Clicky

Jump to content

Despre spam prin sms


Silviu S

Recommended Posts

 De o saptamana atat orange cat si vodafone ma seaca cu mesaje publicitare prin sms.Am incercat sa vorbesc cu ei dar e degeaba, confirma ca te lasa in pace si apoi incep iar sa curga reclamele.Ca sa nu fac discriminare probabil si la cosmote se intampla dar sotia nu a reclamat asta.Mai mult anumite mesaje apar in telefon ca trimise de la x(exemplu de azi cora, tiriac auto) desi in spate e un numar scurt care eu nu il am in agenda.Deci cineva serveste si un serviciu de tip dns pt numerele respective. 

  Extra : primesc spam si pe cartela de date care are un numar care nu e public.

 

  Bun pana aici.Ce nu stim e daca operatorii vand baze de date cu numere sau firmele cumpara numar scurt cu care trimit reclama.Oricum o dai e nesimtire.

 

 Acum problema mea: Cum ii putem oprii ca de vorba buna nu asculta ?

 Ma gandesc la reclamatie la ancom si anpc dar vreau sa aud si parerea voastra.Poate ne strangem mai multi si putem oprii porcaria asta.

Link to comment
Share on other sites

Parca Vodafone a luat cea mai mare amenda in domeniu pentru asa ceva.

Probabil ai bifat un formular (sau era bifat si n-ai observat) ca esti de acord sa primesti mesaje sau ca datele tale sa fie comunicate "partenerilor". Din cate stiu, poti cere in scris sa fi scos din categoria asta. Problema e urmatoarea: numerele sunt pe persoana fizica sau juridica ? Pentru ca ANPC ii protejeaza doar pe oameni, nu si pe firme. Cu ANCOM-ul nu cunosc. Cred ca ANCOM-ul se ocupa de mesajele comerciale nesolicitate.

Ar mai putea fi varianta simpla, baza de date sa fie vanduta de angajati, caz in care nu avem nici o sansa legala. Doar aplicatie pe telefon care sa le opreasca.

Link to comment
Share on other sites

Sa le luam pe rand:

Vodafone e numar personal, orange de firma. De voda ma doare acum.

Chiar daca am bifat o rezolvam ca am dreptul sa ma opun prelucrarii datelor personale.

Ancom poate interveni pentru ca exact asta este: mesaj comercial nesolicitat.

Referitor la baza vanduta de angajati cred ca ne poate lamurii Tudor dar nu stiu daca are voie.

Numerele de la care primesc variaza mereu si nu pot face munca de adaugare in aplicatii de blocare pana epuizez toate numerele lor scurte.

 

 

Mai e cineva in situatia mea cu spamul?

Link to comment
Share on other sites

Eu, dar le blochez.

 

Problema e mai complicata. E posibil ca nu Vodafone sa-ti trimita. Si nici macar firma care apare in SMS. Firma tocmeste o alta firma (de publicitate, caruia ii cere sa-i faca promovare prin SMS - cum si de unde are numerele, nu-i treaba firmei care tocmeste). Aceasta are baza de date cu numerele si, la randul ei inchiriaza un numar scurt de la operator. Sunt sigur ca intreaga responsabilitate juridica si de orice fel  cade asupra firmei de publicitate. Sa te iei de Vodafone pentru spam e ca si cand te-ai lua de Gmail sau Yahoo.

 

Acum, daca faci plangere la ANCOM, aia ar trebui sa se duca la Vodafone, Vodafone sa le zica cine sunt cei care trimit si case closed. Nu cred ca exista alta cale.

Link to comment
Share on other sites

Nuștiu de voi, dar eu unul am primit un singur mesaj de la orange despre "First-step" acum o saptamana... poate ca de ce sunt pe cartela pre-pay ??

 

Trimis de pe șukaru' de LG G2 prin Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

A nu, eu nu vroiam sa arat ca ai sanse mici. Incercam sa arat care este calea. 

La mine mai nasol. Eu primesc telefoane. Cel putin 1 pe saptamana. SMS-ul il primesti si-l citesti cand ai timp. La telefon trebuie sa raspund pe loc. Si l-am intrebat pe unul (tot felul de firme de brokeri si investitii) de unde are numarul (cu toate ca, fiind de firma, e publicat peste tot, dar doar asa, de curiozitate) si mi-a zis ca el a primit o lista de la seful lui. Si el de unde il are ? Nu stiu.

De aia zic de aplicatie, e cel mai sigur, rapid si simplu mod. Pentru mine au fost cei mai bine cheltuiti 3 euro si 72 de centi.

Sa zicem ca se rezolva treaba cu aia care iti trimit acum. Vor apare altii, care vor face acelasi lucru. Alta reclamatie, alte saptamani si luni pana se rezolva. Si apoi, de la capat.

Eu am tras concluzia ca spam-ul e mai usor de oprit la intrare decat la plecare.

Link to comment
Share on other sites

Normal ar fi trebuit sa parcurga contractul de telefonie pe fiecare numar cu tine impreuna, in sensul ca stiind ce contine pederost, ar fi trebui sa iti explice clauzele cele mai importante inclusiv faza cu prelucrarea datelor sau ce spuneati voi mai sus ca se numeste. Mie mi se pare abuz,oricum. Cu orange-ul ama vut nenumarate probleme, pentru mine ei sunt, deja, niste neseriosi si mafioti, efectiv.

Link to comment
Share on other sites

Am mai dus o discutie pe tema data mai sus cu vodafone.Ei acuza acum faptul ca am telefon/tableta cu android si am aplicatii care citesc agenda si numarul de telefon si apoi trimit spam. In continuare ei nu au nici o vina.

Un coleg de munca are iphone si tot o pateste desi el zice ca pe ios se poate selecta cine citeste agenda.

 

Voi ce parere aveti?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use