Clicky

Jump to content
Alexandru Circiuvoianu

Firefox OS ajunge la versiunea 1.1; aduce îmbunătățiri minore

Recommended Posts

Firefox OS este un sistem de operare relativ recent, pe piață existând disponibile puține terminale ce rulează sistemul. Acesta este bazat pe HTML, aplicațiile disponibile fiind bazate pe un site web. Din păcate, experiența oferită nu este una foarte plăcută, sistemul având parte de mult lag, cel puțin pe terminalele cu dotări modeste.

 

post-11129-0-49843200-1374353391_thumb.jpg

 

Recent a apărut un update al OS-ului, anume Firefox OS 1.1. Noua versiune nu aduce mari îmbunătățiri, ci doar câteva bug-uri rezolvate, un timp de pornire mai mic și îmbunătățiri în afișarea content-ului pe ecrane cu rezoluții mai mari. Se pare că deocamdată noua versiune este disponibilă doar pentru terminalele celor de la Geeksphone, anume Keon și Peak, și poate fi instalată manual de către utilizatori, promițându-se în viitorul apropiat o actualizare OTA.

 

Firefox OS este la început de drum și deocamdată se luptă pentru a câștiga teren în fața Android, cel puțin pe segmentul low-end. Experiența oferită este relativ asemănătoare cu cea oferită de un device low-end ce rulează Android, iar cu câteva update-uri, dacă se optimizează OS-ul mai bine și se scapă măcar de o parte din lag, cred că Android are un adversar de luat în calcul, cel puțin pe terminalele cu preț de achiziție redus.

 
post-11129-0-83901200-1374353391_thumb.jpg
 
Majoritatea telefoanelor ce rulează Firefox OS au dotări low-end, fiind oferite la prețuri foarte avantajoase. Excepția o face Peak, smartphone al GeeksPhone ce pune la bătaie un procesor Snapdragon S4 dual core și un display qHD de 4.3 inch. Sincer acest device nu prea mă atrage și cred că, până ce Firefox OS device un sistem de operare matur, terminalele low-end sunt soluția. 
 
 
Sursă:  Engadged

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×

Important Information

Terms of Use