Clicky

Jump to content

Nokia Lumia 710 si Lumia 800 la Cosmote


Recommended Posts

Poti incepe prin a citi review-ul la Nokia Lumia 800, si atunci iti poti forma o parere, insa acum ca s-a lansat oficial in Romania, il poti lua, incepand de maine, cu doar 1499 lei de la Germanos (la liber si unbranded, desigur).

 

http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/nokia/review-nokia-lumia-800_11730.html

Link to comment
Share on other sites

O, da! Imi ingenuncheaza laptopul D630 (dual-core) cand intru pe cate o pagina cu orice element flash pe ea. Incep sa cred ca Flash-ul nu mai are ce cauta pe Web.

Link to comment
Share on other sites

O, da! Imi ingenuncheaza laptopul D630 (dual-core) cand intru pe cate o pagina cu orice element flash pe ea. Incep sa cred ca Flash-ul nu mai are ce cauta pe Web.

Oricum nu are ce cauta...

 

Am aruncat o privire rapida asupra noilor abonamente si mi se pare ca oferta de la Cosmote e mult mai buna decat cea de la Orange.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Similar Content

  • By Tudor
   Prețul smartphone-ului pornește de la 19 de euro, în varianta cu abonament Mega 25 și Pachet smartphone Internet 1.5 GB. Prețul fără pachet smartphone, pentru clienți noi și clienți existenți este de 194 euro (1 an Clasa 1) sau 184 euro (1 an clasa a doua), 174 de euro (1 an clasa 4) sau 164 de euro (2 an clasa 4) și 1 euro pentru abonamentul Mega 90 pentru o perioada contractuala de 2 ani.   Este vorba de un smartphone cu procesor Single core la 800 MHz, 256 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare, conectivitate HSDPA de 7.2 Mbps, NFC și cameră de 5 megapixeli.

   Preț cu pachetele smartphone, pentru clienți noi si clienți existenți:   Poate fi cumparat de aici, https://www.vodafone...ia-610-negru.pr
  • By Szilárd Ervin Szőgyenyi
   Am publicat pe site o știre preluată de pe Reuters, în care 4 operatori de telefonie mobilă din Europa declară că telefoanele cu Windows Phone (scuzați-mi formularea) nu "excită" atenția publică.
    
   Pe vremea când s-a lansat platforma am fost entuziasmat de ea, însă te plictisești repede de un lucru care nu aduce nimic nou pe plan vizual, dar hai să găsim împreună motivele pentru care telefoanele cu WP nu au prins (încă) la public.
    
   Aș enumera câteva motive care cred eu că duc la acesta stare de fapt (aștept să mă complectați):
   Lejeritatea - Fiind posesor de telefon cu Android, toate serviciile integrate de către Google îmi vin ca o mănușă. Aici mă refer la Gmail, Docs, Reader, Maps, Google Music, Navigate, Latitude etc. Problema e că dacă mă hotărăsc să trec pe WP, nu voi putea folosi respectivele servicii la capacitate maximă și la fel de ușor cum le-am folosit până acum. În plus trebuie să portez toate datele de pe OS-ul vechi pe WP, ceea ce nu-i deloc distractiv.
   Banii - Am cumpărate din Play Store aplicații și jocuri în valoare de vreo 300 USD, deci din WP ar trebui să o iau de la capăt și să cumpăr aplicații noi care să suplinească lipsa celor din Android (sau iOS).
   Sistemul de operare - Deși simplu și fluid, e prea restrictiv. Tineretul (și nu numai) are tendința de a se juca cu telefonul, interfața lui și cu platforma în sine, ceea ce în cazul WP nu e posibil, sau doar în foarte mică măsură. Aceasta este o cauză de frustrare și implică o pierdere a interesului față de device.
   Factorul "Cool" - Nu e cool să ai un telefon cu WP. Prea multă seriozitate și rigiditate în interfața Metro. Până să apară seria Lumia de la Nokia, nici ca și design nu ieșea cu nimic în evidență.
   Hardware - Tehnic nu e o problemă că telefoanele WP vin cu procesoare single-core, pentru că chiar nu e nevoie de mai mult, dar piața cere altceva, deci vor nu vor, ar trebui să se adapteze.
   Prețul - Ar trebui să fie mult mai mic la liber față de oferta concurenței, asta și pentru că din punct de vedere al hardware-ului e mult sub ceea ce oferă "monștrii" lansați în luna februarie.

   Câteva Soluții (aștept să mă complectați):

   În loc să ofere Xbox gratuit cu telefonul (cum s-a întâmplat în UK), MS ar trebui să împartă vouchere de câte 100$ pentru cei care migrează către platforma lor, asta ca să compenseze lipsa aplicațiilor deja cumpărate în Android sau iOS. Practic cei care migrează ar putea beneficia de aplicații cu plată în valoare de 100$ la alegere, prin bunăvoința Microsoft.
   Ar trebui să permită producătorilor să vină cu UI personalizat. De exemplu dacă Nokia ar fi ieșit cu interfața Swype pe WP, ar fi fost o lansare de efect. Așa, N9 a reușit să spargă balonul de săpun, Lumia 800 și 900 fiind considerate mai mult clone, telfoane fără personalitate, sau mai bine zis personalitate împrumutată.
   Legat de factorul "Cool". Android de exemplu reușește să aducă cu fiecare versiune prospețime și evoluție bine conturată în ceea ce privește interfața. E Cool să ai ICS pe pe telefon, față de Gingerbread. Nu e Cool să ai WP7.5 pe telefon față de WP7. Ați prins ideea?
   Lumea vrea hardware puternic? Dați-i hardware puternic! Mai ales dacă (și) de acest aspect depinde cifra de vânzări? De ce să încercăm să le explicăm că și single-core e sufiecient pentu WP? Oricum majoritatea n-o să înțeleagă sau nu vor dori să înțeleagă!
   Prețul - să fie atractiv și subvenționat, pentru că în prima fază se poate considera că cei care își cumpără un Windows Phone, fac o favoare celor de la Microsoft, mai ales în condițiile date.

   Mi-am exprimat câteva idei așa cum le văd eu și am motivat oarecum motivele pentru care nu aș cumpăra eu un Windows Phone acum. Aștept și alte păreri și soluții, poate reușim să ajutăm prin acestea pe cei implicați.
  • By Szilárd Ervin Szőgyenyi
   Se discută la nesfârșit pe acesta temă și doresc să punctez anumite avantaje și dezavantaje ca să puteți alege mai corect din punctul vostru de vedere de unde cumpărați un telefon nou.
    
   Pornind dintr-o discuție de pe twitter dintre Piticu, Ionuț Bălan și Dan Paul pe care am urmărit-o din fundal, simt nevoia să clarific anumite aspecte.
    

    
   Să luăm ca exemplu telefonul din discuția celor amintiți mai sus, Nokia Lumia 800, care a fost lansat comercial azi prin Orange la un preț de 149 EUR (preț de pornire) împreună cu un abonament de 36 EUR/lună (Pantera 21 + My smartphone 15), cu obligație de plată a abonamentului pe doi ani.
    
   Un calcul simplu ne arată că veți plăti în acești doi ani puțin peste 1000 EUR pentru telefon și (atenție) servicii.
    
   Da, servicii, pentru că mulți dintre cei care fac acest calcul omit acest aspect. A cumpăra un telefon la liber, nu înseamnă a plăti mai puțin pe el ci doar a plăti toată suma deodată.
    
   Spre exemplu la evoMAG.ro Lumia 800 costă fix 400 EUR dar prețul real pe doi ani nu este echivalent cu acești 400 EUR. Pentru a justifica cumpărarea acestui smarphone - în opinia mea - trebuie să ai minimum un abomnament de 25 EUR (Pantera 9 Young + My smartphone 15) ceea ce duce prețul telefonului în 2 ani la (ați ghicit?) fix 1000 EUR.
    
   OK și vă întreb acum, unde e avantajul de care se vorbește când cumperi la liber acest telefon?
    
   Nu cred că putem vorbi aici de un avantaj pentru o opțiune sau alta, mai degrabă putem aprecia în funcție de cum preferăm să cumpărăm acel telefon sau la ce cheltuieli constante dorim să ne expunem lunar.
    
   În opinia mea cei care au cash și venit sigur (varianta 1), trebuie să opteze pentru telefon prin operator cu abonament mare (abonamentul mare aduce și minute mai multe ori trafic de date mai voluminos), iar cei cu un venit mai mic și nesigur (varianta 2), trebuie să opteze pentru un telefon la liber (sună absurd, nu?) pentru a avea avantajul de a plăti mai puțin lunar.
    
   Ar mai fi și a 3-a varianata. Nu-ți cumpăra smartphone dacă nu vrei să plătești pentru servicii!
 • Who's Online (See full list)

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use