Clicky

Jump to content

Este 300 ppi limita folositoare ? Cica nu


Recommended Posts

ppi inseamna pixels per inch (dar stiu ca stiai asta). Vor fi mai multi in total, rezolutia tot 300 ramane. Ideea este de la ce distanta privesti ecranul in discutie. Se si specifica asta in articol. Un ecran de pe stadion nu are nevoie de rezolutia unuia tinut in mana.

Link to post
Share on other sites

300ppi limit e un mit. Ochiul uman poate distinge mult mai mult, dar in teorie, cu cat un display e mai dens in pixeli, cu atat e mai clar.

Nefericirea o face ca odata cu cresterea pixelilor, ai nevoie de un "motor" ca sa ii pui in miscare la 60 cadre ca sa nu vezi "Stutter" sau sacadare. De asemenea, consumul de energie creste enorm daca vrei sa aprinzi 4 milioane de pixeli spre exemplu.

Deci cerc vicios. :P

Totusi, pentru ca piata o cere cumva, e nevoie de aducerea a ceva nou pe tava. De fapt nu piata o cere neaparat, ci concurenta o are "mai mare ca a ta" trebuie si tu sa faci ceva in privinta asta :)) Trebuie sa vii cu ceva sa contracarezi concurenta.

Alt cerc vicios.

Software implementations. Aici e nasol. Android nu gestioneaza bine nimic peste HD, iar jocurile sunt scalate fortat la rezolutie. La Apple sunt gandite de la 0, cele care sunt Retina, nu cele actualizate ulterior.

Compatibilitate, aplicatiile nu ruleaza cum te astepti, etc.

 

De fapt, pentru foarte multi utilizatori, rezolutia mare e pentru imagini. Poze, nu filme. Nu prea gasesti continut FHD pe net, decat Youtube si Netflix in straintatate. Paginile nu sunt gandite pentru rezolutii uriase si mereu stai ca sa ciupesti ecranul.

Devine frustrant dupa un timp.

 

Pana la urma vom avea 4K cu 1000ppi pe un telefon, ce ii opreste? :)) Consumul nu mai conteaza, vad ca nimeni nu mai intreaba, iar producatorii isi baga degetele in urechi si fac "tra, la, la" :))

Link to post
Share on other sites

Amazon Phone din cauza asta nu are FHD, pentru ca interfata 3D nu poate fi manata de un GPU existent, e prea slaba tehnologia pentru ce au dezvoltat ei.

Dar vedeti ca multi i-au criticat pentru ecranul "doar" HD?

Link to post
Share on other sites

Toată lumea de fapt nu se informează cum trebuie. Și dacă ești prost informat nu iei deciziile cele mai bune. S-a spus că 326 ppi vede ochiul uman, toți trag să depășească acel prag. Avansul acesta forțat arată pana de idei de fapt a producătorilor și proasta informare a cumpărătorilor. Eu zic că mai mult de 720p este overkill pentru un telefon. Și apropos moda, e o mare prostie.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use