Clicky

Jump to content
Mihnea

Android Wear-scurt review si cateva sfaturi

Recommended Posts

De aproximativ o luna de zile sunt posesorul unui Samsung Gear Live, smartwatch cu care Google da startul unei noi generatii de accesorii cu SO Android. Imediat cum pornesti ceasul esti indrumat spre Play Store sa descarci aplicatia Android Wear, iar dupa cateva minute de lucru in background totul e pregatit. Imediat dupa ce am primit ceasul am si primit o actualizare de aproximativ 44MB care s-a transferarat prin bluetooth catre ceas. Aplicatia Android Wear nu e foarte bine pusa la punct, neavand nicio jena sa descarce actualizarea prin datele mobile. Grija mare cum va frigeti,sa speram ca se va remedia in viitor. De pe telefon nu se poate face mare lucru, se seteaza doar aplicatia implicita pentru fiecare proces. De exemplu, pentru a-ti lua pulsul alegi ce sa folosesti: Google Fit sau aplicatia Samsung(da, are si asta bloatware :()

Sistemul in sine e facut in buna traditie AOSP, se misca repede, nu are lag, dar e chel. Pentru a deschide o aplicatie trebuie sa apas pe iconita de microfon, sa dau swipe pana jos, sa apas pe "Start" si tocmai acum pot sa selectez aplicatia. Ce e de facut? Sa instalam un launcher din Play Store( Wear Mini Launcher e foarte util). O prostie. Pentru a da luminozitatea mai tare sau mai incet trebuie sa intru in setari de fiecare data. De data asta au avut mintea de pe urma si se pot deschide setarile printr-o simpla apasare mai lunga a butonului power.

Notificarile sunt la superlativ pe Android Wear. Poti vedea cine a mai scris pe forum, in ce minut s-a dat gol si alte detalii din meci, poti raspunde la mesaje. Partea cu raspunsul la mesaje nu e pentru noi, nu recunoaste limba romana si oricum nu apuci sa spui 3 cuvinte ca si trimite mesajul. Pas.

Am fost placut surprins cat de repede s-a introdus suport pentru Wear. Multe aplicatii cunoscute precum Evolve SMS, Whatsapp, CloudMagic, Fotmob sau Evernote au deja integrare. Din fericire exista cateva persoane bine voitoare care au adunat toate aplicatiile in Wear Store for Android Wear , lista se actualizeaza mereu. S-a ajuns la 400 de aplicatii daca imi aduc bine aminte.

Oriunde esti in Android Wear dai de o engleza combinata cu romana. Iti da impresia ca totul a fost facut cu 3 saptamani inainte de Google I/O. Problema a aparut dupa ce am schimbat limba telefonului in romana.

Mai pe scurt, totul iti lasa impresia ca AW a fost facut in graba, de parca nu se mai putea astepta pana cand apare Android L(ion).

Aspecte pro:

-serviciul de notificari e eficient si te scuteste sa scoti telefonul din buzunar la fiecare bip

-Google Fit e ideal pentru persoanele active, senzorul de puls e un bonus

-ceasul poate fi folosit pentru a controla telefonul (pornit/oprit muzica sau dat volumul mai tare/incet)

-integrare cu Chromecast(play/pauza la film sau orice video)

-aplicatii suficiente

-se misca rapid in ciuda reputatiei Android si specificatiilor relatv modeste

-nu se poate modifica aspectul( adio Touchwiz!)

 

Aspecte contra :

-autonomia destul de slaba pentru un...ceas

-sistemul da impresia ca nu e terminat

-nu se poate face screenshot fara PC! :(

-cautarea vocala intelege doar ce vrea ea cateodata

-pretul oarecum ridicat al ceasurilor noua aparute

 

Imi pare rau ca nu am facut SS-uri, dar ADB-ul da rateuri si deocamdata nu stiu unde e problema . Sper sa rezolv.

 

Staturi:

-de preferat sa achizitionati un ceas cu ecran ce se invarte in jurul a 1,6 inch, va spun sigur ca mai mult nu e cazul.

-de preferat sa aiba incarcare wireless. Cradle-ul Samsung e un gunoi!

-ecranul Amoled eu zic ca e un must have pe cesuri

-rezolutie minima de 320x320 sau ceva mai putin, dar depinde si de marimea ecranului

-telefon cu baterie strasnica!

 

În viitor îmi doresc o integrare mai buna cu Android de pe telefoane, adică mai mult de o aplicație în Playstore. Google Fit e deja prezent în preview-ul Android L pentru dezvoltatori, dar sa speram ca se va face mai mult.

Android Wear 2.0 ar urma sa se lanseze pe 15 octombrie din ce am văzut pe net, posibil sa vedem un sistem mai bine lucrat si mai funcțional.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Serios? Ceas cu ecran de 2inch pe mâna unei fete? 😂 😂

Gear Live are baterie tot de 300 mAh și îmi ajunge 2 zile. Dacă Gear S are ecran mai mare, iar cartela implica un consum în plus, îl dă gata repede. Sunt curios cât rezista cu o conexiune de date. O prostie după mine.

Topicul asta e dedicat Android Wear, Gear S rulează Tizen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Terms of Use