Silwiu Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Azi mi-am luat un S4 și vreau sa știu dacă trebuie sa-l las la prima încărcare mai mult. Am răsfoit manualul, dar nu Mi-am sărit nimic în ochi despre asta și nu prea am timp sa mă uit mai bine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Acumulatorii Li-Ion sau Li-Po nu au nevoie de incarcare anume. Ei vin cu cicluri de viata, ~500 la un acumulator simplu si ieftin. Sunt si de ~1000-1500 cicluri, la cei scumpi cu garantie 3 ani. Incarca-l cum doresti, oricum il arunci dupa 1 an si cu 80 lei cumperi altul nou original. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silwiu Posted November 20, 2014 Author Report Share Posted November 20, 2014 Eu mă refeream la baterie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Pai si eu despre ce vorbeam? Telefoanele nu au baterii Au acumulatori Litiu ionizat sau polimeri Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silwiu Posted November 20, 2014 Author Report Share Posted November 20, 2014 A, deci nu e obligatorie încărcarea pe o perioada de 12 ore, sau ceva de genul ăsta, nu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Doar acumulatorii Ni-Cd sau Ni-MH sau cei cu Plumb (din masini) au nevoie de formare a incarcarii si timpul de incarcare e lung datorita faptului ca nu pot absorbi curent mare ca cei cu Litiu. Astialalti ii bagi in telefon si tot inainte Cand se descarca, ii pui la incarcat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silwiu Posted November 20, 2014 Author Report Share Posted November 20, 2014 Ok, mersi mult. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp1tfire Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Deio, induci lumea in eroare cu termenii tai din DEX Zi si tu baterie, ca tot omul Sent from my GT-I9505 using Tapatalk Innoxius, Andrei P. and Sebi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Deio Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Baterie vine incorect din engleza, "battery". Cuvant polisemantic si utilizat incorect. La ei "beans" se utilizeaza si ca seminte si ca fasole, mazare, creand confuzii. La ei battery se spune si la Duracell si la un acumulator de TIR sau la o artilerie de tunuri sau rachete. De aici si la noi se utilizeaza frecvent "baterie", e mai scurt si usor de pronuntat ca acumula... ce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Innoxius Posted November 20, 2014 Report Share Posted November 20, 2014 Ah, ce-mi place aici la voi Gastarbeiter, Sebi, Andrei P. and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts