Clicky

Jump to content

Ce urmează, o revoluție sau o evoluție?


Recommended Posts

Standardele telefoanelor din ziua de azi au ajuns complet diferite de ce se vroia ,, telefonul perfect,, acum 10 ani. Acum telefoanele au ecrane gigantice, de peste 5 inch și sunt încă considerate telefoane, și nici nu vreau să aduc în discuție dimensiunile unui phablet.

 

post-11129-0-01048100-1374437616_thumb.jpg

 

Dacă ne amintim, primul telefon mobil din lume, produs de Motorola era un gigant. Nu avea el ecran Full HD sau procesor quad-core, dar reprezenta o revoluție. Cu timpul, telefoanele mobile au devenit din ce în ce mai mici, mai compacte. Înainte de era ,,smartphone", telefonul acela micuț, compact, ne era cel mai bun prieten. Puteam vorbi cu oricine de la distanță și era foarte mic și ușor. Dacă mai avea și cameră, VGA, era și mai și. 

 

post-11129-0-67392100-1374437187_thumb.jpg

 

Acum se pare că telefoanele o iau în direcția din care au venit. Devin din ce în ce mai mari, mai greu de utilizat, mai ales giganții ca Xperia Z Ultra ce sunt imposibil de utilizat cu o singură mână. Singura diferență dintre un smartphone de azi și un telefon vechi, de dinainte de 2000 este puterea și grosimea. Acum telefoanele au procesoare quad-core, octa-core și RAM mai mult decât un PC. Ecranele au rezoluții fabuloase, pixelii nu se pot vedea cu ochiul liber, iar grosimea terminalului este foarte importantă, fiecare milimetru în plus sau în minus contând. Acum, singura întrebare rămâne ce va aduce viitoarea revoluție din domeniul smartphone. 

 

Prevăd că următorii ani vor reprezenta o evoluție normală, o fugă după putere și după milimetrii. Cred că viitorul nu va aduce cine știe ce schimbări majore în viziunea producătorilor și cred că de la an la an se va trece la o mărime a display-ului mai mare, la procesoare mai puternice și fel și fel de design-uri mai subțiri. Totuși, cât pot crește telefoanele? Se va ajunge până la urmă foarte aproape de 7 inch, și atunci ce? Se va mări standardul pentru ecranul unei tablete de mici dimensiuni, vor lua smartphone-urile locul tabletelor sau se va produce o revoluție, iar direcția în care s-au îndreptat până acum telefoanele mobile se va schimba din nou?

 

post-11129-0-66402600-1374437520_thumb.jpg

 

Sunt foarte curios ce va aduce următoarea generație de telefoane mobile. Să fie viitorul plin de terminale gigantice ce le poți împacheta și le poți modela în ce chip vrei? Sau poate, dacă imaginația trece mai departe de bariera obiectelor fizice, oare vom vedea mici obiecte de mărimea unei unghii ce declanșează un ecran virtual, o hologramă?

 

post-11129-0-85706600-1374437397_thumb.jpg

 

Telefoanele mobile s-au dezvoltat foarte mult de-a lungul timpului. Acum ceva timp toate aveau dimensiunii reduse, iar criteriul principal de achiziționare era bateria. Timpul a trecut și acum ce contează e puterea. Bateria să te mulțumești dacă ține o zi, dar, trebuie să faci sacrificii dacă vrei un terminal subțire. Telefoanele nu pot crește încontinuu, iar în viitor vom vedea cu siguranță o schimbare. Ce fel de terminale credeți că o să vedem după următoarea revoluție a smartphone-urilor și când credeți că se va produce aceasta?

Edited by Alexandru Circiuvoianu
Link to comment
Share on other sites

Acum se pare că telefoanele o iau în direcția din care au venit.

 

Dar altul este motivul dimensiunilor. Inainte aia era tot ce se putea obtine in materie de miniaturizare. Acum o cerem noi, pentru ca vrem ecrane mai mari.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mă gândesc că o soluție probabilă ar fi un telefon normal ca și dimensiuni, la care să existe un display împăturit.

Sau poate un display normal și încă unul care să culiseze cumva și să se adauge primului, deși asta presupune piesă în mișcare.

Cu dimensiunile nu au cum să exagereze prea mult, piața se va opune cumva.

 

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use