Clicky

Jump to content

Recommended Posts

Pe piața de sisteme de operare pentru telefoanele mobile sunt 3 jucători mari: iOS, Android și Windows Phone. Blackberry încearcă să își recâștige gloria cu noua versiune a OS-ului, iar mai nou au apărut noi concurenți cum ar fi Ubuntu sau Firefox. Mă voi concentra însă pe primul dintre acestea.

 

ubuntu-touch-preview-431x269.jpg?hash=ZT

 

Canonical și-a făcut intrarea pe 2 ianuarie, iar o versiune preview a fost lansată pe 21 februarie 2013. Fiind bazat (cel puțin pentru moment) pe Android s-a reușit deja portarea pe mai multe telefoane care rulează Android.

 

Interfața Unity păstrează aproape aceeași identitate și în versiunea mobilă, astfel avem culorile caracteristice și iconuri similare cu cele de pe desktop. Interacțiunea cu utilizatorul se realizează pe gesturi de tip swipe și chiar dacă în acest moment Ubuntu Touch e bazat pe Android nu prea seamănă între ele.

 

Deocamdată nu știm o dată exactă de lansare, dar Rick Spencer, VP of Ubuntu Engineering, a anunțat că s-au făcut mari progrese și Ubuntu Touch va fi stabil până la sfârșitul lui mai. Cum acea dată a trecut, nu putem decât să ne gândim la o lansare în viitorul apropiat.

 

Privind specificațiile minime din tabelul de mai jos aș spune că o să fie destul de apropiat de ceea ce este astăzi Android, însă totul depinde de cum sunt folosite aceste resurse.

 

post-2772-0-47101700-1372606325_thumb.png

 

Eu vreau să îi dau o șansă atunci când se vor lansa primele telefoane cu acest sistem. Voi ce ați alege? Android sau Ubuntu?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use