Clicky

Jump to content
tudy23

Procesoarele pe arhitectura ARM de 20nm cu 30% mai rapide; împing limitele la 3GHz

Recommended Posts

Firmele care produc semiconductori, precum TSMC sau Globalfoundries, vor avea primele produse bazate pe arhitectură de 20nm în 2014. Acest lucru va duce la lansarea de procesoare ARM noi, mai puternice și mai eficiente din punct de vedere energetic.

 

post-10944-0-17458800-1373538427_thumb.jpg

 

Noile procesoare, potrivit producătorilor, vor avea o putere mai mare clock-by-clock cu 30%, voi fi mai eficifiente cu 25% și o densitate a tranzistorilor de 1.9 ori mai mare față de generația actuală pe 28nm. Aceste lucruri nu pot decât să ne bucure, consumul de energie este o problemă a generație actuale de chipuri.

 

Odată cu o eficiență energetică mai mare, vom putea tacta procesoarele la o frecvență mai mare. Dacă generația actuală de vârf, precum Snapdragon 800 a celor de la Qualcomm, bazată pe 28nm poate fi dusă la 2.3GHz, ne așteptăm ca pragul de 3GHz să fie atins în cursul anului viitor; aceată frecvență ne va aduce un nou spor de performanță pe dispozitivele mobile.

 

Următorul pas este arhitectura pe 14nm. Intel are deja în plan un procesor pe această arhitectură pentru anul 2014. Cei de la Globalfoundries au și ei ca obiectiv lansarea unui astfel de procesor. Viitoarea generație Cortex A50 este și ea pe drum.

 

Avem foarte multe așteptări pentru anul viitor. Dacă ne gândim cât de puternice sunt procesoarele actuale, ne dăm seama cât de repede avansează tehnologia. Credeți că este prea mult? ați vrea ca progresul să fie în altă direcție?

 

via

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai dreptate, astia repara si strica altundeva. As vrea un progres si pe partea de autonomie, apar smartphone-uri din ce in ce mai subtiri, cu 3 GB RAM, chipseturi mai tari si rezolutii mari, dar care se zbat sa ramana cu cateva procente de baterie la sfarsitul zilei. Se grabesc prea sa scoata noi SOC-uri, Qualcomm a lansat S4 Pro la sfarsitul anului trecut si peste cateva luni a anuntat altele mai puternice... Nu platesti bine 2-3 rate la telefon ca deja apare un upgrade pentru el :D

 

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

Edited by Mihnea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use