Clicky

Jump to content

Probleme Nokia N9


ionel

Recommended Posts

Salutare tuturor și îmi cer scuze că revin din cauza unei mici probleme cu telefonul meu Nokia N9.

Acum 2 zile am observat că mai avea doar 5 MB RAM liberi așa că i-am dat un restart. De atunci nu mai pornește, stă doar cu sigla Nokia pe ecran dacă apăs butonul de power. Cred că a intrat în bootloop cum mi s-a întâmplat de o grămadă de ori pe N900. La N900 rezolvam foarte ușor, cu Maemo Flasher, dar la N9 am garanție și mă cam strânge izmenele să-i fac flash. :D

Aș vrea să știu dacă avem useri care s-au mai confruntat cu această problemă. Vă mulțumesc.

Link to comment
Share on other sites

Ai incercat asta si nu merge ?

If your phone stops responding
Restart your phone. Press and hold the power key for at least 8 seconds. To switch your phone on again, press and hold the power key until the phone vibrates. No content, such as contacts or messages, is deleted.


N-am inteles faza cu doar 5 MB RAM liberi, pentru ca face swap

Link to comment
Share on other sites

Deci să mai explic odată. M-am uitat cu Rsc Monitor avea 5 MB de RAM, dar nu era asta o problemă, deoarece de obicei eliberam memorie, deschizând niște aplicații care consumă RAM, de obicei jocuri și le închideam pe toate. Nu știu dacă era bine sau rău ceea ce făceam :D.   

La apăsarea butonului de power vibrează scurt, LED-ul pâlpâie de 2 ori și apoi rămâne doar cu sigla Nokia pe ecran. La apăsarea butonului din nou timp de 8 secunde se închide. Mă gândesc să-l duc la service pentru o rescriere de soft, dar durează al naibii de mult. Nokia a închis serverele pentru Navifirm+ că-i făceam un flash :D

Acum nu prea știu cum să fac. Să-l duc la Germanos unde durează două săptămâni până mi-l repară și mi-l aduce, sau să mă duc cu el la București cu el direct la Cordon Electronics, unde ar dura câteva ore. Acum nu știu ce naiba are îmi e teamă de vreun defect hardware. 

LE: Telefonul este detectat de PC, prin cablul USB.

LE2: Am găsit un site cu firmware-uri pentru N9. O să mă documentez și o să-i fac un flash :D. Totul sau nimic :D.

Link to comment
Share on other sites

Domnu n-a vrut cu încărcător a vrut doar cu descărcat firmware și flash :)). S-a rezolvat. O să fac și un mic tutorial pentru probleme de acest gen. Oricum nu știu de ce naiba nu mi-a trăznit prin cap până acuma că se rezolvă la fel ca la N900 pentru N900 e tatăl și N9 e fiul lui. :D.

Link to comment
Share on other sites

Nu de acolo ci de aici, unde sunt firmware-urile oficiale: http://skeiron.org/firmware/N9/40.2012.21.3/

Am ales versiunea originală, conforma cu codul de pe tray-ul SIM 059J204. Arhiva este în format tar.gz și are cam 3 GB. Procedura este simplă și nu este un flash total ci doar o rescriere a partiției rootfs asemănătoare cu update-u sau reinstalarea softului cu Nokia Suite. O să fac un tutorial, sper să fiu destul de explicit.

Link to comment
Share on other sites

Oameni buni, ăștia de la Nokia s-au tâmpit?? Săptămâna trecută portalul skeiron funcționa când l-am pus eu aici. Acum e închis tot portalul cu imagini firmware și emmc oficiale :(. Ce dracu mai vor de la noi? După ce că nu sunt în stare să mai dea un update de peste un an, blochează magazinul de aplicații pentru update, acum blochează și singura cale prin care userul putea să-și facă singur telefonul. Nokia Care Suite e un rahat pompos cu care nu poți face absolut nimic dacă telefonul are softbrick cum a avut al meu. Norocul meu este că am imaginea de firmware utilizată și cea pentru rootfs și cea emmc. Nu înțeleg motivul închiderii portalului skeiron, pentru că și așa Nokia sunt pe ducă, măcar asta nu puteau să ne lase?

Dacă aveți nevoie de imaginea oficială nu ezitați să mă contactați. Vă las și un număr de telefon, pentru că nu se știe niciodată când se poate întâmpla problema:

0737351349.

O seară bună să aveți ;).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Salutare din nou dragi colegi posesori de Nokia N9. Am și eu o altă problemă cu telefonul meu.

De fiecare dată după ce rescriu partiția rootfs, primesc un mesaj de genul imediat după boot.: Credit insuficient pentru a putea expedia mesajul. I-am rescris și imaginea emmc, dar văd că face la fel. Și primesc mesaje în dușmănie de ordinul a 10-20. Să fie vreun virus? Am instalat odată un joc de pe un repositories prin noiembrie, și de atunci am observat că se comportă ciudat. Până acum nu mi-a luat credit niciodată pentru că am cartelă prepay și creditul se duce pe opțiune și nu are cum să le expedieze unde vrea el.

Rog doar posesorii de Nokia N9 să se bage, restul nu au cum să mă ajute. :D;)

Link to comment
Share on other sites

Nu cred că e doar de la N9. La fel mi s.a intamplat si mie pe iPhone 3gs dar de la un timp s.a oprit. Făceam din nou resoftare, iarăși primeam mesaje. Cred ca cel de la care am cumparat a mesterit ceva la el.

 

Trimis de le telefon ca laptop-ul mergea ca ceapa.

Link to comment
Share on other sites

Chestia este că și la mine se oprește. Dar telefonul meu a fost nou, doar că după ce am instalat afurisitul ăla de joc a început să facă figuri. În fine s-a oprit acum dar e destul de enervant.

PS: Gabii tu nu ai Nokia N9. :)

Link to comment
Share on other sites

Poți să ne spui ce joc ai instalat? Nu de alta, da' ca să știu de ce să mă feresc :)

 

Ai putea să încerci să boot-ezi N9 fără sim și să bagi sim-ul în alt telefon, să vezi ce se întâmplă... (asta dacă nu cumva ai încercat deja...)

 

Åži... nu știu dacă ajută, dar poți să faci un screenshot cu mesajul pe care îl primești? 

Link to comment
Share on other sites

Mă scuzați că răspund așa de greu. Am instalat un joc Real Football 2012, cu aplicația din Store care utiliza repositories (iertat să fiu că nu mai știu cum se numea); problema este că nu jocul avea viruși, ci cred că am instalat și altceva de acolo (erau niște aplicații pe acolo care nu prea știu ce făceau). 

În fine eu primesc aceste tentative de SMS, după ce:

-rescriu partiția rootfs.

-după ce revin la setările din fabrică. 

În restul timpului nu pățesc nimic. Sunt sigur că de fapt în restul timpului îl blochează Aegis.

@NokNok aș vrea să-ți fac o captură de ecran, dar nu pot că acum nu mai primesc mesajele :).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use