Clicky

Jump to content
Innoxius

Se apropie sfarsitul telefoanelor subventionate de catre operatori ?

Recommended Posts

Poate asa nu o sa mai apara telefoane pe banda rulanta doar de dragul de a mai pune o cifra/litera la final.Sper sa vedem telefoane bine gandite care sa merite sa scoti banii din buzunar odata cu lipsa subventiei pentru aparat.Nu vreau sa fiu rau dar parca prea le schimbam ca pe chiloti(aici ma includ) chiar daca nu avem nevoie de diferenta de putere adusa de noul dispozitiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lipsa subventiilor directe (reducere din pret la abonare ,sustinuta de o valoare mare a abonamentului lunar) nu inseamna neaparat o lipsa a unei subventii pe perioada contractului.

Asa cum ii stim pe americani, intuiesc faptul ca vor recurge la o forma de finantare pe perioada contractului, avand in spate un finantator sau nu :). Cu alte cuvinte vor transforma dezavantajul aparent in profit.

In tarile mai putin dezvoltate se va recurge la un sistem de genul leasingului (un avans mai mare din valoarea totala + rate lunare in factura + asigurarea obligatorie de vreme ce telefonul nu iti apartine ci e doar in custodie pana lanultima rata :) )

De altfel, am fost surprins sa vad ca telefonul luat gratuit de la Cosmote acum doua zile de mine personal are impartita valoarea in transe lunare (30 Ron x 24 luni) evidentiate cu plus si apoi minus pe factura. Vrajeala agentului a fost: "Cosmote vrea sa vedeti luna de luna ce face pentru Dvs. si de asta evidentiaza transele lunare". In fapt este vorba de evidentierea unei devalorizari lunare a echipamentului subventionat, acceptata implicit de client prin semnatura si de o protectie de natura juridica referitoare la valoarea actualizata a bunului (la o eventuala actiune in instanta se recupereaza diferenta de valoare pana la finalul contractului conform transelor lunare acceptate si nu o eventuala valoare evaluata independent...) :)

 

Sent via SM-N9005 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use