Jump to content
Szilárd Ervin Szőgyenyi

Digi Mobil - roaming national, acord cu Vodafone Romania si posibila achizitie

Recommended Posts

Am publicat un articol acum cateva zile legat de acest subiect aici.

 

Practic abonatii RCS&RDS cu telefoane mobile in reteaua Digi Mobil, vor putea folosi reteaua Vodafone pentru a efectua apeluri telefonice, astfel dispare neajunsul in ceea ce priveste acoperirea defectuasa a celor de la Digi, privind semnalul.

 

Avand in vedere ca Vodafone a semnat un contract de partajare a retelei cu Orange in toamna anului trecut, practic Digi Mobil devine peste noapte un jucator cu drepturi egale in business-ul mobil din Romania.

 

Roaming-ul national va fi anuntat oficial probabil maine (vineri 11 aprilie) si presupun ca nu va genera costuri suplimentare din pricina folosirii retelei Vodafone de catre posesorii de terminale Digi Mobil, insa e posibil sa se plateasca o taxa lunara, in plus fata de abonament.

 

Singura explicatie plauzibila pentru cazul in care acest serviciu va fi complet gratuit, este o eventuala achizitie ulterioara facuta de Vodafone, mai precis Vodafone ar cumpara RCS&RDS!

 

Cunoastem faptul ca Vodafone si-a vandut participatiunea din reteaua Verizon din SUA, deci are potential financiar destul de mare in acest moment, totodata avand in vedere trendul de a muta continutul media (emisiuni TV - televiziuni) pe internet, Vodafone doreste sa-si consolideze pozitia si in acest segment - vezi recenta achizitie din Spania!

 

Nu uitati de faptul ca in toamna intra pe piata cu drepturi depline T-Mobile, prin Cosmote, iar acestia vor o tranzitie spre ALL-IP pe plan local pana in 2018, iar Orange este deja implicata in segmentul TV.

 

In concluzie, daca ma intrebati pe mine, Roaming National Digi Mobil inseamna defapt primul pas facut de Vodafone in sensul unei achizitii importante in Romania!

 

Apropo, daca sunteti abonat Digi, ati reusit sa realizati apeluri prin reteaua DigiMobilR? M-as bucura sa postati screenshot-uri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut. Si eu ma gandeam la acelasi scenariu din partea Vodafone, care s-ar putea sa pregateasca " terenul", mai ales ca exista anumite zvonuri legate de posibilitatea unui "buyout" dorit de  dl Z. Teszari. 

Edited by energyadj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mă întreb așa și eu ca prostu? Oare nu există consiliul concurenței? De fapt prin achiziția celor de la RDS, Vodafone NU încalcă legile anti-trust? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

E doar o supozitie de-a mea. Nu trebuie sa o luam ca un fapt implinit, e doar o posibilitate. Firele logice duc insa spre acest buyout. Legat de consiliul concurentei, nu vad o problema majora in acest caz, deoarece exista alte 2 companii potente pe piata din Romania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Se pot efectua apeluri din Digi Mobil R asa cum ai spus tu, fara costuri suplimentare.

Mi-am trecut telefonul in 2G si stau pe Digi Mobil R fara probleme.

Downside-ul il reprezinta faptul ca partea de date (net) nu functioneaza in roaming, doar partea de voce.

Posibil sa fie si internet in roaming national doar ca trebuie sa asteptam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu sper sa nu ajunga RDS sa fie cumparat de Vodafone pentru ca va fi o cadere mare.

Pana la urma mai sunt si alti operatori in vest care s-au folosit de roamingul national o perioada pana si-au extins retele, probabil in RO va fi aceeasi chestie, mai ales ca e anuntat oficial un timp de 2 ani pentru aceasta colaborare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand dau la conectare manuala, in Timisoara, sa caute retelele disponibile, am asa:

 • RO-05 3G
 • RO CONNEX 3G
 • RO-06 3G
 • RO ORANGE 3G

nimic Digi Mobil R. Telefonul este un Huawei de la RDS, vechi de cand a aparut telefonia mobila la ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca device-ul e de pe vremea lui Tudor Vladmirescu n-are cum sa apara Vodafone, apare Connex, ca asa era trecuta reteaua in telefon atunci.

 

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stați liniștiți, RDS nu va vinde nimic celor de la Vf.

Le-a tras țeapă maximă cu roaming-ul național, dar peste doi ani, dacă RDS nu-și face propria infrastructură, n-or să mai pupe ei asa contract.

Deși, din câte am înțeles, Vf folosește ceva rețea de fibra de la RDS.

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil in 2 ani, dupa ce vor suge tot ce tine de cartela, fie VF, fie Cosmo, Orange, la mai mult de 4 mil utilizatori de minim 5€ vedeti o suma, asa mai catre 1/4 din miliard, pai cu bugetul ala sigur se pun sa faca si autostrazi...destept om

 

Sent from my Mototola XT1033 using Tapatalk 2

Edited by reflavius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abureala, ala Turceacu, sa spuna asta tovarasilor lui :D

Are antecedente in aberare, dar asa cromatic, de multisor nu a mai arat :)

Apoi cum draq sa dai, cand ai alt tip de conventie, dar cine stie...

Sent for my Mototola XT1033 using Tapatalk 2

Edited by reflavius

Share this post


Link to post
Share on other sites
de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date!

 

Pai si RDS cu ce mai ramane, se mai ocupa si cu altceva ? Ii era greu sa zica "Cumpara RDS" ? Sau au si ei o tona de brevete, ca Nokia si pe alea nu si le permite Vodafone  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Similar Content

  • By VR46
   Va salut.
    
   Am si eu o intrebare legata de date mobile.
   Am un telefon dual SIM (Telekom + Vodafone). Cartela Telekom este cea principala, iar Vodafone este cea de munca.
   Problema este ca atunci cand vreau sa ma conectez la pachetele de date mobile mi se conecteaza automat la Vodafone si nu stiu cum sa fac sa setez SIM-ul Telekom ca fiind principal.
   Mentionez ca folosesc widget-ul Power Toggles pentru activarea datelor mobile (desi situatia e la fel indiferent ce as folosi). Ca sa ma conectez la Telekom trebuie sa intru in setting, la date usage, s.a.m.d.
   Nu stiu cat conteaza asta, dar la Mobile Network Settings am setat Telekom in meniul 3G service -> Enable 3G, iar la Network Mode este bifat WCDMA only.
   Are cineva vreo idee cum pot face sa ma conectez direct la date mobile Telekom in loc de Vodafone?
  • By DIGI_Helper
   RCS & RDS lansează oferta dedicată utilizatorilor de cartele preplătite, disponibilă în rețeaua Digi Mobil. Oferta cuprinde șase opțiuni cu prețuri între 2 euro (fără TVA) și 4 euro (fără TVA), prin intermediul cărora utilizatorii beneficiază de minute și SMS-uri nelimitate în rețeaua Digi Mobil, sute de minute naționale și trafic de date de până la 4 GB în rețeaua 3G.

   Avantajele cartelelor preplătite Digi, care le diferențiază în piața de prepaid din România, sunt valabilitatea de până la 3 luni a opțiunilor și posibilitatea de activare simultană a 2 opțiuni, în orice combinație, în orice moment pe perioada de valabilitate a creditului.

   Noua cartelă SIM include un credit inițial de 2 euro (fără TVA) pe care utilizatorii pot activa opțiuni de 2, 3 și 4 euro (fără TVA) care le aduc acestora un pachet complet de servicii de comunicații. În funcție de opțiunea aleasă, utilizatorii au disponibile pachete de beneficii compuse din minute și SMS-uri nelimitate în rețeaua Digi Mobil, sute de minute naționale, până la 4 GB trafic de date în rețeaua proprie la viteze 3G de până la 21,6 Mbps și 100 MB pentru date mobile în roaming național.

   Mai multe detalii despre optiuni puteti afla pe site-ul companiei: http://www.rcs-rds.ro/prepaid/
  • By DIGI_Helper
   Comunicat de presa Digi Mobil lanseaza noile pachete de servicii Avantaj
    
   RCS & RDS introduce astazi in oferta Digi Mobil, pachetele de servicii Avantaj, avand fiecare in componenta cate un smartphone si beneficii multiple la serviciile de comunicatii mobile. Abonamentele Avantaj au tarife cuprinse intre 2 si 5 euro/luna (TVA inclus) si le permit utilizatorilor sa comunice fara griji in orice retea nationala si internationala, indiferent de destinatie. La contractarea pachetelor de servicii Avantaj, clientii existenti de servicii fixe din portofoliul Digi primesc gratuit telefoane mobile din gama producatorilor Allview (Allview M8, Allview A5 Easy, Allview P5 Life) si Lenovo (Lenovo A1000 si Lenovo A2010).
    
   Avantaj 2 ofera clientilor Digi Mobil 200 de minute in retelele mobile si fixe nationale si internationale, 100 de SMS-uri in reteaua Digi Mobil, internet mobil de pana la 3 GB/luna, precum si 200 MB/luna pentru date mobile in roaming national. Minutele incluse pot fi folosite de asemenea si pentru apeluri catre retelele fixe din Uniunea Europeana si cele fixe si mobile din SUA, Canada si China. Pentru Avantaj 2 clientii vor achita 2 euro/luna (TVA inclus). Dupa consumarea minutelor incluse in abonament, se aplica un tarif de 0,01 euro (fara TVA)/apel/SMS pentru retelele fixe si mobile nationale si intre 0,01 si 0,07 euro (fara TVA)/apel/SMS pentru destinatiile internationale. La activarea Avantaj 2, clientii pot cumpara un telefon Allview M8 cu doar 20 lei (TVA inclus), daca au cel putin un serviciu fix Digi.

   Avantaj 3 include 300 de minute in retelele mobile si fixe nationale si internationale, 100 de SMS-uri in reteaua Digi Mobil, internet mobil de pana la 4 GB/luna si 200 MB/luna pentru date mobile in roaming national. Dupa consumarea minutelor incluse in abonament, se aplica aceleasi tarife ca la Avantaj 2. Tariful lunar pentru Avantaj 3 va fi de 3 euro/luna (TVA inclus). Clientii existenti care au cel putin un serviciu fix Digi si contracteaza Avantaj 3 pe o perioada de 24 de luni, primesc gratuit unul dintre telefoanele Allview M8, Allview A5 Easy sau Lenovo A1000.

   Avantaj 5 are un pachet de 500 de minute in retelele mobile si fixe nationale si internationale, 100 de SMS-uri in reteaua Digi Mobil, internet mobil de pana la 5 GB/luna si 200 MB/luna pentru date mobile in roaming national. Dupa consumarea minutelor incluse, se aplica aceleasi tarife ca la abonamentele Avantaj 2 si 3. Tariful pentru Avantaj 5 va fi de 5 euro/luna (TVA inclus). Contractarea pachetului de servicii Avantaj 5 pe 24 de luni, le aduce gratuit clientilor existenti de servicii fixe din portofoliul Digi (cel putin un serviciu), unul dintre telefoanele Allview P5 Life sau Lenovo A2010.

   Totodata, RCS & RDS desfasoara o campanie promotionala de sarbatori, prin care utilizatorii care isi porteaza numarul in reteaua Digi Mobil, vor beneficia de o reducere de 50% din costul abonamentului, pe o perioada de 6 luni. Reducerea se aplica la contractarea abonamentelor din gama Optim si Avantaj pe o perioada de 24 de luni.  Promotia este valabila pana la 31 decembrie 2015.

   Mai multe informatii despre serviciile companiei sunt disponibile pe www.rcs-rds.ro.
  • By DIGI_Helper
   RCS & RDS desfasoara de joi, 19 noiembrie, pana luni, 23 noiembrie 2015, o noua campanie "Black Friday la Digi Mobil", destinata clientilor noi - persoane fizice - care isi porteaza numarul de telefon in reteaua Digi Mobil si contracteaza unul sau mai multe abonamente din gama Optim si/sau Complet, pe o perioada de 24 de luni. Aceasta promotie le aduce clientilor reduceri de 50% din pretul abonamentului, pe o perioada de pana la 12 luni. Promotia este valabila in cele peste 300 de magazine Digi si Puncte de prezenta RCS & RDS.
    
   Incheierea unui contract prin portare ii aduce automat noului client, timp de 8 luni, o reducere de 50% din pretul lunar al abonamentului. Totodata, clientul va primi la contractare doua vouchere promo pe care le poate oferi prietenilor. Acestea ii ofera clientului posibilitatea de a-si prelungi perioada de reducere pana la 12 luni, daca sunt activate pana la data de 31 decembrie 2015 de catre prietenii care se aboneaza la Digi Mobil (fiecare voucher activat prelungeste cu 2 luni perioada de reducere de 50% pentru abonatul care a primit initial voucherul).

   De asemenea, toti clientii care au primit voucherele promo si contracteaza la randul lor un abonament Digi Mobil, vor beneficia de reducerea de 50% la abonament pentru primele 2 luni si de doua vouchere pentru a aduce in retea alti prieteni.

   Abonamentele Digi Mobil au preturi cuprinse intre 2 si 6 euro/luna (TVA inclusa), iar clientii se bucura de un pachet generos de beneficii: convorbiri nelimitate in orice retea nationala si in retelele internationale fixe si pana la 3000 de minute in retelele internationale mobile, internet mobil nelimitat in reteaua proprie si pana la 200 MB/luna pentru date in roaming national, pe care ii pot utiliza gratuit pana la 31 decembrie 2015. Clientii Digi Mobil pot achizitiona telefoane mobile cu plata integrala sau in rate, fara dobanda.
    
   comunicat de presa: http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=465
  • By DIGI_Helper
   In acest topic vom discuta despre 4G DIGI (semnal, situatii tehnice, teste de viteza, acoperire, etc).
    
   Comunicatul de presa in care s-a anuntat lansarea 4G -> http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=455
    
   Harta 4G poate fi accesata de AICI (e nevoie sa dati zoom pe localitatea unde doriti sa verificati acoperirea).
    

 • Who's Online (See full list)

×

Important Information

Terms of Use