Clicky

Jump to content
vladracula

3g ptr calculator si pe telefon?

Recommended Posts

As dori sa va intreb daca pot folosi o cartela sim cu trafic de date 3g, de la cosmote connect, (unde am 4GB pe luna dupa care imi scade doar viteza la max 124Kb, asta pe laptop ) intr-un telefon dual sim, cum ar fi P2 de la AllView, sau pot si pe un tel cu USB On The Go?

Modemul 3g de la cosmote e ZTE MF 190, iar pe sait la ei zic ca e facut ptr mobilitate, se poate folosi pe tot felul de gadgeturi .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca ai sanse mici sa poti folosi modem-ul cu un telefon, chiar daca are suport pentru USB OTG. Teoretic, ar trebui sa poti folosi cartela in orice telefon sau tableta. Incearc-o pe un telefon, dar ai grija ca daca incerci pe un Android, e ca si cum ai da un "Factory reset", se vor pierde setarile si aplicatiile instalate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

USB OTG nu e pentru modem-uri. Cel mai simplu (ca sa nu intram in amanunte tehnice): laptop-ul are nevoie de driver instalat si o aplicatie specifica pentru a putea folosi modem-ul. Pe telefon poti instala driver-ul modemului si o aplicatie ? Nu. Dar poti introduce SIM-ul din stick. Cel de la RDS il pot folosi pe orice telefon neblocat (sau blocat in RDS).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit pe aici si am o intrebare  :) Detin o Viva C7 Quad de la Allview si in setari, chiar si in bara de notificari apar optiuni pentru 3g, airplane mode, introducere de APN, s.a.m.d...dar niciun slot pentru sim. Cablul OTG a fost prezent in cutie la cumparare, insa manualul nu specifica mai nimic, doar notiuni basic si nimic despre conectivitate cu cablul OTG. Intrebarea este: cum este posibila conectarea la o retea 3G? Search-uri pe google despre chestia asta am facut multe si detin un stick 3g vodafone, dar nu am gasit nimic concret. (PPP Widget spune ca modemul nu raspunde). Poate e cineva mai experimentat si ma lamuresc  :D  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tableta nu detine slot de SIM.Poate fi utilizata pe 3G numai atasandu-i prin cablu OTG unul din modemurile de mai jos:

 Huawei E3131,  MF190,  Huawei E261,  Huawei E180, MF662,  Huawei E122, Allview MA110.

  Este posibil sa mai existe si alte modele compatibile cu modelul acesta de tableta,dar acestea apar la specificatiile tehnice.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahaamm.. :rolleyes: tare aiurea! Presupun ca daca nu am unul din cele precizate de ei, n-o sa mearga in veci  :)) Multumesc, nu ma uitasem la "Specificatii Produs"...acum sa caut metode de a o face pe Viva compatibila  :)) sau invers  :blink: Multumesc din nou!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma gandeam si la asta, avand in vedere ca in zona unde locuiesc eu, nu prea gasesc internet prin cablu si am contract cu Vodafone prin stick 3G...Deci nu merge prin OTG, UaiFai sa fie! :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use