Clicky

Jump to content

TVA colet din Asia


soare

Recommended Posts

salut, as vrea sa comand ceva din Asia care costa 250$, transportul 20$ prin DHL in 4-8 zile. DIn cate stiu eu pentru colete din afara europei se percepe TVA de 24% daca valoara produsului este peste 10 euro. TVA-ul se aplica doar prin posta romana sau la toate firmele de curierat  ?

Link to comment
Share on other sites

Daca vine cu Posta Romana, platesti la un functionar de la Vama (are biroul de obicei langa cel al postasului). Daca vine cu o firma de curierat, vei plati TVA-ul la curier, altfel nu primesti produsul.

Link to comment
Share on other sites

am aflat ca trebuie sa arat factura cand primesc produsul, daca nu am factura se considera ca produsul este 100$, platesc tva la 100 de dolari. Dar fac eu facura de la 270$ la 20$.

Link to comment
Share on other sites

Vad ca voi cumparati in draci de pe site-uri din Asia.

Si eu stau la panda pentru doua produse, unul de pana in 100$ si altul de peste 300$.

Problema mea este ca nu am cumparat niciodata in mod direct din Asia si nu stiu daca sa am sau nu incredere.

Lucurile pe care le vreau eu, fiind componente sau aparate destul de complexe, e posibil sa nu mearga deloc sau partial.

Voi cum va asigurati ca vanzatorii aia sunt de incredere? Nu e vorba de foarte multi bani, dar eu am o idee fixa: si un leu daca platesc pe un produs si nu merge, mi se pare extrem de scump.

Link to comment
Share on other sites

Un cunoscut si-a cumparat ceva de la unul cu rating mare. Cand a deschis pachetul, ala ii trimisese altceva. A scris pe site si a dat rating scazut, vanzatorul avand un rating foarte mare. L-a contactat vanzatorul, i-a spus ca poate sa pastreze greseala si ii si trimite gratuit marfa corecta, doar il roaga sa stearga comentariul si rating-ul DUPA ce primeste coletul corect. A primit, a sters, toata lumea multumita. Asta cred ca e ideea, sa te iei dupa rating.

Link to comment
Share on other sites

Am uitat sa precizez ca al doilea pachet l-a trimis cu DHL, urgenta maxima. Unul care stie sa faca comert. La afacerea asta a pierdut din plin, dar a preferat sa fie clientul multumit si sa nu-si strice reputatia.

Link to comment
Share on other sites

In russia se cumpara din China in draci, mai ales din site-uri mari gen Alibaba aliexpress samd. Preturi direct in ruble afișate, marfa ajunge in 1-3 saptamani, depinde de curierat, poti comanda in valoare de 150€ fara a plăti vama, dar pana acum un an era 1000€, alta viata era atunci, in schimb in Moldova poti aduce, comanda de 200€ fara a plăti vama, deci peste tot e mai bine decat in RO?!

 

 

Sent from my iPlaca using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Lasa ca te facem pe tine distribuitor oficial, ca sa ne eschivam de la plata taxelor. Adresa de livrare la tine in Siberia, tu ni le aduci in Romania si noi iti dam o sticla de vodca sa-ti tina de cald

 

Sent from my LG G3-D855 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use