Clicky

Jump to content
MMarius

Reziliere abonament

Recommended Posts

Parintii mei vor sa renunte la abonamentul de la Vodafone. Au fost astazi sa renunte si fata de acolo a zis ca mama a cumparat un telefon de la ei si ca nu poate renunta la abonament pana in August. 

Is that true? Nu se poate renunta nicicum?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate, dar va exista o taxa de reziliere, care probabil va consta in diferenta dintre pretul platit pe telefon si pretul de vanzare al respectivului telefon fara abonament.

 

Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, e vorba de justa despăgubire. Și dacă chiar nu recunosc, Vodafone are tot timpul dovada ultimei reînnoiri și o pot pune la dispoziție.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut

Am si eu o problema asemanatoare care in utima perioada devine din ce in ce mai frustanta. pur si simplu nu stiu cum ar trebui sa procedez pentru ca, luna de luna ma simt "prostit" de catre Vodafone.

In luna ianuarie 2014 datorita unor limitari ce au inceput sa apara vis-a-vis de minutele avute pe telefonul de servici, m-am hotarat sa-mi fac un abonament la Vodafone astfel incat sa nu mai am grija minutelor vorbite. Dupa ce am studiat oferta lor, am ales abonamentul Red 29 ( minute nelimitate in orice retea). Am plecat de acasa cu toate actele necesare catre cel mai apropiat dealer Vodafone. In timp ce mi se complectau datele....etc, fata mi-a propus acizitionarea unui telefon care, la acel abonament ar fi costat o suma infima de bani. Cum de acasa plecasem cu gandul de a-mi face acel abonament de 29 Euro/luna, a fost foarte usor sa accept deal-ul propus de aceasta.

Pana aici totul bine si frumos, doar ca la aprox 3 luni ( sau 4 ) au fost scazute taxele de interconectare dintre operatori, scadere ce a dus la creerea altor abonamente mai ieftine cu optiuni chiar mai bune, respectiv 19 Euro/luna pentru convorbirile nelimitate.

In prezent abonamentul de 19 Euro/luna in afara minutelor nelimitate, ofera si un trafic de date mult mai generos ( mai exact dublu fata de ce cuprinde abonamentul meu- cel de 29 Euro/luna ) precum si 250 min internationale fix/mobil.

Am intrebat de cateva ori diversi reprezentanti ai Vodafone cum pot sa schimb valoarea abonamentului intr-o valoare mai mica....si de ce nu cu mai multe optiuni, insa de fiecare data mi s-a spus ca nu pot face acest lucru deoarece odata cu abonamentul am achizitionat si un telefon.

Si acum va intreb pe voi: daca optiunile acelui abonament pe care l-am achizitionat costau 29 Euro/luna, iar telefonul mi-a fost prezentat ca fiind un bonus la achizitionarea acestui tip de abonament,( valoare totala de plata tot 29 Euro/ luna) de ce nu se poate face trecerea catre un abonament de o valoare mai mica ( abonament care in prezent contine optiuni mai bune)  pe motivul ca am achizitionat acel telefon ?

Si acum revin la prima fraza din acest post: luna de luna depasesc acei 29 Euro de plata. Un abonament mai ieftin si mai bun mi s-a spus ca nu se poate....daca vreau reziliere trebuie sa platesc valoarea telefonului plus....etc

Cum ar trebui sa procedez in afara de a arunca telefonul intr-un sertar pana la terminarea termenului contractual si plata lunara a facturilor ce-mi vor fi emise ?

 

 

Va multumesc. Am scris acest post de nervi....tocmai am primit ultima factura: 219 RON :((

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce telefon ai primit?

 

Nimic nu e gratis. Tu in acel pret mare acoperi si pretul serviciilor de date si voce, precum si pretul telefonului. Practic il iei in rate, dar daca stai putin si calculezi iesi la o suma mult mai mare in final.  

Nu poti face nimic. Ori platesti valoarea telefonului ramasa (Pretul telefonului - cat ai platit tu in aceste 4 luni = diferenta pe care o platesti ca sa scapid e abonament) ori ... nimic.  

De ce nu vinzi telefonul si achiti diferenta?

 

Edit: Mereu vor schimba ofertele si asa o sa fie mai avantajoase. Nu ai cum sa tii pasul cu abonamentele, doar daca iti faci pe un an sau ramai pe cartela.

Edited by MMarius

Share this post


Link to post
Share on other sites

La cum evolueaza abonamentele, sa le mai faci pe doi ani nu mai e deloc rentabil. Dar asta e prea tarziu pentru tine. Ce nu inteleg eu e cum de platesti aproape 20 de euro in plus la un abonament cu nelimitate ? Sau ai inclus si acel abonament "de servici" ?

 

Legat de problema ra, cum spuneam si mai sus: Ce scrie in Contract ? Daca in Contract (sau Termeni) scrie ce ti-au zis, nu mai ai ce face. Daca nu scrie (atentie, Termenii fac parte integrala din Contract si ii gasesti doar pe net, scrie in contract adresa), ANPC (daca abonamentul e pe persoana fizica) sau avocat / judecatorie (daca e pe persoana juridica).

Share this post


Link to post
Share on other sites

In perioada contractuala nu poate trece la un abonament mai mic. E de cand lumea prevederea asta in contractele operatorilor.

 

Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Foarte corect.

Eu am vechiul Red 25 și momentan nu renunț la el. Ca să poți migra de la un abonament mai mare la unul mai mic....in primul rand ai nevoie de vechime în rețea. Eu am reușit acest lucru și cu prelungire pe 12 luni....dar sunt clientul lor fidel din 1998 ;)

În momentul în care semnezi un contract.....iti asumi acel lucru. De acea eu îmi permit aceste prelungiri doar pe 12 luni......tocmai să nu ajung în situația ta.

 

Sent from my LG G3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc celor care au raspuns.

 

Poate nu am fost suficient de clar in postarea initiala, asa ca reiau 2 aspecte:

1. abonamentul avea aceasi valoare si cu telefon si fara; aceleasi optiuni etc...si a fost incheiat in ianuarie 2014...deci inca 9 luni de contract

2. trecerea pe care as vrea s-o fac pe un abonament mai mic este datorata faptului ca pe actualul RED 19 optiunile sunt mai bune.( mai mult net si minute internationale incluse....chestiile ce fac sa am acele costuri suplimentare ).

In prezent nu mai exista RED 29, el fiind inlocuit de RED 19 ce a aparut ca urmare a legii ce a limitat tarifele de interconectare dintre operatori ( anul trecut in mai parca), lege ce se pare ca nu este retroactiva in viziunea Vodafone

  ...daca as fi avut un contract cu operator PECO de ex. iar in urma unei legi s-ar fi scazut pretul combustibilului la pompa, eu ar fi trebuit sa achit valoarea anterioara pt ca asa am semnat contractul ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Te-ai facut perfect inteles, dar legea privind limitarea tarifelor de interconectare sau faptul ca ai luat sau nu telefon nu au nicio legatura cu valoarea abonamentului tau. Atata vreme cat ai o perioada contractuala nu poti trece la un abonament mai mic. Asa e la orice operator care presteaza servicii. Exemplul tau cu benzina nu e relevant, pentru ca la PECO nu ai semnat vreun abonament. Abonamentul RED 29 nu a fost inlocuit de RED 19. Nicio lege nu este rectroactiva in Romania, in afara de legea penala mai favorabila.

 

Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

La o saptamana dupa ce am incheiat 2 (doua) RED 15, au crescut cu 50% traficul la acelasi RED 15. Eu am ramas cu vechiul trafic pentru ca am incheiat un contract cu niste clauze. Cred ca problema este a noastra, ca nu intelegem ca atunci cand incheiem un contract cu niste clauze, avem doua variante: sau ne tinem de el sau il reziliem. Exista si a treia, renegocierea, dar pentru asta trebuie sa fie ambele parti de acord.

Am spus-o si o mai spun: contractul este legea partilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use