta ca sa se unga bine cu ulei

 

WP_20151223_12_30_25_Pro.jpg

 

Se pune apa. Se baga la cuptor. Se mai completeaza, daca e nevoie, cu apa. Oricum, toata rulada va mai lasa apa. La jumatatea perioadei de coacere, se intoarce pe partea cealalta. Din cand in cand, se pune din tava zeama cu grasimile formata peste rulada. Cand e aproape gata, se pune vin si se mai toarna in continuare peste rulada.

 

WP_20151223_15_21_03_Pro.jpg

 

Cand e gata, se scoate din lichidul acela, pentru a ramane crusta formata, sa nu se inmoaie. Cu ce a ramas in tava se poate face un sos cu un pic de faina, cat sa-l ingroase.

 

 

Cand cos rulada, in capete pun cate un chibrit fara gamalie si leg capetele de ele, pentru a nu se trage inauntru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevasta. O chem sa se uite la ce am postat., fara sa-i spun ca e postarea mea. "Ia uite, tava ca a ta, aia de-ai luat-o din Lidl. Si uite, inca una de sticla, e ca aia din frigider, cu rulada ta" :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rosii cherry, rucolla, ulei de măsline, vită, gorgonzola, cascaval, parmezan si putina sare..cea mai buna salata..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snitel cu pesmet negru si sos cu ceapa :

post-10154-0-39831600-1453034045_thumb.jpg

 

Ardei prajiti la gratar, pusi pe urma in otet cu ulei de masline:

post-10154-0-87222600-1453034071_thumb.jpg

 

Ciuperci +cartofi fierti si prajiti putin+ardei copti la gratar +putin busuioc : 

post-10154-0-44611600-1453034099_thumb.jpg

 

Ciuperci facute la tigaie cu ulei de masline si parmezan:

post-10154-0-53879200-1453034123_thumb.jpg

 

Vinete la gratar :

post-10154-0-20398600-1453034154_thumb.jpg

 

Portie : 

post-10154-0-20043000-1453034192_thumb.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use